Докладът за полетите на властта - готов. Лети към главния прокурор!

Сметната палата прави одит на Авиоотряд 28
Обновена: 27 сеп 2013 18:44 | 27 сеп 2013 18:40,
42
Докладът за полетите на властта - готов. Лети към главния прокурор!
Снимка: архив, Булфото

32 917 237 лева струват полетите на властта с правителствения Авиоотряд 28 и машините на Министерство на отбраната за периода август 2009 – март 2013 година. Това стана ясно от доклада на временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства при ползването на Авиоотряд 28 и въздухоплавателните средства на МО. 

Днес беше последното заседание на комисията, на която беше приет и докладът. Той ще бъде изпратен и до главния прокурор, за да се установи дали има данни за престъпления. На днешното заседание стана ясно, че Сметната палата също работи по одит на Авиоотряд 28, но той не е завършен.

По думите на Лаков палатата е открила ужасяващи факти, които обаче не са могли да бъдат включени в доклада на комисията, защото Сметната палата още не е завършила окончателно одита си.

Сега започнаха да правят одит за финансовото управление и по-конкретно за полетите извън член 3 на устройствения правилник, заяви членът на комисията Маргарита Николова. 

Още по темата
Член трети от устройствения правилник на правителствения авиоотряд регламентира как се ползват услугите на Авиоотряд 28. Комисията откри, че звеното е извършило 69 полета, които са описани като търговски. По думите на Николова констатациите на Сметната палата гласят, че полетите извън член 3 не са законни. 

Комисията си свърши работата, отсече Йордан Цонев от ДПС. Той обясни, че оттук нататък членовете й могат само да се надяват, че следствието и прокуратурата ще си свършат работата и ще установят всичко, които вълнува българското общество.

Лаков обаче изрази съжаление, че все пак комисията не е успяла да установи всички лица, които са били на борда на полетите. Съжалявам, че не можахме да стигнем до пълния списък на имената на тези, които се летели на крилете на властта, заяви Лаков. 

Не можахме да получим пълни списъци, защото всички институции, към които се обърнахме, казаха, че нямат право да ги съхраняват или не ги съхраняват, или евентуално са дадени на прокуратурата, каза той. 

Комисията днес отново затвърди констатациите си, че бившият премиер Бойко Борисов най-често е ползвал „авиотакситата“. Той има 267 полета. 

1810 пъти е летяла властта за периода, които комисията разследва. В това се включва бившият Министерски съвет, бившият председател на НС Цецка Цачева, както и двама президенти – Георги Първанов и Росен Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сърцето ми изстина за това какво се случва там (в България). То не се издържа-накрая започваш да игнорираш, че ти е родина.Нема лошо, поизплюйте се сега отгоре ми, но поне не стоя и чакам надеждата ми да се материализира, както са чакали родителите ми. Аз си създавам надеждата, било то и в Англия. Със здраве и без лоши чувства
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали бил най голямата мутра Боко?Ако само това му намериха, че се е правил на Буш със самолети и въртолети , ще излезе най-чистия премиер на прехода.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дебелото прасе от банкя май ще *** от затвора.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, приемам. А сега докладвайте за колко се летяли предните. Или те са се возили на колело?
36
0
 
0
 
! Отговори
гф преди 10 години
а е: sxq4e1a5gc
35
0
 
11
 
! Отговори
Един преди 10 години
*** Български народ- идеална почва за КОМУНИЗЪМ
34
3
 
11
 
! Отговори
boiko1 преди 10 години
Бандата на Бойко летели с народни пари, а преди тях Масларова ходеше до Сидни Австралия с колело.
33
5
 
6
 
! Отговори
Honorik358 преди 10 години
До ДивнaЕ,много иска тоя бойко!Аз пък искам да се навре в някоя дупка и да си мълчи!
32
14
 
15
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
Е този път бесепарите биха всички рекорти за политически репресии. То нве бяха проверки на протестиращи, побоища от техни привърженици полицай, фалшиви сигнали за манипеулиране на изборите. Сега и полетите на авиоотряда - добре ги проверяват ама да кажат и колко са летели и по предишните.
31
0
 
7
 
! Отговори
ММ преди 10 години
ФФФсички сЪЪЪ долни ПЕДА.......ЛИ .
30
9
 
21
 
! Отговори
??? преди 10 години
КОГА СЕМЕЙСТВО КРАДЛИШЕВИ ЩЕ ВЪРНАТ ОТКРАДНАТИТЕ 2 МИЛИОНА В ДАЛАВЕРАТА С ХОХЕГЕР??? КОГА???
29
0
 
14
 
! Отговори
Ved преди 10 години
Това, което не мога да разбера е, защо двупосочен билет за нормален човек е от 100-1500 лв (според зависи от дестинацията с вкл. летищни такси) ,а за депутатите е десетки хиляди евро. Не се ли осещат колко са смешни с тези цифри които крадат. За тях милионите явно са, както за нас е лева. Депутатите карат на друга валута и тя започва от МИЛИОН.
28
10
 
21
 
! Отговори
Дивнa преди 10 години
Ето зaтовa Борисов искa спешни и незaбaвни избори!
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да поразсъждаваме на тема тези 32.917 милиона лева малко ли са или много. За да знаем това ни трябва някаква база за сравнение. Примерно колко е струвала издръжката на отряда за предишните 4 години за да видим с колко е нараснала тя при ГЕРБ. Също така ми е интересно, след като 69-те търговски полета са незаконни, ще върнат ли парите на хората които са ги платили, защото явно държавата им е прибрала парите без основание
26
0
 
2
 
! Отговори
braqn преди 10 години
До АНОНИМЕНkat tebe kuha manerka,samo che ti si po golqma
25
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ КАКТО И ДА СЕ ИЗВЪРТА БОЙКО ЩЕ ЯДЕ ХУРКАТА.САМО ФИДОСОВА ПРЕПЪЛВА САМОЛЕТА.
24
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойкооо,купи си самолет,даже ракета-пари имаш бол,похарчи се съвсем. То не бяха протести,то не бяха уйдурми,то не беше лакомия! ПОЗОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ,Бойко,Цецо,Цецка и вся остальная...
23
8
 
11
 
! Отговори
akud преди 10 години
малките българчета позволиха на 8% миллети да ги бъзикат и дпс да казва кой БЪЛГАРИН трябва да е виновен. цяла европа ни се смее
22
22
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
ТОЗИ ЛАКОВ Е *** И ПРОС ,И КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЧЕ ТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ.......
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vse oste ima hlqb v tazi novina za drebnite dushitci.No taka e v Bg , to pogovorkata : eftini na brashnoto - skypi na trizite , ne e ot vchera.