След "Тракия" извинение на Терзиева и за тапата на "Хемус"

Виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме, каза тя
Обновена: 9 сеп 2013 14:57 | 9 сеп 2013 14:57,
55
След "Тракия" извинение на Терзиева и за тапата на "Хемус"
Неделната тапа на "Хемус". Снимка: мРепортер

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се извини за вчерашните километрични задръствания на автомагистрала "Хемус".

"Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, което сме създали, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон и със започването на валежите спират строително-монтажните работи", обясни тя.

Още по темата

По думите й образувалата се вчера близо 30-километрова колона по аутобана се дължи на липсата на обходен маршрут.

Dnes.bg припомня, че часове наред изнервени шофьори се редиха на опашка, започваща от 22-ия километър на автомагистралата, или след последния тунел Витиня, за да се приберат в столицата.

На въпрос ще бъдат ли помолени строителите да приключат дейностите по пътя по-рано, Терзиева каза днес, че строителите работят по договор и график и те са помолени за възможно по-ранно приключване на работата им.

"Възложила съм на Агенция "Пътна инфраструктура" да следи и контролира изпълнението на работата доста отблизо", допълни министърът.

Само преди дни от АПИ обявиха, че е започнал ремонтът на виадукта при село Елешница от автомагистрала "Хемус" - от км 4+150 до км 8+050.

Тогава оттам допълниха, че до 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна-София) и движението ще се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Андрей Асенов преди 10 години
Госпожо Терзиева,вместо да се извинявате наляво и надясно,можехте да помислите как може да се избегне такава ситуация.Като например служителите на КАТ можеха да пропускат колите пътуващи за София в трите ленти на насрещното платно,защото движението за Варна беше никакво.Три коли за половин час.Или да се отворят две ленти за прибиращите се автомобили.Добре че поне нямаше катастрофи катастрофи че иначе пак щяхме да стоим с наведени глави.Но не,Вие може би си стояхте някъде на хладно и пивко място.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво искате от жената ве!Нали се е извинила!Ама, че сте нахални!
49
0
 
16
 
! Отговори
dd преди 10 години
ИМА обходен маршрут, но е в отвратително състояние, което можеше за 10-ина дена да се стегне и част от трафика да мине оттам. Сноши минах по обходния път, който въпреки лунните си кратери отнема 10 минути за преминаване (влизане в София), а не 3 часа в задръстване.Като знаят, че ще правят такова затваряне, нека пипнат малко стария път,все е някаква помощ! Нека не забравяме, че този ремонт, както и другия на "Тракия" се планира и "изпълнява" от хора, които празнуват 09 септември като свят ден!!!!
48
0
 
17
 
! Отговори
Ivaylo преди 10 години
До KotzyИзключително си прав. Тия само целят да изгонят по-заможните от държавата, за да може да останат тези, които както ти каза са им в кърпа вързани. По повод снощното задръстване - бях там. Идиотия пълна. Не може да не преместят колчетата и да изнесат движението от София в 1 лента, а това към - в 2. Идиотия пълна.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пътувах тази сутрин към София. Към 8 ч. бях на магистралата. Пътя отцепен, работници - няма. Само една кола с оранжев буркан се разхождаше по отцепената отсечка. С тази скорост на работа не есените дъждове, а май ланските снегове ви пречат! Защо махнаха Строителни Войски? 85 набор съм и не съм служил, но виждам как са строили! За да има ГБС и TRACE да лапат от инфраструктурата, за това! Хем лапат, хем *** за зеле не става от тях! За АПИ няма да говоря! Всеки гледа да чопне нещо...
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На БСП всичката работа винаги е била такава
45
0
 
30
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Извинението е само едно-оставка.Некомпетентни сте,докога да чакаме да се учите и упражнявате на гърба на народа.
44
0
 
26
 
! Отговори
??? преди 10 години
Ако зимата е тежка...ще видите за какъв цирк ще става на въпрос!!!
43
1
 
31
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Цикламеното костюмче изглежда носи розови очила като аксесоар към костюма и за нея и "Експертното" правителство е нормално да има опашки дори в магазина за хляб и звуците на вувузелите и тъпани на площада са залповете на Аврора, народа асфалт не яде ами тогава след като не гласувахме ще си хапем задните части. Дано не дойде пак купонната система щото тогава и аз почвам да им гласувам на БСП-ДПС-ДС.
42
1
 
23
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Ами нали искахте да се доказвате бе другарко "цикламено костюмче", нали бяхте нахъсени, като знаете че във вашето министерство работата зависи от атмосферните условия, защо си дигнахте д...то и отидохте на море, а не взехте да поработите малко, за да имате очи пред хората....знаете, че през септември и октомври започва да валииии, то е България, умерено-континентален климат...
41
2
 
15
 
! Отговори
harbinger преди 10 години
Да се бяхте отбили в отбивката за Жерково - Потоп, Елешница, гара Яна. Да, да наречеш този лунен пейзаж "път" е силно казано, но се взима за 15 минути.
40
0
 
60
 
! Отговори
мд преди 10 години
Какво извинение, Мa! Оставка, какво друго след такива гафове и безумия. Трябва да си *** да затвориш Хемус точно преди последния дълъг уикенд след лятото. На всеки, който е прочел новината за затварянето в четвъртък му е настръхнала косата. Само *** министри не са помислили, че може да има задръстване. Тъй като едва ли са толкова ***, това означава, че изобщо не знаят какви ремонти стават в държавата. Каквато и да е причината, има само един удачен изход - ОСТАВКА!
39
1
 
50
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Още си стойте вкъщи и гледайте протестите по телевизията. Те сами ще се махнат.
38
1
 
39
 
! Отговори
Пострадала преди 10 години
Да беше висяла Терзиева там - 7 км за 2 часа, представям си 30 км за колко време са се минавали... Това само тук може да стане - в най-натовареното време от годината. Ами изчакайте октомври, бееее, аланковциииии...то сега не вали, ама и не бачкат. Като завали, пак няма да бачкат - резултатът - все 0. Вчера сигурно сме светили като Великата Китайска Стена отгоре...заради глупостта на депутатите!
37
1
 
55
 
! Отговори
kotzy преди 10 години
Резултатът е, че в най-натоварения сезон по пътищата около София, в пиковите часове от уикенда колоните с автомобили са над 10км. Вече не мисля, че целта е да се усвоят едни пари, а много повече - да се принудят хората да страдат. Хората, които могат да си позволят да пътуват в почивните дни, а това са хората, които имат някаква сравнително добре платена работа. Другите са в кърпа вързани - чрез телевизионна мозъчна промивка!
36
2
 
27
 
! Отговори
kotzy преди 10 години
3. Подозрително скоро след тържественото откриване на този начален участък от "Хемус", някой реши, че един мост в началото и на тази магистрала има нужда от ремонтРезултатът е, че в най-натоварения сезон по пътищата около София, в пиковите часове от уикенда колоните с автомобили са над 10км. Вече не мисля, че целта е да се усвоят едни пари, а много повече - да се принудят хората да страдат. Хората, които могат да си позволят да пътуват в почивните дни, а това са хората, които имат някаква...
35
2
 
29
 
! Отговори
kotzy преди 10 години
от профила ми във facebook:Не мога да се разделя с убеждението, че държавните ни управници по най-грозен начин се гаврят с населението и в най-чиста форма му държат чатала на врата и главата ниско наведена:1. Много скоро след пускането на завършената магистрала "Тракия", стартира ремонт на мост между Ихтиман и Пазарджик2. Изграждането на началните 10-ина километра от "Хемус" се проточи с поне 3 месеца повече от необходимото...
34
2
 
46
 
! Отговори
ganeca преди 10 години
И да допълня. Не е вярно че няма обходен маршрут, има такъв, през Чурек, Потоп и Елешница. Но този път има по-големи дупки отколкото са кратерите на Луната. Затова, преди затваряне на магистрала, оправете обходния път да му се невиди, 10 км има няма!Но истината е, че експертите на Ореха за нищо не стават и всеки път са изненадани от последствията. Представям си зимата какъв ще е ужас!
33
1
 
66
 
! Отговори
Пострадал преди 10 години
Кво се извиняваш, ***! А кой ще ми плати съсипания съединител???
32
25
 
15
 
! Отговори
/// преди 10 години
30 километрови опашки по кофти магистрали - гарантирано от тройната коалиция и герб