Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!

Субсидиите не са лукс, а необходимост, категоричен е Йордан Цонев
Обновена: 4 дек 2013 10:00 | 4 дек 2013 10:00, Камелия Цветанова
151
Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако партиите не се финансират от държавата, това ще става с парите от сивия сектор, партийните субсидии не са лукс, а необходимост,  коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента, по bTV тази сутрин.

По думите му партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите и те ще се върнат, ако няма субсидия.

Според него в момента обръчи от фирми около партиите няма.

Още по темата
Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец миналия уикенд. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам.

„Не знам дали е така, но Пламен Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев.

Като успех той посочи нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца.

„Ходя и се срещам с избиратели и с бизнесмени, те признават, че се усеща нов стил на работа, че неправомерният натиск от приходните агенции е спрян, че държавата е започнала да се разплаща”, посочи Цонев.

Относно социологическите проучвания, които регистрират постоянно падащо доверие в кабинета, той обясни, че това се отнася за доверието в цялата политическа система.

Йордан Цонев отрече БСП и ДПС са си взаимодействат с „Атака“.

„Атака” ще продължи да осигурява кворум, без дори да си говори с нас. Още в предизборната кампания „Атака” обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят”, добави той.

Според него националистите си водят собствена политика.
 
На въпрос дали отцепилият се от ГЕРБ и станал независим народен представител Георги Марков ще се превърне в 121-ия депутат на мнозинството в парламента, той отговори: „Аз лично не го познавам, нищо че сме колеги, дори по физиономия не мога да си спомня. Това не е обида, просто нямам време”.

С напусналия ръководството на ДПС Христо Бисеров, който вече е с обвинения за финансови престъпления, Цонев обясни, че сa се чули в деня, в който Бисеров подаде оставка.

„Аз се разтревожих да не е болен, той каза, че не е, оттогава не сме се чували. Мога да коментирам само акта на напускане на политиката, след като той очевидно е решил да се яви пред правораздавателните органи като обикновен гражданин. Това не го направи никой друг политик. Въпросът е защо други не го последват. Защо Цветанов стои в политиката, след като има 3 обвинения? Просто питам”, отбеляза Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
10
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
Дакаааааа....... тези обръчи от фирми ходили ли са някъде ,че ще се връщат?
75
0
 
5
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Conev Conev ti si za GINES c tvoite obrachi det gi VARTICSH PARAMOV te izdadeeeee
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съпоставката между субсидиите за партиите в Германия и България е убийствена и директно доказателство за корупцията като държавна политика. В нашата държава се влиза в политиката само с цел лично забогатяване.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имали нужда от пари?!?!?!?А дали хората нямат ???????
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете да показвате този еничарин и престъпник. Само като чуя името му и започва да ми се гади. Не е ли време да му се издаде еднопосочна виза за Анадола!?!?
71
1
 
8
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 10 години
ЕЙ "ХАРИ ПОТЪР" КАТО ИМАТЕ ФИРМИ ЗАЩО СТЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА КРАДЕТЕ ОЩЕ ОТ ДЪРЖАВАТА БЕЗНАКАЗАНО . ТОВА ГО ЗНАЕМ !!! ОСОБЕННО ВИЕ ПРОДАЖНИЦИ ОР ДПС и БСП СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ *** , КРАДЦИ , МОШЕННИЦИ ... В ДЪРЖАВАТА + ВАШИТЕ ПРОТЕЖЕТА ОТ МУТРИТЕ В ДЪРЖАВАТА ВИС , СИК ... ЛЕВИНС
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този тарикат Цонев да бъде изселен в Турция , там търсят "честни" и "умни" като него.
69
1
 
7
 
! Отговори
приятел на ментата преди 10 години
Очаквам скоро време да се издигне и паметник - бюст на дъртия "хари потър-ментата" та да се знае ,че в България и дребните мутри са на власт позиции.Този е по големия мошеник и от Бисеров,но понеже се отчита постоянно пред сокола ,за него винаги е отворен чадъра и някои други задни части на тялото !!!!!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя плаши ли ни, е*ава ли се? Ако не ни наливате пари вие балъците, ще го правят баровците? Така ли излиза? *** смешника
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, Боже доживяхме го и това депутат да плаши едва ли не, че ако нямат субсидия ще си вземат паричките(ако не и повече ) от обръчите от фирми. Господа депутати ако ще ви плаща народа за да правите глупости то ходете при обръчите да работите на заплата по-добре без вас. Държавата на самотек да я оставите без парламент и власти ще се саморегулира в даден момент ама Вие само я натискате надолу и надолу и дори водолазна екипировка не давате. Тука ще се намери новото чудо - как оживяваме в БГ 2013!
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германия население 80 000 000, субсидия 24 стотинки на глас = 19 200 000 лвБългария население 7 000 000, събсидия 12 лева на глас = 84 000 000 лвОколо 4 пъти е разликата само, ако го сметнем така. Ама ние нали сме по богати от Германия, защо не!!! А и в Германия едни обръчи се въртят, криза голяма ...
65
1
 
9
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Ама как ще се върнат обръчите от фирми бе този бе.... цонев ли си, цонуглу ли си...то толкова обръчи колкото има сега около партиите, Българския национален отбор по художественна гимнастика не е имал от както съществува! Ама една стотинка не искате да изпуснете ****а ви ***.За депутат от партия в която си бъркате по дупките, са ви много стиснати дупетата бе този бе ...г-н дупетат цонуглу
64
0
 
16
 
! Отговори
K.Коцев преди 10 години
Aбе вие не разбрахте ли,че е най-добре ПАРТИИТЕ ДА ГИ НЯМА!Субсидии ли?! Защо трябва да ви хрантутим?!НИКАКВИ СУБСИДИИ! Набавяйте си необходимите суми от ВАШИЯТ ЕЛЕКТОРАТ-нали се хвалите,че хародът е с вас?! Готованци! Стига сте се чудили как и по какъв начин да крадете народа! Това вашето го има само в страните със строг диктат и трайно узурпиране на властта !В същност вие вече сте я узурпирали-ОСТАВКА! Отивайте си! Не сте ни нужни! Аман от вас!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви гейски очилца, как да не ти се прииска да се изпр*зниш на тях.
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, тоя стана по голям медиен герой от Винету, бе.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези си правят каквото си искат и ни казват в очите за обръчите си ... и как видиш ли, ако намалим тия пари ще вземаме от другаде и ще си правим същите глупости. Подли хора ... нямате място там, нямате срам! Вън!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото сега като има субсидии, обръчи и лобита НЯМА хич?!?!?!Все сте свети води ненапити?!?!?!Данчо Ментата защо ни прави хептен на амсалаци?!?!?!
59
0
 
15
 
! Отговори
ист преди 10 години
Прокуратурата да разследва Данчо ментата, Двамата с Бисеров бяха 20 години до кацата с меда,Колкото повече някой краде по нагъл става,
58
0
 
15
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ащо и СерГей стои в политиката? И той има обвинениЯ...Двойни стандарти на доброволните еничари на хидроинженера!Гнус ме е от вас!Оставка!
57
0
 
22
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
Тази "мазна Гана" взел акъл да дава. Безсрамник ,ментараджия. Намалете си субсидиите на половина пък тогава яж л****.*** долно.