Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!

"Работата ми не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика"
10 сеп 2013 14:03,
82
Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!
Десислава Терзиева. Снимка: БТА

"Може да ви прозвучи популистко, но работата на регионалния министър не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика", заяви във Варна Десислава Терзиева.

По повод строежа на автомагистрала "Хемус" тя уточни, че индикативната стойност на аутобана е 800 млн. евро и предвидените пари за България по оперативна програма "Транспорт" през следващия програмен период (2014-2020 г.) ще бъда недостатъчни за довършването му.

Още по темата
"В момента се изготвят предпроектни проучвания и след това ще дам повече информация. Пари по оперативна програма "Транспорт" за варненската магистрала няма да бъдат отпускани", категорична бе министърът.

Отговорите й дойдоха след изказването на бившия ресорен министър Лиляна Павлова, която вчера обяви, че предишното правителство е договорило "Хемус" да се построи с европари по програма "Транспорт" и че ГЕРБ е против това градежът й да се случи чрез концесия или публично-частно партньорство.

"Не е необходимо бивши министри да ми набелязват приоритетите и целите. В програмата на правителството "Хемус" е записана като приоритетен проект, защото трябва да намалим различията на регионите. В момента се прави предпроектно проучване за магистралата и когато то завърши, ще знаем точните цифри за изграждането й", каза още веднъж Терзиева.

Тя бе категорична, че правителството ще продължи строежа на "Хемус", тъй като магистралата е приоритетен проект в програмата му.

"През следващата седмица в министерството на регионалното развитие започват срещи за разглеждането на водната стратегия, чрез която ще бъдат направени промените в сектора. Ще се изслушват и предложенията на обществеността чрез обиколки по градовете", каза още при визитата си във Варна министър Терзиева.

По нейни думи много от водните дружества в страната са с лоши резултати и търпят сериозни загуби, тъй като стартиралата през 2009 г. реформа във водния сектор, не е дала нужните резултати.

Тя каза още, че е подала сигнали за нарушения във ВиК-Варна и предстои там да бъде извършена проверка от Агенцията за държавен финансов контрол.

"Натрупани са дългове и задължения за 29 милиона лева, дружеството търпи около 70% загуби на вода, а през последните години не са правени никакви инвестиции за подобрения на инфраструктурата", обясни регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, нали народа не ядеше асфалт...а, то каква стана и БКП се впусна да строи магистрали.....
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължавайте да лъжете, че това е приоритетен проект, че после като не направите нищо да има с какво да ви бием по главите. Като е приоритетен, защо предните се пънаха 4 магистрали да градят, ама все в Южна България, само до техните *** да има пътища? И вие като тях нищо няма да направите за най-бедните райони. Всички сте маскари!
46
0
 
26
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н никога вече герб,След като така и не обяснихте как при заем от 1 млрд, който трябваше да покрие "социалните мерки", сега пари за тези мерки явно пак няма, очаквам да ми обясните как същите хора, дето бучаха точно допреди 3 месеца, че асфалтът не се яде, сега приоритетно и на всяка цена напират да леят асфалт :D
45
1
 
22
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
и тъй-като народа асфалт не яде, Серго и Първанов ще го хранят с радиация от Белене, а тая дрогираната ще пусне водата с хидроинжинера Доган, Местан и дебелия Пеевски ще ни монтират слушалки от новите, оная стелна крава дето върнаха в НЗОК ще забие още един стълб в *** на народа и то като спреш срането губиш апетит та и хлеб не ядеш, Орешко ще гушне 3-4 милярда заем с програмата "ЩЕ",железниците на бат Сали щото само *** знае как се руча железо и така към светло комунистическо МИНАЛО!!!
44
2
 
16
 
! Отговори
:) преди 10 години
До Никога повече ГЕРБМоля, моля, точно от теб по-голям платен *** няма. Пишеш ли пишеш, а соловото ти празно... по-празно и от на станишко-мишко дори.
43
3
 
21
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
"То тая ситуация по Хемус и Тракия е именно заради малоумитето на ББ и Лилето, щото старите участъци и обходните пътища не бяха пипнати в продължение на 3,5 с изключение"Ааааа, да, сиииигурно, сиииигурно. Преди това кипеше строителство на магистрали и разцвет по време на тройката, ама после Борисов нищо не построи. Хайде сега ще ги видим другарите какво ще направят (ако изкарат този мандат изобщо). Тия неща си ги разправяйте по партийните сбирки. Останалите нормални хора можеш да гледаме и преценяваме сами.
42
2
 
23
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Не било необходимо бивши министри да и казват какво да строи!! Как може при предишното правителство да има пари за тези магистрали ,дори за тунела под Шипка а тази още не е седнала на стола и вече парите ги няма?Знаеш ли какъв проект съсипа ти за тунела под ШИПКА ?Знаеш ли,че само заради това заслужаваш екзекуция! Милиони съсипа за обходния път,който се строеше за този тунел.Машините стоят и чакат да работят.ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ГОЛЯМА ЩЕ Е ГЛОБАТА ОТ ЕС ? С конкурс ли избират тези ***-експерти
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дрън дрън , Станишев призна че ДПС изнасилва БСП , от тук натам каквото и да кажете ще са празни приказки , сложени ви в устата лично от Доган ! Политически *** се всички от БСП !
40
1
 
17
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До Никога повече ГЕРБАми и на мен ми е трудно да разбера бесепарчетата - като видят една откровенно дрогирана жена, те разправят, че просто била уморена. Не знам за вас другари, но аз не искам да ме управляват наркомани, п*дерасти и напълно луди (Ореха).
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Никога повече ГЕРБТи к'во очакваш от *** с 2 пръста чело ???То тая ситуация по Хемус и Тракия е именно заради малоумитето на ББ и Лилето, щото старите участъци и обходните пътища не бяха пипнати в продължение на 3,5 с изключение на няколко профилактики по тунелите на Хемус
38
16
 
2
 
! Отговори
pavel.iordanov.188 преди 10 години
Герберите ги е яд,че великия Винету не може повече да реже лентичките и да го показват по всички телевизии цял ден.Затова каквото ида кажат от правителството все ще плюят.Но плюят срещу самите себе си и Бойко.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия всеки ден се изхвърлят като на мокър пясък , поне да съгласуват по между си кой какво да лъже че стават смешни .
36
17
 
2
 
! Отговори
pavel.iordanov.188 преди 10 години
До Никога повече ГЕРБТакива са всичките герберски ***.Като почнеш от вожда и стигнеш до най-ниско платения герберски ***.
35
22
 
5
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Не мога да разбера герберастчетата ! Като видят статия за правителството и започват да бълват глупости , независимо какво пише в статията. Ония как гледал , оная се друсала и т.н. . Ми да вземе на всички статии да ви пляснат пожарникара и до него АлБънди + хипопотама от монтана , а може и плевньото някъде отзад - нали им е дружка. Смешници !
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хемус ще е новата Тракия - десетилетия хранилка за БСП и компания. Това, което не успяха да направят с Тракия, ще го пробутат при Хемус.
33
1
 
19
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
до ахахТато царува 45год. и с бесплатния труд на строителни войски и студнтски бригади построи части от магистрали и пътища, а и разбра, че *** начело с Луканов и Лилов крадат и спря Белене, вярно е, че за 3,5год Бойко не може да го боядиса и закърпи щото БСП-ДПС-ДС крадът и рушат 23год след тато, просто няма как да стане
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 32Проблема със задръстванията по Хемус не са вчера и днеска, при всяко затваряне на някой ръкав от тунелите се получава същото или при някоя по тежка катастрова или като падне сняг, всичко се получава от това че няма обходен път, всъщност има но е много лошо състояние, а и прохода при Петрохан е много зле, поради което и тези за Северозапдна България и Дунав мост 2 минават по Хемус.Така че наред с тези ремонти не е лошо да се пооправи и стария път, и да се помисли за Петрохан
31
2
 
22
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н ахах,Е щом не яде асфалт, що Хемус е приоритет?
30
13
 
4
 
! Отговори
mitko преди 10 години
Значи всички сте касапи,щом харесвате бившия министър т.е.министърка
29
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се появи статия за магистрали и цялото платено ГЕРБерско войнство се строява под статията да плюиии и възвеличава негово величество свети свети Бойко и Борисов, нищо че същия зорлем напраи 100 км магистрали за целия си мандат, а щеше по неговите думи да строи по 60-65 на година