Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!

"Работата ми не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика"
10 сеп 2013 14:03,
82
Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!
Десислава Терзиева. Снимка: БТА

"Може да ви прозвучи популистко, но работата на регионалния министър не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика", заяви във Варна Десислава Терзиева.

По повод строежа на автомагистрала "Хемус" тя уточни, че индикативната стойност на аутобана е 800 млн. евро и предвидените пари за България по оперативна програма "Транспорт" през следващия програмен период (2014-2020 г.) ще бъда недостатъчни за довършването му.

Още по темата
"В момента се изготвят предпроектни проучвания и след това ще дам повече информация. Пари по оперативна програма "Транспорт" за варненската магистрала няма да бъдат отпускани", категорична бе министърът.

Отговорите й дойдоха след изказването на бившия ресорен министър Лиляна Павлова, която вчера обяви, че предишното правителство е договорило "Хемус" да се построи с европари по програма "Транспорт" и че ГЕРБ е против това градежът й да се случи чрез концесия или публично-частно партньорство.

"Не е необходимо бивши министри да ми набелязват приоритетите и целите. В програмата на правителството "Хемус" е записана като приоритетен проект, защото трябва да намалим различията на регионите. В момента се прави предпроектно проучване за магистралата и когато то завърши, ще знаем точните цифри за изграждането й", каза още веднъж Терзиева.

Тя бе категорична, че правителството ще продължи строежа на "Хемус", тъй като магистралата е приоритетен проект в програмата му.

"През следващата седмица в министерството на регионалното развитие започват срещи за разглеждането на водната стратегия, чрез която ще бъдат направени промените в сектора. Ще се изслушват и предложенията на обществеността чрез обиколки по градовете", каза още при визитата си във Варна министър Терзиева.

По нейни думи много от водните дружества в страната са с лоши резултати и търпят сериозни загуби, тъй като стартиралата през 2009 г. реформа във водния сектор, не е дала нужните резултати.

Тя каза още, че е подала сигнали за нарушения във ВиК-Варна и предстои там да бъде извършена проверка от Агенцията за държавен финансов контрол.

"Натрупани са дългове и задължения за 29 милиона лева, дружеството търпи около 70% загуби на вода, а през последните години не са правени никакви инвестиции за подобрения на инфраструктурата", обясни регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ги ли свалим тези по най-бързия начин.........жална ни мама. На нас и на децата ни.
7
1
 
35
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До sokrat62Не е от снимката бе човек! Аз съм гледал няколко интервюта на тази жена, според мен е на някакви медикаменти. Вероятно някакви анти депреснати - ксанакс или валиум. Говори някакви пълни глупости, държи се неадекватно, забързва си речта, после забавя, честно си сменя настроенията. Погледа и определено е на човек, който има психологични проблеми. По подобен начин изглеждат хора зависими от алкохол, наркотици, страдащи от депресия и т.н. Цялото правителство е от хахавленици. Полгедни Орешарски и си прави сметка за останалите.
6
0
 
13
 
! Отговори
преди 10 години
"Натрупани са дългове и задължения за 29 милиона лева, дружеството търпи около 70% загуби на вода, а през последните години не са правени никакви инвестиции за подобрения на инфраструктурата", обясни регионалният министър.70% загуба на вода, ами тези трябва да ги е... публично! Ревизии през 4 месеца и докато не вкарат в ред загубите да не ги оставят ... като месец без вода не се брои за 0% загуби обаче!
5
3
 
41
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Абе тия фотографи са уникални, тая на снимката е 100% дрогирана. Опомни се народе и виж за какви министри става въпрос. Как ще ни даде пари Европа, те да не са *** та да не помнят шведската тройка от преди 5 - 6год. с батко и братко, с измислени хидроинжинери и сега за капак друсани министри , председатели алкохолици и фашизоидни атакисти. Бойко бил тиква, мутра, мафиот и *** ама размрази фондовете и построи каквото БСП-БКП не можа за 40г.
4
5
 
29
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Бойко ще я направи сам със собствени пари. Както построи "Тракия"...
3
6
 
19
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Vox populi гласът на г-жата с Цикламеното костюмче.. дано усвоят по-бързо пароте за проучванията, че не им остава много време
2
11
 
50
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Аз лично не мога да разбера какво има предвид тази наркоманка?! В смисъл какво не и е работа? Не иска да прави инфраструктура, ами предпочита на политиканства ли, какво? И как няма европейски пари? Борисов как намери пари от Европа? Значи излиза, че Борисов е по-кадърен (което така или иначе ние добре знаем)?! Май твърде много се задържаха тези ***. Абсолютно неадекватни изказвания, действия, намерения. Взимат заем, раздават предизборно пари на *** и пенсионери, не знаят какво да правят с икономиката. Време е да си ходят.
1
11
 
57
 
! Отговори
6 преди 10 години
Ей *** кой *** затапи Хемус при Жерково в неделя без да се работи по празниците нищо по виадуктите. Разходите за горивото и нервите на хората са за твоя сметка недоразумение комунистическо гадно.