Народът ще направи оценка за отчета на кабинета

Плевнелиев: Откровеният диалог може да промени страната
Обновена: 20 сеп 2013 06:12 | 19 сеп 2013 19:01, Елка Василева
59
Народът ще направи оценка за отчета на кабинета
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Като президент ще се въздържа да дам оценка на отчета за първите сто дни на правителството. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев в с. Дорково, община Ракитово, помолен от журналисти да коментира отчета на правителството.

Не подхожда на президента да дава оценка от "две" до "шест", но се радвам, че е направен отчет, че той бе публичен, посочи Плевнелиев. По думите му това е много съществена част от демокрацията за възстановяване на доверието на гражданите към политиците.

Народът ще направи своята оценка, смята държавният глава. "Трудно мога да преценя отчетеното като най-съществено, че някакъв страх е победен, че се е изпарил и сега вече хората могат да дишат спокойно", коментира той. По думите му за него е най-важно хората да могат да разберат какво правят българските политици, какви са техните приоритети и дали ще изпълнят обещаното.

Още по темата

Президентът апелира към партиите и политиците да изпълняват общенията си. "Преди всичко по време на предизборните кампании, когато, излизайки пред хората, казвате: ще създадем 250 000 работни места, ще построим АЕЦ "Белене", че ще направите куп други проекти, след това трябва да ги направите, защото сте обещали", каза още Росен Плевнелиев. Той подчерта още веднъж, че хората ще преценят кой какво е свършил.

Искането на вот на недоверие е един стандартен и демократичен елемент, който използват партиите в парламента, каза още Росен Плевнелиев на въпрос за предстоящия вот на недоверие към правителството. „Вярвам, че това ще допринесе за повече демокрация в България, от една страна, а от друга за по-качествени дебати в парламента, при които едните политици ще защитят позициите си, а другите ще посочат конкретни аргументи какво не е наред с държавата. От това ще спечелят и българските граждани," каза Плевнелиев.

На въпрос дали политическата ситуация в България ще отдръпне чуждите инвестиции, президентът коментира, че инвеститорите са абсолютно наясно с това какво се случва в страната. „Прочетете внимателно отчетите на всички консултантски компании на Световната банка, на Европейската инвестиционна банка, на ЕК. В тях е дадена оценка на ситуацията в България. Това, което може да промени ситуацията в страната, е откровеният диалог, посочването на проблемите и оттам нататък усилията за тяхното решаване.”, каза той. Плевнелиев допълни, че когато сме честни с европейските инвеститори, те ще останат в България, защото те участват в обществени поръчки, инвестират и разчитат на откровеност и коректно отношение.

В с. Дорково Росен Плевнелиев откри праисторически плиоценски парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Атлет преди 10 години
Росен Плевнелиев толкова се е забъркал в конфликт на интереси, че не е истина просто. Откакто гръмна скандала, че прави политически чадър на далавераджията Иво Прокопиев, то той много ми падна в очите. На всичкото отгоре напада и управляващите и показва политическо пристрастие, което е наистина много жалко според мен за човек, който е президент на всички българи.
40
0
 
1
 
! Отговори
laura преди 10 години
Господин президентът не спира да приказва за ценности и морал, но иначе като го попитат за офшорните сметки веднага гледа да смени темата.
39
0
 
1
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Като президент няма да е зле да си влезеш в правомощията и да започнеш да се държиш като президент. Плевнелиев трябва да е обединител на нацията, а не разединител. Ако продължава в същия дух, по-добре да си подаде оставката.
38
0
 
4
 
! Отговори
Dora Yankova преди 10 години
А истеричното снемане на доверието към кабинета с колко го оценява Плевнелиев по шестобалната като артистичност?! Това дали бе основа за добър диалог с управляващите?!
37
1
 
6
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Росене, не казвай това, което народа иска дс чуе само. Ти в качеството си на държавен глава трябва да можеш да даваш оценки и анализи, особено на правителството. Да си измивша ръцете с народа е доста пошло.
36
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Народът ще направи оценка за отчета на кабинета" ,но и на президента,а тя не е никак блестяща..
35
1
 
2
 
! Отговори
дтодор христов живко преди 10 години
а ти само оценяваш мара иванова
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя лигльо от снимката не е никаква жена!То в днешната епоха на спин и бели робини за да си жена трябва да имаш повече кураж от мъжете!Между другото твоите хора от БКп са си препирали парите чрез това недоразумение
33
2
 
4
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 10 години
Da vi e cestita parvata Jena-prezident na Balgaria
32
19
 
6
 
! Отговори
МИМИ преди 10 години
Народа ясно казва ,,ОСТАВКА,,.ТОВА Е ОЦЕНКАТА,КОЯТО ЗАСЛУЖАВАШ,ОРЕШАРСКИ.ВСИЧКО ДРУГО Е САМОЗАБЛУЖДАВАНЕ.
31
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ме извинявате, но този индивид е пълен клоун, момче за всичко и в общи линии мекотело. Само чака да му подадат сценария, в който пише какво трябва да мисли, каже и направи... задраскайте последното, той нищо не прави, но за сметка на това казва какво са му казали да мисли.
30
7
 
18
 
! Отговори
пак ли беееее преди 10 години
Роскоооо, гледаш ли брат? Ми то тука няма нищо положително за теб написано... Аз затуй от кога ти викам да сменяш бизнеса!!! Значи, яхваш колюлото, брат и изчезваааааш! Никой не те бръсне и за слива дори.
29
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска, как са офшорките, блажиш ли, блажиш ли?
28
6
 
10
 
! Отговори
boza преди 10 години
Ne znaeh che Bulgaria imala i prezident !!
27
10
 
24
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
това нищожество е най-неприятният продукт на комунизма - партийният секретар - пред шефовете е най-мазното и най-ку*венски лижещо *** мекотело, пред нормалните хора обаче е най-голямото нещо във Вселената и разбира се най-най-най във всичко - мого ги обичм, по-долно и гнусно е онова което спи с такива "величия" - просто "'юлияна"...
26
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКАлошо Росене, лошо!
25
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мистър Бийн още ли е президент *** шушумигата тоя е по зле и от Желев
24
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре мекия! ОСТАВКА!
23
9
 
13
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Човекът Росен Плевнелиев може и да е никой. Проблемът обаче е друг - президентската институция е едно юридическо нищо. Такава беше директивата още през 1990-та от превратаджиите - Президентът като институция да бъде един турист, пътуващ на държавни разноски. От него нищо не зависи, той не може да попречи на безчинствата на управляващите партии. Желю, Стоянов, Гоце и този доказаха ли го? Доказаха го - и да иска президентът да направи нещо - не може, Конституцията не му позволява. Това е страшното
22
10
 
30
 
! Отговори
Чистач преди 10 години
Маймуняк, оценката ти е ясна! Обирай си парцалките и офшорирай, до где е време, щото то твойто време изтича... кукловодите ти готвят г-жата за Президент!!!