Докладът за полетите на властта - готов. Лети към главния прокурор!

Сметната палата прави одит на Авиоотряд 28
Обновена: 27 сеп 2013 18:44 | 27 сеп 2013 18:40,
42
Докладът за полетите на властта - готов. Лети към главния прокурор!
Снимка: архив, Булфото

32 917 237 лева струват полетите на властта с правителствения Авиоотряд 28 и машините на Министерство на отбраната за периода август 2009 – март 2013 година. Това стана ясно от доклада на временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства при ползването на Авиоотряд 28 и въздухоплавателните средства на МО. 

Днес беше последното заседание на комисията, на която беше приет и докладът. Той ще бъде изпратен и до главния прокурор, за да се установи дали има данни за престъпления. На днешното заседание стана ясно, че Сметната палата също работи по одит на Авиоотряд 28, но той не е завършен.

По думите на Лаков палатата е открила ужасяващи факти, които обаче не са могли да бъдат включени в доклада на комисията, защото Сметната палата още не е завършила окончателно одита си.

Сега започнаха да правят одит за финансовото управление и по-конкретно за полетите извън член 3 на устройствения правилник, заяви членът на комисията Маргарита Николова. 

Още по темата
Член трети от устройствения правилник на правителствения авиоотряд регламентира как се ползват услугите на Авиоотряд 28. Комисията откри, че звеното е извършило 69 полета, които са описани като търговски. По думите на Николова констатациите на Сметната палата гласят, че полетите извън член 3 не са законни. 

Комисията си свърши работата, отсече Йордан Цонев от ДПС. Той обясни, че оттук нататък членовете й могат само да се надяват, че следствието и прокуратурата ще си свършат работата и ще установят всичко, които вълнува българското общество.

Лаков обаче изрази съжаление, че все пак комисията не е успяла да установи всички лица, които са били на борда на полетите. Съжалявам, че не можахме да стигнем до пълния списък на имената на тези, които се летели на крилете на властта, заяви Лаков. 

Не можахме да получим пълни списъци, защото всички институции, към които се обърнахме, казаха, че нямат право да ги съхраняват или не ги съхраняват, или евентуално са дадени на прокуратурата, каза той. 

Комисията днес отново затвърди констатациите си, че бившият премиер Бойко Борисов най-често е ползвал „авиотакситата“. Той има 267 полета. 

1810 пъти е летяла властта за периода, които комисията разследва. В това се включва бившият Министерски съвет, бившият председател на НС Цецка Цачева, както и двама президенти – Георги Първанов и Росен Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
май ти си тъпия - прочети какво си написал, а може би герберастите изпълняват поручките и не разсъждават, не могат да направят сметки,,,. а бе гербераст = много ***!
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ летял 267 пъти от 1810 полета общо. Ами както и да го гледам това са 14.75% от полетите. останалите полети са 85.25%. Е няма как да е летял най-много.
18
31
 
13
 
! Отговори
да бе да преди 10 години
тия от комисията са *** лъжците - гориво за един полет било 1 млн. тия луди ли са? омръзна ни от манипулации и заблуждаване на хората с глупости, докато те си крадат на спокойстие!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
17
4
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 10 години
Верно сме *** народ!Ти си средностатстическа извадка, *** такъв!
16
7
 
37
 
! Отговори
лейелейелее преди 10 години
До megi 55Добре де, защо не го направи ГЕРБ и нейните комисии 2009??Кажи бе МЕРИ, много си проста, милата...Нали бат Бойко щеше да строи Белене, щеше да бори мафиятя - хахахаха, колко *** народ сме!Мафиот, агент на ДС, комунист да бори мафия и олигархия !!
15
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога прокуратурата ще се заеме с въпроса за бюлетините и Мая Манолова , която заедно с Бареков нарушиха правото на нашия народ на ден за размисъл, т.е. се изправиха срещу конституцията и не бяха наказани досега. Дори Майчето стана зам.-председател на НС . ПОЗОР!!!!
14
1
 
36
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Много е сладко да...цуцаш и да ползваш държавата като...бащиния,Всеки обикновен гражданин разчита на една заплата,или мижава..пенсийка за да съществува,а...богопомазаните във власта,със цяла...държава.Сладко е...много е сладко,ама...свършва.Плиткоумни са тези дето народът им е дал да...упражняват власта;мислят че са за...винаги,а те горките са само за...прокурор,стига той да не играе в техния...отбор.
13
4
 
36
 
! Отговори
защо не не избави преди 10 години
Гаси, за тия километри Тиквата безбожна е могла да отлети еднопосочно за марс и повече да не се върне !
12
20
 
11
 
! Отговори
гг преди 10 години
как ви замазват очите, със глупости. А за милиардите източени от Козлодуй??? мълчат
11
2
 
31
 
! Отговори
да-да,ама не преди 10 години
Ал Капоне са го вкарали в затвора за данъци...време е и наш голям гнгстер да го вкарат в затвор.Хората при него се палиха от глад и мизерия.Тиквата трябва да си плати най -малко и за това че с пари от данъци си развяваше дебелия г... пък и като е на топло ще живее,казват че Сретан Йосич упорито го търсел...Бог да пази България и никога повече комунизъм и ГЕРБеризъм.
10
3
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Американците и европейците не напират за нищо ,че си просто парче и тэрпиш 25 години като магаре да те ограбват МУТРИТЕ!!!!!!!!
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците напират да го върнат на власт та да доунищожи България вие за затвор говорите...кога ще стане това и кой ще го направи като и Цацаров и Йовчев Боко ги е назначавал?!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аймилийвс или квото си там- поздрави и на твоята майка, ще намина да решиме с нея едно математическо уравнение- х, у и още нещо!)))
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който е летял и крал от държавата - в затвора.
6
21
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
А БЕ ЕЙ ДНЕС .БГ Я ПОСТАВЕТЕ НЯКОЯ СНИМКА НА ОНЯ ГЕЙ СТАНИШЕВ ЧЕ НЕЩО НЕ МИ ВЪРВЯТ ПСУВНИТЕ ДНЕС....ДА МИ ДОЙДЕ МУЗАТА
5
11
 
21
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Не защитавам Борисов и ГЕРБ,но е редно веднага да се направи проверка от тези същите,които разследваха полетите на Авиоотряд 28 през управлението на Борисов на разходите на същия по времето на предишното правителство и само тогава може да има данни за сравнение кой колко е похарчил от народните пари!В противен случай става въпрос само за разчистване на политически сметки от страна на управляващите.БСП показва страх от Борисов и цели по всякакъв начин с всякакви методи отстраняването му от власт.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е велик и хвърковат и само Буда може да му дири сметка! Г- н Цацаров може да си запълва работното време с простосмъртни, но не и с един бог!
3
16
 
21
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Готови на всичко за да задържат власта! А за Вашият "консултант" Доган нещо материали няма ли да изкарате?Или тои е един от вас и гарван на гарван око не вади?!?!
2
11
 
21
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 10 години
32 917 237 лева струват полетите на властта с правителствения Авиоотряд 28 и машините на Министерство на отбраната за периода август 2009 март 2013 годинаЩЕ СЕ ЛЕЖИ МАЙ......АКО НЕ СЕ МАХНАТ ТИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕМ С КОЛЕГАТА ЦвЦв... В БЕЛЕНЕ И ЩЕ НИ НАПРАВЯТ ТАМ КОЛЕЖКИ...И ЩЕ КАЗВАТ ВЪТРЕ ЗА МЕН И ЦвЦв, КАКТО КАЗВА МИТЬО ПИЩОВА: "ЩЕ ГИ ПОРЯ КАТО РИБА И ЩЕ ГИ ПЪЛНЯ КАТО ПУЙКА..."КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
1
15
 
9
 
! Отговори
Тоя Оня преди 10 години
Кви са тия доклади в Събота, бе? Само не ми обяснявайте как работите уикенда щото ви виждам през седмицата и ми е ясно