Военното министерство дава 150 сгради за бежанци

Ремонтът им ще струва около 10 млн. лева
13 сеп 2013 14:47,
40
Военното министерство дава 150 сгради за бежанци
Снимка: архив, БТА

150 обекта в 26 военни района е намерило Министерство на отбраната за настаняването на бежанците. Това стана ясно от думите на ресорния министър Ангел Найденов. Той уточни, че повечето от тях са в тежко състояние, а ремонтът им ще струва около 10 милиона лева.

Очаква се служители на Агенцията за бежанците да огледат сградите и да кажа към кои проявяват интерес. Чак тогава ще стане ясна точната цифра, която ще е необходима.

По негови думи едва ли ще се стигне до използването и съответно реконструкцията на всичките 150 обекта. Министър Найденов увери, че в тези сгради има достатъчно места, за да се настанят прииждащите хора.

Тези средства не следва да се търсят от бюджета на Министерство на отбраната, заяви Найденов и подчерта, че те трябва да бъдат отпуснати от държавния бюджет. Трябва да се намери, заяви той на въпрос дали в хазната има перо за такива разходи.

Найденов изрази надежда, че потокът на бежанци към страната ни ще намалее. По думите му обаче това едва ли ще стане само заради намаляващия шанс за военна операция в размирната страна.

Докато не бъде решен трайно въпросът, съответно не настъпи мир, не се намери политическото решение, едва ли може да се очаква намаляване на бежанския поток, каза още военният министър. 

Да се надяваме, че към България няма да се насочи този голям поток от бежанци, който разглеждаме като потенциална заплаха, отбеляза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: бежанциАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
. преди 10 години
Тия забрадените само със свинско ги хранете и ако не щат ,да си ядат ла...
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ремонтът им ще струва около 10 милиона лева". Защо не дадете тези пари за Българите пострадали от земетресения и потопи. Пак ние ще плащаме за да направят хотел за тази ***. *** управници, докога ще им лижете задниците на тези *** от ЕАС заедно със Сталинка Георгиева.
35
1
 
11
 
! Отговори
ааа преди 10 години
Коптската Християнска Църква е една от най-старите Християнски Църкви. Имат и собствена част от Божий Гроб. Повечето от християните в Сирия са Копти. Много ми е чудно "нашето правителство", като няма достатъчно АРАБИСТИ как определя критериите са бежанец на сирийците???
34
1
 
12
 
! Отговори
aaaaa, ne taka!!! преди 10 години
До немам нервиНа крака дошли - на крака да се омитат! Зарежи самолета - много екстри ще им станат! ... Да пази Господ род и Родина!!!
33
1
 
14
 
! Отговори
немам нерви преди 10 години
Егати тъпите политици. Изгониха 2,5 милиона българи от страната. плащат мизерни заплати а на бубите незаконни влезли араби по 1100 лева и сгради. Няма да ми пипате осигуровките. ей-престъпници Качвайте ги на правителствения самолет и обратно ги закарайте в страните им кой от където е дошъл.
32
4
 
15
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 10 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕ -ДА СТАНЕМ ОТ ДИВАНИТЕ И КРИВАТИТЕ И ДА КИ СМЪКНЕМ ОТ СТОЛОВИТЕ ,ЗА ТИЯ СТОЛОВЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ ,НЕМОЖЕ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ ЗА НАША СМЕТКА ,ЗАКЪСНЯХМЕ МНОГО ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
31
1
 
23
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Вместо военни сгради, нуждаещи се от милиони за ремонт, да ги настанят във военни палатки. За тях трябва само терен и телена ограда. Сигурно са останали и полеви кухни, на които може да им готвят. Така живееха доста запасняци, по време на запас, и никои не ги питаше доволни ли са или не.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе какви глупости правите ,малко *** имаме даведете и ги хранете от нашите джобови ,защото ще градете и ви е изгодно и на вас ,предлагам да ги натварим , на кораб -бъл политици , *** и тия новите *** ,всички в американско
29
2
 
41
 
! Отговори
гофус преди 10 години
Мюсюлмански емигранти,не ни трябват.Макар че дпс е на власт,ние трябва да се противопоставим,и да заставим правителството да не ги приема.Тука са добре дошли,само християните от Сирия.И без това,те са най-малтретирани и репресирани там,и то от същите тези мюсюлмани.
28
1
 
15
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
В градския транспорт в София няма да се допускат лица в нехигиеничен вид. Ако в рейса се качи някой некъпан и мърляв пътник, контрольорите ще бъдат длъжни да го свалят. Това предвиждат промени в наредбата за реда и условията за ползване на столичния градски транспорт...А пропо, бежанците дали са къпани?
27
2
 
17
 
! Отговори
nasko преди 10 години
Да ги впрягат да работят като мулета и това е. Престоя им в България, не бива да бъде подарък!
26
1
 
14
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Нали бяхме в криза, нали няма пари за пенсионерите и болниците? Ами великата финансова стабилност, за коато се топим с 50 000 души всяка година - да не вземе да пострада тя горкана? Обяснете , молим!
25
5
 
9
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 25 ВетеринарА след като ти не си надупен към РУСИЯ защо не вземеш да им покриеш ТИ масрафа на бежанците в България!!! Хайде тогава,всички надупени към ЕС и НАТО да им изкарат парите необходими за бежанците!! ЗАЩО ги търсите от ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ???
24
1
 
16
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Цялата тази история е националното предателство на века.Нали имаше идея за построяване на ограда по границата.Толкова магистрали и други неща построиха, а нещо от което зависи запазването на Българската държава, не се прави.
23
4
 
10
 
! Отговори
Ветеринар преди 10 години
До val 789Кои са тия европейски политици в България бе моето момче?Не виждаш ли,че управляващите партии в момента са се нагъзили и разтворили с двете ръце бузите към Русия,а искат ЕС да ги храни.Я малко влез в час,те ония на запад да не пасат трева.
22
2
 
25
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
До сега ни ограбваха нашите ***, отсега нататък ще им помагат сирийските ***. Няма живот за българите в тази държава!!! В България трябва да си или *** или "бежанец".
21
7
 
6
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Ето за това седнаха Сидеров и АТАКА при изпълнението химна на ЕС в първото парламентарно заседание на 21.05.2013!!! И се започна-СКАНДАЛ,ЛУД,ОТКАЧЕН,ПРЕДАТЕЛ,ВРАГ НА РОДИНАТА И ЕС и всякакви други от този род.А сега отново други ядоха и пиха,но накрая на НАС ни връчиха сметката!!!! Защо не изстръскате ЕС и НАТО за пари бе драги политици-европейци??? С тези ПАРТНЬОРИ до живот и докато я има БЪЛГАРИЯ ли смятате да играят с ВСИЧКИ БЪЛГАРИ на "Прецакай другарче" и вечно да им плащаме сметките!!!!
20
2
 
32
 
! Отговори
Ветеринар преди 10 години
Сигурен съм че са избрали най-порутените казарми с цел да източат 10 млн. от бюджета.Просто не мога да повярвам.Като войници сме спали по 40-50 човека в едно спално помещение,а в такава сграда спокойно могат да се настанят 500 човека.Тия четиризвездни хотели ли ще правят какво ли с тия 10 млн. естествено без да казват колко човека ще настанят в тях.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а, така, хак да ви е. браво на БСП-то. само така. нема ги жалите.
18
2
 
26
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Продължавайте,ктройте,устройвайте ги,пък ще видим посли как ще се върнат.Какви бежанци са?Бежанците остават в първата сигурна страна-Турция и после се връщат обратно.Ако имате 150 000 излишни пари,дайте ги на пенсионерите за коледни.