Коледни добавки за пенсионерите – на всяка цена, обеща Чобанов

7 били вариантите, но Хасан Адемов решавал колко и за кои
Обновена: 31 окт 2013 16:17 | 31 окт 2013 12:46,
58
Коледни добавки за пенсионерите – на всяка цена, обеща Чобанов
Снимка: архив, Булфото

Седем варианта за коледни добавки на пенсионерите се обсъждат в момента, обяви финансовият министър Петър Чобанов.

По думите му е възможно да има диференцирани добавки, добавки за най-ниските пенсии или добавки, съобразени с линията на бедност.

"Въпросът е осигуряването на ресурс и на кой вариант ще се спрем", поясни министърът.

Още по темата
Чобанов припомни, че парламентът ще предостави 12 млн. лева от бюджета си и те най-вероятно ще отидат именно за коледни добавки на възрастните.

Според него в ръцете на социалния министър Хасан Адемов сега е да прецени кой е най-добрият вариант за добавки.

"Вървим в тази посока – да осигурим на всяка цена коледни добавки", каза Чобанов. Според него ресурс може да бъде осигурен и чрез преструктуриране на бюджети.

Финансовият министър коментира и проблема с недостига на пари за болниците и неплащането от страна на НЗОК на извършените от тях дейности.

"В последната седмица много работихме по този въпрос съвместно с НЗОК и притесненията, че за декември болниците няма да могат да платят дори заплати, вече не стоят на дневен ред", каза Чобанов.

Според него бюджетът на Касата е бил планиран само за десет месеца и е било пределно ясно, че няма да стигне до цялата година.

"Бюджетът е бил разчетен с ясното съзнание, че няма да стигне. Оттам възникват тези проблеми. Мислим за решение. До момента успяхме да осигурим допълнителни 30 млн. Надявам се лекарите да не излязат на протест. В тази ситуация не е лесно да бъде намерено решението", призна той.

По думите на Петър Чобанов догодина трябва да се направят промени в посока повишаване на ефективността на разходването на средствата в здраваната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ахаааа, значи ето защо лекарите ги режат. За подкрепа на електората.
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !я си спомни 2009г. какво беше полоьението с болниците- СЪЩОТО
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Анонимен #11те цялата държава навряха в .....
22
17
 
11
 
! Отговори
недоволен пенсионер преди 10 години
От 310 лв. заплата, спокойно може да се отдържат осигуровки и данък в размер на 155 лв. Остатъка спокойно може да стига на работещия. Като не му стигат парите, да се хване на втора и трета работа, но също да се отдържа и от там такъв данък и осигуровки. А пенсионер с 250лв. пенсия, като си вземе лекарства за 100 лева какво му остава, при положение, че не работи? Минималната пенсия трябва да бъде поне 300лв, минимална заплата 300, но от нея половината да са данък и осигуровки!
21
0
 
23
 
! Отговори
сдг преди 10 години
На всяка цена,защото и те ако скокнат срещу тези,няма да има съсловие което да не е стачкувало за толкова кратко време!
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички по равно!! Без изключение!! Коледа за всички е една!!
19
2
 
27
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Снимката е много показателна , на повечето места където дават пенсии , пенсионерите трябва да се катерят все едно са 14 годишни !
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДА ЖИВЕЕ БЕСЕДЕПСЕТОАз желая да ми издадат статут на бежанец.Искам и аз да разполагам с 1200 лв.на месец а не тия пари да ги изработвам за два и три месеца.НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НИ КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ЖАЛКИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА.СТИГА ТОЛКОВА. ОСТАВКА
17
3
 
18
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До Анонимен 1 и другите от контейнераИмам почти ПОЛОВИН ВЕК трудов стаж.Имам идна кутия с фишове, където си пише, какво ми е отчислено, за да имам пенсия.Е, не очаквах, че ще е толкова мизерна. Не очаквах копелтийте, които хрантутехме, учехме и глезехме по всякакъв начин, днес да ми разправят, че ние сме били мързеливци, че те ни хранели.Ако сме били мързеливци, какво щяха да грабят днешните?Затова: задължителна военна служба, възстановяване на Строителни войски, задължително основно образова
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Недоволен пенсионерВдигането на минималната работна заплата не означава вдигане на заплатата-това е точно само вдигане на осигуровките .Това си е точно "МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ"От тия осигуровки ще има пари точно само за пенсии и помощи на ***.
15
12
 
9
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До До Анонимен 15И аз още се чудя как можаха цяла тиква да наврат в кучия ***, мама му стара.
14
35
 
21
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Гласувах убедено за ГЕРБ и бореца за справедливост г-н Бойко Борисов...Няма да гласувам никога вече за Цоко, Боко, Коко, Доко и компания. Никога вече!Боко Тиквата(пиша с главни букви от уважение към българската граматика), срам ме е за тебе!А тебе срам ли те е от себе си?...Или, защото си с тиква срам нямаш.До всички останали от "ХЕЛОУЙН": Не ви ли омръзна да сте тиквеници?
13
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ostavka bokluci.
12
3
 
31
 
! Отговори
До Анонимен #11 преди 10 години
не всички, които ненавиждат крадловото ви комунярско племе са гербери! Но много ме кефи факта, че ви навряха в *** *** и още ви държи влага!
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалки подаяния за да бъдат купени пенсионерите на предстоящите избори ....И да остане на власт лъжелявата партия на червената олигархия - БСП...А българският народ се затрива и е на изчезване!!
10
19
 
15
 
! Отговори
Недоволен пенсионер преди 10 години
Защо увеличават минималната работна заплата а не пенсиите веднага? Пенсионерите имат много по големи разходи от работещите лекарства и др.А работещите имат ли такива нужди? Те трябва само да работят. Като не им стигат да се хващат да работят на две или три места. Млади са могат.Трябва колкото е минималната работна заплата, толкова да е и минималната пенсия. Вместо увеличение на заплата, можеше осигуровките да се увеличат два или три пъти, данък доход също да се увеличи двойно.
9
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kак нема да е на всяка цена.. нали те ги избраха :D
8
8
 
40
 
! Отговори
123 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! А парите за животновъдите къде са, бе чук? Я погледни, че събираемостта на данъците за август е паднала с 40 млн. лева спрямо миналата година. Кво стана с милиарда от контрабанда, кво стана със заема. Що резерва е намалял с 2 милиарда лева, ам? Що няма вече достъп да сайта на МФ, където ги пише тия неща?
7
8
 
7
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Болни хора!Нямате какво да правите и се дракалосвате по форумите. Четете ли поне написаното?
6
5
 
41
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЕСЕДЕПСЕТО преди 10 години
На пенсионерите по 50 лева за Коледа, а за "бежанците" по 1200 лева на месец.