ЕК ни дава 5,6 млн. евро за бежанците

С парите ще се облекчава положението им в центровете
Обновена: 29 ное 2013 17:41 | 29 ное 2013 16:34, Анисия Иванова
47
ЕК ни дава 5,6 млн. евро за бежанците
Бежанци в Харманли. Снимка Булфото

Европейската комисия съобщи днес, че отпуска на България 5,6 млн. евро за справяне с бежанския поток.

Средствата за спешно посрещане на разходите, причинени от потока търсещи убежище, са осигурени от Европейския фонд за бежанците. Те следва да послужат и за подобряване на положението на бежанците на място, се посочва в съобщението.

Още по темата
Средствата ще послужат, наред с другото, за повишаване на възможностите за прием и за настаняване на търсещи убежище, за подсигуряване на жизнените им условия и за предоставяне на медицински и психологически грижи.

Преди дни шефът на агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев представи план за харчене на бъдещите евросредства. Тогава неговите разчети бяха за близо 7 млн. евро. 4,5 млн. евро от тях той „похарчи” за ремонт в центровете и за осигуряването на нужната техника и организация, която да позволи на място във временните лагери да се провежда процедурата за предоставяне на статут.

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом коментира, че предоставянето на помощта е част от усилията на ЕК да подкрепи държавите от ЕС, изправени пред нарастващ миграционен натиск.

Тя изразява очакване с отпуснатите на България средства да бъде облекчено положението в местата, където са търсещите закрила и бежанците, напуснали своите държави.

Това финансиране ще помогне на българските власти да осигурят спешните мерки, свързани с настаняването и приема, както и с предоставянето на незабавна здравна грижа и подкрепа, добавя Малмстрьом.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: бежанциЕКBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kolko ste bezsardechni be hora *** bili ne znam kakvi bili...q se postavete na tqhnoto mqsto i togava si otvarqyte pluval icite
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И днес България получи "порцията" си от стотина "бежанци", услужливо доставени от "братята" турци до границата ни с Резово и преминали реката с лодки!!! Вече стана очевадно нагло насищането на страната ни с мюсюлмани, насилствено и целенасочено! Властите, събудете се! Дори "българският" министър Николай Младенов, отслужил военната си служба в Израел и получил чин в израелската армия, да е подписвал на тъмно нещо, винаги може да се "отпише"!!!
40
1
 
1
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
еей ми Коледа идва малко джобни парички от Еуропата и ний сме ора бах мааму да са облажим малко бее 4 год при Герберите постно ааа ся пак наш ред.....
39
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Още пари за крадене....ха да им е честито!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
GOMOR преди 10 години
Да и го ту.а на Сисито Малмстрьом.С тия парета на сирийските иръпшани да се купи по one way ticket някъде за скандинавско, като и гледам на тая уфсъ фамилията и там да си ги чуват.
37
0
 
7
 
! Отговори
gtf преди 10 години
тва са парите за издръжка на 10 хил. бежанци за ...цял месец ! Голяма помощ - за най-бедната страна в северното полукълбо.
36
6
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
И това ви е много. Аз много се радвам, че се махнах от българия. Аз вече направих своя цивилизационен избор.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕК дава 5,6 млн. евро за бежанците на нашите продажни политици които ни продадоха на ЕС на Щатите и на кой ли не още! Те ще си живуркат на вилите по островите а ние ще берем дертовете на бежанците!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
Еее, наи накрая Европата даде пари, че в тая мизерия нормален човек не може да живее. Само българите са свикнали на такава мизерия.
33
0
 
13
 
! Отговори
ivo преди 10 години
гърците взеха 2 милиарда ,а серго 10 милиона долна ***. начало на гражданска воина . *** -помощи араби -помощи а за бг уи тате баница
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5 млн. ще ги излапат на бързо,а кото остане.......
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕК да си вземе парите заедно с бежанците!
30
14
 
0
 
! Отговори
Козар Белене преди 10 години
Тези пари са си чиста чуждестранн инвестиция. Ще бъдат похарчени в българската икономика. Изобщо от бежанците не губим пари, защото просто похачените пари влизат в оборот. А колкото до тези които реват за пари , ами тук няма война и тоталитаризъм, има свобода и демокрация. Изкарвайте пари кой ви спира? Боко като ви кара да сеете картофи вие го оплюхте. Ами ще си купувам френски картофи от кауфланд вие като не щете да сеете.
29
1
 
9
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До историк То убаво ама тука иде реч за ислямските терористи и за това дека Европата дава пари да ги засели тука а не да одят в чистичката Европа.
28
1
 
18
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
По-добре ние да им дадем пет милиона и да си прибират арабските *** при тях.
27
3
 
8
 
! Отговори
историк преди 10 години
Комунистите от БКП с тяхната преторианска гвардия от ДС развратиха и унищожиха всичко човешко в България. Няма морал, защото самите комунисти, а сега социалисти са прости, долни, неуки и мразят всичко образовано и интелигентно около себе си. Не случайно е всичко това. На 9. 09. 1944 г. избиха над 200 000 души, които бяха цвета на интелигенцията и от тогава та до днес простотия и чалгарщина. Справка-крадливите престъпници от правителството.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако ще и 560 милиона да дадат от европа, пак няма да ДОстигнат до бежанците при тези прегладнели управляващи!
25
2
 
2
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
До varg vikernesУтре
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е само храната им за два месеца.Нали са около 11000.Поне толкова са официалните.А като свършат паричките,откъде храна и топло?
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Язе"Що не платят 5 млн. на ингилизите, да си отворят сърцата за Българи и Румънци?"Браво! Отдавна не бях виждал читава дума казана в тоя сайт!