Министър Стоянович: Решенията, които взимам, са мои!

Той отрече да има спор с Вежди Рашидов за "българския Лувър"
Обновена: 21 окт 2013 09:14 | 21 окт 2013 09:14,
5
Министър Стоянович: Решенията, които взимам, са мои!
Министър Петър Стоянович. Снимка: Булфото

"Всички решения, които взимам, са мои", обяви пред Нова тв министърът на кулутурата Петър Стоянович.

Той добави, че в момента, в който някой му каже какво да прави, той няма да е част от тази власт.

"Поканен съм, за да бъда експертно ориентиран и да подпомагам правителството, което смятам, че в голямата си част е представено от експерти и залага на програма", категоричен бе той.

Попитан защо обаче този кабинет не се харесва от хората, той отговори, че е съвсем естествено след избори, които са разделили сцената на две, едната част да бъде срещу това правителство.

"Този натиск е окуражаващ да се правят по-бързо реформи", настоя Стоянович.

"Аз нямам спор с Вежди Рашидов и няма да имам", каза културният министър за пререканията около проекта за "българския Лувър".

Попитан кога ще бъде вързан трафопостът, който според ГЕРБ управляващите нарочно бавят и саботират откриването на музея, той заяви, че това ще стане до края на годината.

Петър Стоянович коментира обвиненията на бившия министър Вежди Рашидов, като каза, че политическият диалог в България е като фейлетон.

"Много е лесно да хвърлиш обвинения към някого, защото знаеш, че няма да те санкционират. Има граници, които не могат да се преминават. Докажи, че политиката, която прави опонентът ти, не е интересна, вместо да хвърляш клевети", каза той.

Петър Стоянович за пореден път отхвърли обвиненията за кадрови назначения в министерството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно, Бисера Йосифова е вечната околокултурна "Амбър" в ългарския художествен живот!
4
0
 
1
 
! Отговори
читател преди 10 години
Той вземал решенията?!-как става това като няма понятие какво е бълг.художествено наследство!Първото му изказване-"с какво щего напълнем този музей-"лувъра", а от тук насетне дрънка за "тематични екпозиционни планове",без да мисли за депа,лаборатории,библиотеки и архиви на музея-истинската основа на музейната работа.А кадрите му-пази,боже,сляпо да прогледа-напълно невежата и некъдърна,но винаги околокултурна личност Б.Йосифова директор на музея,смях и срам,но явно тя е неговото ниво.Култура ли?!
3
4
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Много си запознат ама в стил жълт вестник,ти да не си живял на Марс че не ти е ясно че освен доносници в ДС е имало хора, които са помагали за националната сигурност.Интригата е, че фирмите на сина на Рашидов участват във всички ремонти на министерството от миналото правителсвто.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаахаахах "много е лесно да хвърляш обвинения, защото няма да те санкционират" вие какво правите от 69 години??????
1
3
 
3
 
! Отговори
lada преди 10 години
До коментар [#3] от ВъшоВъшо, вземи се отръскай от въшките по главата ти, защото ти пречат да мислиш явно. Борис Данаилов е агент Ван от ДС. Ремонта на покрива, може да е сключен от МК по времето на Стефан Данаилов- тогава той да отговаря, защото далавера има! Стоянович отново не знае, че освен златните ни съкровища, имаме и други съкровища- картини, пластики и т.н. , дръжки на прозорци от царско време , ако щеш. А на агент Ван тоя тумбак, не е от туршия- вервай ми! Ходенето до Москва- 200 кг. какво е карал- себе си, шофьора, любовницата, куфари с багаж и малко книжки-това са 200 кг. Тоя д