Първанов се почуди от колебанието за "Белене"

Докога ще се мотаем с някакви анализи, пита той
Обновена: 10 сеп 2013 13:56 | 10 сеп 2013 12:15,
114
Първанов се почуди от колебанието за "Белене"
Георги Първанов Снимка: архив, БТА

Сегашното колебание за АЕЦ „Белене“ за мен звучи неубедително, заяви днес в Плевен Георги Първанов, президент от 2002 до 2012 г. В енергийната дипломация загубата на темпо може да има много висока цена - това трябва да избегнем, допълни той.

Огромната част от левицата е за реализацията на проекта, ако някой има колебания, е добре да излезе и да ги обоснове, посочи Първанов.

Аз самият съм убеден в необходимостта му и ще провокирам дебат за АЕЦ „Белене“ и за „Южен поток“, защото губим темпо, а както виждаме, другите страни решават своите проблеми, уточни той. 

Още по темата
Левицата беше факторът, предизвикал националния референдум за АЕЦ „Белене“ с аргументи категорични и неоспорими, които бяха продукт на експертните възможности на "Позитано", припомни  Първанов.

„И сегашното колебание "Дайте да направим нов анализ, за да видим как стоят нещата" за мен звучи неубедително“, бе категоричен президентът.

Ако ние не сме били прави в аргументите си преди няколко месеца, някой трябва да се извини за това; ако сме били прави - докога ще се мотаем с някакви анализи, да плащаме на консултанти, при положение че нещата са ясни от самото начало на проекта, допълни той.

Днес той взе участие в международната научна конференция в Плевен "Русия -България: Връзки във времето", на която в Плевенската панорама вземат участие изтъкнати учени от България и Русия, пише БТА. 

Припомняме, че вчера лидерът на левицата Сергей Станишев обяви, че за АЕЦ "Белене" ще се прави нов анализ, за да се прецени дали проектът е икономически изгоден, но не можа да се ангажира колко ще струва това на българския данъкоплатец.

"Вече има такъв анализ на британската банка HSBC, за който бяха платени 2,5 млн. евро", пресметна той.

Станишев коментира обаче, че предишните управляващи са подавали невярна информация на консултанта и затова докладът не може да се смята за обективен.

Срокът за гаранция за технологичното оборудване е 40 г., а е бил подаден срок от 20 г., каза още лидерът на БСП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък побърза да коментира думите на Станишев и го обвини в "дебелоочие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
10
 
! Отговори
peter преди 10 години
Who the *** is purvanov?
55
2
 
22
 
! Отговори
Магелан преди 10 години
Сега вече,ще направим Доган ядрен енергетик и ще му дадем няколко милиончета за консултантски услуги,че четири години на него и на червените *** им бяха спрели кранчето.Време е да си наваксат.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво преживя Орешарски в ПловдивЗаради манипулираната информация в повечето медии много българи не научиха истината за случилото се на площад "Съединение" в Пловдив. Там премиерът Орешарски преживя първия си пряк сблъсък с "народната любов"
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти Гоце, нали си имаш един завод който работи за тебе -СофияМед .Затваряй си лакомата уста!
52
3
 
15
 
! Отговори
Aha преди 10 години
"И сегашното колебание "Дайте да направим нов анализ, за да видим как стоят нещата" за мен звучи неубедително, бе категоричен президентът. " - алоооууу журналистите !!! Кой е президент в момента ? Или живеем в различен времеви континиум ?
51
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв беше смисъла на референдума предизвикан от вас ? Неговият резултат беше категоричен. За какво възобновяване говорите бе крадливи червени тикви
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** глава затрива!
49
1
 
41
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
В България към момента има инсталирани над 10 гигавата мощности. Справка от Електроенергийния Системен Оператор показва, че дори в зимните месеци се потребляват към 6-7 гигавата. 40% от енергията е от ТЕЦ, 35% от АЕЦ. АЕЦ Козлодуй към момента е натоварен наполовина. Има износ на енергия, която годишно генерира над 250 млн. лв. За какво ни е още 1 АЕЦ? Колко работни места ще отвори? Колко време ще го изплащаме? Хората от ТЕЦ-а няма ли да останат без работа? Иначе комунистическа пропаганда бол.
48
1
 
33
 
! Отговори
Вожда преди 10 години
Да бе, Гоце Архаров, точно така! Давай да се дупим на рашъните без аналлизи, па после народа да стане роб! Аре нема мужда!
47
1
 
31
 
! Отговори
Dimo преди 10 години
До ВВВКолко работни места и от къде пари да се построи???Я моля ти се без кухи лозунги!!!
46
4
 
39
 
! Отговори
айде преди 10 години
АЙДЕ ГОЦЕ всички *** при другарката ЛИЛОВА! С ЦВЕТЯ И ПЕСНИ ДА СЕ МАХНЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
45
43
 
7
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ РАБОТНИ МЕСТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ЕНЕРГЕТИКА СТОПИРАНЕ НА МАСОВАТА ЕМИГРАЦИЯ -ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПРОЕКТ
44
3
 
44
 
! Отговори
ТРИПЕР ГОЦЕВ преди 10 години
КОМИСИОННИТЕ се ВРЪЩАТ !!!ЩЕ ПЛАЩАТ работещите!! аГоцето какво работи-аа в абъвъвгъзъ
43
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дъртанянМного "специалисти" в този форум,по всякакви теми и по всякакви въпроси.Също като Боко,от всичко разбира,всичко може и знае,ама нищо не прави или каквото стори е от глупост по-голяма глупост.Обединяващото между вас е всеобщата ви неграмотност и простотия,невъзможността да направите елементарна сметка или анализ,злобата срещу всеки,решил да ви налее малко мозък в паяджинясалите кратуни.Типично по ГЕРБ-ерски и Комунистически.
42
1
 
44
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Заради олигархичните въжделения на Луканов, Първанов, Лилов, Р.Овч. Серльо, Доган и т.н. бай Тодор се отказа от Белене, затова не ви го построи бе кратци мръсни. Какво построихте след това....?? С вашите социал-циганистични програми "ЩЕ,ЩЕ ама НАДАЛИ" само манипулирате пенсионерите и *** и продължавате да грабите България. ОСТАВКА и избори до дупка докато не ви изметем от родината
41
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думи не останаха, на оружие братя!
40
19
 
9
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Бойко и Добрев лъгали за Белене"ГЕРБ обявили пред HSBC, че руският инвеститор я поемал за 20 години, докато в действителност периодът бил за 40 г. Това може да е довело до двойно оскъпяване на цената на Белене", изчислена от банката.
39
2
 
10
 
! Отговори
оф преди 10 години
оф трябва да пиша дипломна...
38
0
 
26
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До дъртанянНе е нито икономист нито енергиен експерт Гоце.*** дребен селски доносник но алчен.*** московското джудже си иска дадените комисиони и нашият *** се е насрал ,защото е пътник като Луканов.В което няма нищо лошо.Ха ха ха
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп има готов анализ АЕЦ Белене ще е без пари, само пречеше Б. Борисов. Какъв нов анализ бълнуват? Новият да е по скъп от сметките на ГЕРБ и да го усвоят без строеж.