Втори отцепник обърна гръб на Борисов

Депутатът Светлин Танчев напуска ПГ на ГЕРБ, става независим
Обновена: 10 дек 2013 14:11 | 10 дек 2013 10:18,
208
Втори отцепник обърна гръб на Борисов
Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ

Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Това е вторият депутат от най-голямата парламентарната група, който я напуска в рамките на по-малко от десет дни. Преди него Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ. Това стана миналата седмица.

Още по темата
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава заяви, че не се очакват други напуснали и беше категоричен, че парламентарната група е единна.

Отцепилият се от партията бивш министър Мирослав Найденов обаче заяви, че очаква още няколко напуснали, но отказа да ги назове поименно.

Така парламентарната група на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Решението на Светлин Танчев беше посрещнато с аплодисменти в пленарната зала. 

Припомняме, че в 41-вото Народно събрание Светлин Танчев беше шеф на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той обаче се раздели с поста си, след като през 2010 г. името му беше намесено в скандал с лобистка поправка в Закона за наркотичните вещества. 

Тогава в „Държавен вестник“ беше обнародван текст от закона, който не е одобрен от ресорната комисия в НС и който позволява реклама с изображения на наркотични вещества.

Преди това в „Държавен вестник“ е бил публикуван текст, който здравната комисия е одобрила, но се оказа, че с листче в ръка именно Танчев отишъл, за да „поправи грешката“.

В скандала беше замесен и Пламен Цеков, който пък трябваше да освободи поста заместник-председател на здравната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
От радост ще взема да се напия.ДОЛУ ГЕРБ.
107
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Siderooglu vzema nay golemiya yarak
106
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
А този какво е откраднал или е убил някого?
105
11
 
7
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До tropОткровена *** руска *** червен плъх с тежки комплекси и тежка сексуална обремененост,поставил си за цел да затрие България и всичко българско в угода на едно джудже в Москва ,ни управлява сега с помоща на турско фашистка хунта но това не ви пречи
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това вече на нищо не прилича, ГЕРБ ако са пичове ще подадат оставка цялата парламентарна група и се махат от парламента, оставят БСП да управлява както намери за добре, после никой копче да не може да им каже
103
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тиквата се спука.сега и цецко като влезе в затвора ко прайм.
102
6
 
15
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 10 години
Приятели, днес се чувствам прекрасно.Искам да поздравя всички читатели, и най-вече симпатизантите на Герб :)
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро очаквам Болен да скочи срещу БСП-ДПС, защото ще му прекратят хранилката !
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
95Щo бе, Борисов за какво стана депутут и премиер?Да прави добро за нацията ли??Не ме карай да се смея на глупостта ти.Знам че българите са глупави но и глупостта си има граници като всичко друго във вселената.
99
2
 
16
 
! Отговори
GERB OVER преди 10 години
Мале , представям си довечера циониските предавания "лице в дупи" и "още герберастия" как ще въртят и сучат , ще чупят пръсти и ще се почесват : ама защо така , ама каква стана тя ...аахахахахаха аааааааааахахахахахха
98
4
 
14
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Боце, как е на шейната на Пола?
97
12
 
10
 
! Отговори
Финансист преди 10 години
Затова Орешарски тегли заем за да може да си купи депутати
96
7
 
23
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Хунтата гроб е в разпад и гейберастката гмеж гласувала за един откровен престъпник се чуди какви ли не доводи да измисли,че да докаже,как някой друг им е *** в гащите!Другия ***,цървула Цецо-кумецо,обиколи цяла Европа да лъже и маже ,колко е невинен,а какво стана с неговия закон за отнемане на имуществото преди да е осъден?!!!
95
6
 
11
 
! Отговори
Цветанов преди 10 години
Всички в герб знаят що за стока съм, но са наясно или предполагат какво държа срещу тях....мисли в главата на един празен човек
94
1
 
4
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Да бе, ще го върнем там откъдето се е появил на бял свят
93
3
 
13
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Този филм сме го гледали, когато всичко зависи от амбиците и прищявките на една личност...обикновенно месианството в политиката завършва така...след няколко години няма да ги помнят...
92
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Светлин Танчев. И той е разбрал най-накрая, че парите дават пълна независимост дори на принципно не зависимите депутати. Да си ги харчи със здраве.
91
4
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Това са хора които са станали депутати само и единствено да трупат собствени облаги, а не да работят в името на България. Такива предатели направо вън от България.
90
14
 
8
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
До хахахаааааааааНе се разпада, а се чисти от внедрените гадове :))))))))))) Вашето БСП се разпада, защото след пенсионерите идват малко по умни хора. Не че пенсионерите са глупави, но просто хорицата живеят, за да мечтаят за едни други времена. А ти знаеш ли че съседката която години наред гласува за Съсела, сега била харесала Бареков, познааааайййй, лудницата е при нас, така че не се кефи и на теб щи секнат мангизите хахахаха
89
3
 
12
 
! Отговори
k3k преди 10 години
Не знам само с кой акъл въобще говорим за ГЕРБ, БСП, ДПС, че и обясняваме кои били по-добри кои по-лоши? Това са тумори и колкото по-скоро бъдат оперирани толкова по-добре.