Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
според историята точно този "етнос", помаци от село барутин изколили християните в черквата в перущица и батак, за да се подмажат на турците! сега искат да управляват и българия, което значи, че ще ни подарят на турция! ще си мечтаете за деписето и ***!!
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помаците са чисти българи и говорят старобългаски,а не като шопите дето са наследници на наи-дивашкото племе------печенезите------ и говорят някакъв развален език(ни ти говорят правилно сръбски,ни ти български и те самите не знаят какви са-----Вук Караджич 19век) и съсипаха България
142
10
 
6
 
! Отговори
ГръцкиПомак преди 10 години
https://youtube/watch?v=nZrdz2H11i4Гледайте това видео за да разберете как се възпитават и празнуват помакопула в северна Гърция гръцкото въстание през 25 март 1821 година! Ако посетите селата им ще се засрамите да кажете ще сте българин, при тях всичко е чисто и свети докато при наш цари мизерия и разруха, характерни черти на нашата нация......"където стъпи български крак дори цветята увисват"....така викат хората в северна гърция и най-много на град Кавала!
141
1
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Кое не е ясно?Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни. (4) Религиозните общности и институции, както и ВЕРСКИТЕ УБЕЖДЕНИЯ не могат да се използват за политически цели.А ПОМАЦИТЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ ЕДИНСТВЕНО ПО РЕЛИГИЯТА СИ.
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ква е тая партия от румънски *** и арабски екскременти? кой продажник е допуснал да я регистрират? и уж не е етническа, а всички са мюсулмани и мразят християните! ще влязат в парламента, ама през свински ***!
139
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Помаците - етнос или етнографска група? Етноса е част от нация, с общ - произход, история, роднинство, религия, език, култура, територия, а хората извън нея я признават. Религията е важен, но не задължителен елемент за обособяването на един етнос. ПОМАЦИТЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ ОТ ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ ПО МЮСУЛМАНСКАТА СИ РЕЛИГИЯ(Но във Волжка България е обратното)Етнографска група част от етнос, отличаваща се по диалекта, духовно-културно, конфесионално (например: шопи, помаци, македонци, гагаузи и т.н.);.
138
12
 
5
 
! Отговори
конска опашка отзад преди 10 години
Браво на този човек Моллов, пръв дръзнал да нарече някои досега премълчавани неща с истинските си имена, друг досега е нямала такава смелост и въпреки това, се появиха един куп чакали които бяха готови да го удушат още в началото на своята си поява.
137
3
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...- А бе хубава работа..., ама ПОМАШКА..., защото и в Корана пише: - "Един е бог и Христос е неговия Пророк и... Син...!"- Бъдете си помаци, но нас не ни мислете за ***...!!!.
136
0
 
7
 
! Отговори
maora преди 10 години
Plana za unishtojavane na Bg vurvi s pulna sila. Sledva razdeliane teritorialno i avtonomni oblasti .....Turcia shte vzeme granichnite zoni. Chaka ni vtoro Kosovo. Koito ne verva e dosta zabluden. Za vsiaka strana i region tia Judeo masoni imat plan. Izmukvane ot matricata nema za sujalenie.....veche ne sme narod,koito da se bori za pravata si a jalka tulpa ot bedni predateli.
135
0
 
12
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Боже,колко мъка има по този свят боже...
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Are stiga sme gi plashili decata , tiq do nikade nqma da stignat !
133
18
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Най- после да се появи партията за която да гласувам.Моллов-Президент.Дойде края на народния съд.
132
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До "междунар. журналист" То бива свободни съчинения, ама чак пък толкова. Остава да кажеш, че и БСП е в изолация, след като Станишев е председател на партията на европейските социалисти.
131
2
 
4
 
! Отговори
ivo преди 10 години
До междунар. журналист 156Значи сегашното на черепа , предишното на пашата ? А ти явно си журналист - между наровете .
130
0
 
15
 
! Отговори
Партия Викинг преди 10 години
Привет българи! Аз съм потомствен риж викинг . Моят пра пра пра пра пра пра пра дядо е викинг останал по нашите земи след кръстоносните походи. Гласувайте за нашата партия и ви обещаваме България да е Швеция на балканите. Ще се оправим и със сегашните политици- предатели.
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един въпросПомак ще даде ли дъщеря си за българин, или ще приеме ли българка за своя снаха ? Никога. Н И К О Г А !Е, какви глупости сте седнали да пишете, че бъдещата партия нямало да разделя хората по религиозен и етнически принцип. Бъдете си помаци, но нас не ни мислете за *** !!
128
10
 
26
 
! Отговори
междунар. журналист преди 10 години
В момента правителството на БСП-ДПС-Атака-ДС е в тотална изолация от ЕС и САЩ. Спрени са всички Еврофондове. Станишев много добре знае това и затова е изнервен. Въпроса е как ще ни го *** от Брюксел, а че Путин това иска е ясно. Никой не иска да говори с Орешарски, защото знаят, че той не е Премиер на България, а на В. Божков-черепа. Апропо , защо се намалява данъка на хазарта-защото там е въпростния Череп. Е другари пенсионери на вас по 4. 50 лв. увеличение на пенсията , а на тия чорбаджии-изедници милиони. Айде чао и да не забравите пак да гласувате за социалното правителство, че повишен
127
7
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Зад катър и пред *** не се върви, катъра ще те ритне, а помака ще ти забие нож в гърба, на тези помаци вилата трябва ВИНАГИ да им е на врата, и както казват турците - хора без вяра, нито мюсюлманин нито християнин, за НИЩО не стават.
126
0
 
20
 
! Отговори
:) преди 10 години
Абе спрете им тревата на тези ....
125
0
 
9
 
! Отговори
Вида преди 10 години
Последните години по пазарите на големите градове покрай Родопите ми прави впечатление че помаците купуват много повече от преди години. От край време знаем че помаците са трудолюбиви хора, но интересно последните 6-7 години кое ли е засилило семейните им приходи.