Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!

Субсидиите не са лукс, а необходимост, категоричен е Йордан Цонев
Обновена: 4 дек 2013 10:00 | 4 дек 2013 10:00, Камелия Цветанова
151
Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако партиите не се финансират от държавата, това ще става с парите от сивия сектор, партийните субсидии не са лукс, а необходимост,  коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента, по bTV тази сутрин.

По думите му партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите и те ще се върнат, ако няма субсидия.

Според него в момента обръчи от фирми около партиите няма.

Още по темата
Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец миналия уикенд. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам.

„Не знам дали е така, но Пламен Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев.

Като успех той посочи нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца.

„Ходя и се срещам с избиратели и с бизнесмени, те признават, че се усеща нов стил на работа, че неправомерният натиск от приходните агенции е спрян, че държавата е започнала да се разплаща”, посочи Цонев.

Относно социологическите проучвания, които регистрират постоянно падащо доверие в кабинета, той обясни, че това се отнася за доверието в цялата политическа система.

Йордан Цонев отрече БСП и ДПС са си взаимодействат с „Атака“.

„Атака” ще продължи да осигурява кворум, без дори да си говори с нас. Още в предизборната кампания „Атака” обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят”, добави той.

Според него националистите си водят собствена политика.
 
На въпрос дали отцепилият се от ГЕРБ и станал независим народен представител Георги Марков ще се превърне в 121-ия депутат на мнозинството в парламента, той отговори: „Аз лично не го познавам, нищо че сме колеги, дори по физиономия не мога да си спомня. Това не е обида, просто нямам време”.

С напусналия ръководството на ДПС Христо Бисеров, който вече е с обвинения за финансови престъпления, Цонев обясни, че сa се чули в деня, в който Бисеров подаде оставка.

„Аз се разтревожих да не е болен, той каза, че не е, оттогава не сме се чували. Мога да коментирам само акта на напускане на политиката, след като той очевидно е решил да се яви пред правораздавателните органи като обикновен гражданин. Това не го направи никой друг политик. Въпросът е защо други не го последват. Защо Цветанов стои в политиката, след като има 3 обвинения? Просто питам”, отбеляза Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обръчите не са си тръгвали. Протестиращите вече 6 месеца се опитват да ви кажат на всички политици, че не сме чак толкова прости още, че да не забележим. Айде...
55
0
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Преди време писах ,че ще се молим на света да ни освободи все едно сме Либия или Ирак, има ли още хора да не ми вярват?
54
0
 
24
 
! Отговори
БГ преди 10 години
На снимката вижда двама доброволни еничари и един ага, всичките *** на хидроинженера.С много се гласят да намалят субсидиите - с ЦЯЛ ЛЕВ?!? Боже следва глад...***!ОСТАВКА!
53
0
 
22
 
! Отговори
аз преди 10 години
В Германия като са 10 пъти по малки субсидиите да не са плъзнали обръчи като нашите...
52
0
 
22
 
! Отговори
I'm преди 10 години
Въпроса не е в субсидиите, а техния размер! Никъде в Европа няма субсидии в такива огромни размери. Това стимулира законната кражба от държавата, респективно данъкоплатците и това стимулира регистрирането на безброй и безчет партиики!
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя заплашва, "ако ни спрете субсидиите, ще крадем още повече, за да си ги наваксаме"
50
0
 
21
 
! Отговори
озадачен преди 10 години
Данчо-ментата,та обръчите от фирми не са си тръгвали от вас,бе Пич.............
49
0
 
17
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Абре аго Цонев ефендим . Вий къде бяхте като ви обясняваше вашия пре- скъп и пазен като зеницата на очите ви Ахмед Доган че именно той е човекът от който тръгват връзките с обръчите от фирми . Не е ли по- добре черно на бяло да се знае кой е зад вас и от къде ви дава тези пари .
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС нямат фирми.Държавата е тяхната фирма.ОСТАВКА
47
0
 
15
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Аз не вярвам на глупостите, които говорите. Не се наядохте, не се спряхте! Морал трябва да ви внасяме, а не пари. Личи, че само той ви е дефицит.Преди когато имаше държавна хранилка за партиите, пак си имаше обръчи от фирми. Да не би да се замогнахте, докато лежа Доган по затворите?! Не! Просто си е сменил мирогледа и ето ви сега резултати. Уж всички започнахме демократичния преход еднакви, но се оказа, че някои са печелили повече, отколкото могат да си представят... Говорете си, не ми пречите!
46
0
 
13
 
! Отговори
maketo преди 10 години
нанаяли се шопари
45
0
 
15
 
! Отговори
Комунистът преди 10 години
.......... И да ИМА....... И да НЯМА "ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ".......... ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ си ги ИМА , Другарю Мента ! ;) И в тези 'ОБРЪЧИ" насилствено или не са включени поне.... МИНИМУМ.... 70-80 процента от съществуващите фирми в Абсурдистан ! ;) .... А така наречените 'ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ"... са просто ПОРЕДНАТА ЛЕГАЛИЗИРАНА С ЗАКОН КРАЖБА ОТ НАШИЯ ДЖОБ!!!!.....
44
0
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До ДАНЧО МЕНТАТАИСКАМЕ ДА НЯМА ДВОЕН СТАНДАРТ ЗА ВАШИТЕ И ТЕХНИТЕ ФИРМИ! ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ДА МОГАТ ДА ДОКАЗВАТ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ СИ.ТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ ДА НЯМАТ ОФШОРНИ ФИРМИ И СМЕТКИ .ПРОЗРАЧНОСТ ПРИ ТЪРГОВЕТЕ И СТИГА С ТЕЗИ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА УЧАСТВАЩИТЕ ФИРМИ..НЕ ЗНАМ КОЛКО СИ ГОДИНИ ОПИТ...КОЛКО ПАРИ В БАНКАТА.ЧЕ ТАКА САМО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДЕТО КРАДЯХТЕ 24Г ИМАТЕ РЕАЛНО ДОСТЪП ДО ТЕЗИ ТЪРГОВЕ. А ФИРМАТА НА БАБА ПЕНА ОТПАДА ВЕДНАГА .ДОРИ И ДА Е С ПО-ДОБРА ОФЕРТА.ДЕПУТАТИТЕ ДА СЕ ОТЗОВАВАТ ПРИ НЕ
43
0
 
16
 
! Отговори
край преди 10 години
*** и *** как изнудва - давайте ни пари иначе ще крадем. Тоя с обръчите от фирми хидролог и прочие отдавна трябваше да е в панделата заедно с стиропорения диктатор от банкя дето спира проверка за платен акциз за бира и мъжа на госпожа хохигер.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете да давате на Ментата трибуна! Няма лице за това! Не искаме да го слушаме и гледаме повече! Сигурно си вярва, че всичките си далавери е успял да прикрие и изчисти. Да, ама не! Нека помни какво е казал народът: "Хитрата сврака - с двата крака"!
41
0
 
9
 
! Отговори
сасед преди 10 години
ДОБРЕ СЕ ВГЛЕДАИТЕ В УСТАТА НА ДАНЧО МЕНТАТА.ВИЖДАТЕ ЛИ КАК ДОЛНАТА МУ УСТНА Е УВИСНАЛА КАТО НА УМРЯЛ КОН? УСТАТА МУ Е ПОВРЕДЕНА ОТ ЕЖЕДНЕВНОТО ОБЛИЗВАНЕ НА САЛАМА НА МЕДИ ДОГАНОВОГЛУ.И ДРУГО КАКТО УСТАТА МУ Е ОТВОРЕНА ,ТАКА ,ПО СЪЩИЯ НАЧИН ИЗГЛЕЖДА АНАЛНОТО МУ ОТВЪРСТИЕ-ПОВРЕДЕНО Е И СЕ ЗНАЕ ОТ КОГО.
40
0
 
13
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Гаден мръсен лъжец,кажете как да подкрепяме това управление?когато такива дебели ни лъжат и ни се смеят в очите!?
39
0
 
12
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Не се ли въведе гласуване чрез интернет, задължителния характер ще остане само пожелателен. За да може сънародниците ни зад граница да гласуват е необходимо електронното гласуване. Както знаем всички те ще гласуват за една по-богата и нормална държава. Това е причината, комунистическо-турското правителство, да не иска да въведе тази промяна.
38
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Мента, мента, такива като теб и бат Сали са срам за НС! Бисеров *** и Пеевски гюбрето естествено бяха отстранени! Сега е твой ред, и на бат Сали!
37
0
 
7
 
! Отговори
Хитреци! преди 10 години
Виц: Бисеров сам решил да се яви пред съда като обикновен гражданин! Всички знаем, че не той е решил. Сега ще го героизираме ли? За самия Данчо питайте хората край морето. Какво ще говори, ако и той трябва да последва приятеля си? Ако централата нареди? За партиите държавата не трябва да харчи пари. Да се простират според партийните вноски! Субсидии- за болните деца и старите немощни хора, за наука и образование!