Втори отцепник обърна гръб на Борисов

Депутатът Светлин Танчев напуска ПГ на ГЕРБ, става независим
Обновена: 10 дек 2013 14:11 | 10 дек 2013 10:18,
208
Втори отцепник обърна гръб на Борисов
Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ

Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Това е вторият депутат от най-голямата парламентарната група, който я напуска в рамките на по-малко от десет дни. Преди него Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ. Това стана миналата седмица.

Още по темата
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава заяви, че не се очакват други напуснали и беше категоричен, че парламентарната група е единна.

Отцепилият се от партията бивш министър Мирослав Найденов обаче заяви, че очаква още няколко напуснали, но отказа да ги назове поименно.

Така парламентарната група на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Решението на Светлин Танчев беше посрещнато с аплодисменти в пленарната зала. 

Припомняме, че в 41-вото Народно събрание Светлин Танчев беше шеф на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той обаче се раздели с поста си, след като през 2010 г. името му беше намесено в скандал с лобистка поправка в Закона за наркотичните вещества. 

Тогава в „Държавен вестник“ беше обнародван текст от закона, който не е одобрен от ресорната комисия в НС и който позволява реклама с изображения на наркотични вещества.

Преди това в „Държавен вестник“ е бил публикуван текст, който здравната комисия е одобрила, но се оказа, че с листче в ръка именно Танчев отишъл, за да „поправи грешката“.

В скандала беше замесен и Пламен Цеков, който пък трябваше да освободи поста заместник-председател на здравната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес ли беше редно да се оповести, че господин Танчев е набъркан в лобистки скандал? Още колко депутати от ГЕРБ са набъркани в скандали, или всичките 95 са клиенти на прокуратурата?
127
16
 
14
 
! Отговори
до 134 преди 10 години
То няма нужда другарите да правят нищо, ГЕРБ сами се пре*ват до момента и го правят доста успешно.
126
8
 
24
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До БСП В СЪРЦЕТОНа гребена на вълната благодарение на 200 000 *** гласа и 200 000 "подарени" турски. Пряко сили с с откровено неграмотния си електорат/ ПО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЕЛЕКТОРАТЪТ НА БСП Е 80% С ОСНОВНО И МАЛКА ЧАСТ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ/ Вечна коалиция с ДПС и ТРИ *** ПАРТИИ .Май не е повод за гордост Ха ха ха
125
3
 
23
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До vesko02Не знам дали е крал, или убивал, но компроментира ГЕРБ, с опита си да пробута лобистки закон за наркотици, така, че "прав му път", един сбъркан по-малко!
124
20
 
17
 
! Отговори
Гого преди 10 години
ГЕРБ е създаде Бойко за да може да ограби 8,5 МИЛИАРДА който му оставиха тройната и взе заем още 2 МИЛИАРДА. Тежко и горко на България от такива политици.
123
6
 
8
 
! Отговори
смешковци преди 10 години
Така, нека да го обясна и на тиквените ГРЪБастите и елементарните БСПарасти:Двете партии са 2 капки вода, БСП вкарва малко по-сицала политика за да компенсира коалицяата с ДПС, но тя е символична:1.И ГРЪБ и БСП са про-брюкселски, западно-комунистически партии, кукли на капиталистите и големите банкерски мафиоти от МВФ и ЕЦБ2.И ГРЪБ и БСП оттам взимат заеми3.И ГРЪБ и БСП подкрепят САЩ, не РусияУестингхаус е фирма на Rockefeller Foundation, какви руски агенти ви гонят,лаят се само за кокала
122
16
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
По бавно с напускането гербери,ще вземе да вкарате Буда в гроба прдждевремено.
121
1
 
20
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Танчев, и ся кво ше ти донесе дядо Мраз за Нова Година а?Торбички с паричкиии...
120
9
 
13
 
! Отговори
void преди 10 години
И какво като напуска? Да не би това да е сигнал, че комунистите и турците са станали по-силни от всякога и че режимът на Пламен Орешарски ще пребъде? Нищо подобно. Българинът 23 години е бил лъган, лъжат го и в момента, ще го лъжат и догодина. Единствената разлика е в последствията - когато го лъжат БСП и ДПС той ръкопляска на Путин с корана под мишница и маха за сбогом на Европа, докато олигарси и мафиоти му бъркат в джоба. Когато го лъжат дясноцентристи просто едни фирми се наяждат. Избор има.
119
15
 
6
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 10 години
122От 20 години я слушам приказката, че партията ни ще се разпадна. Всъщност ние сме винаги на гребена на вълната, защото интерпретираме правилно настоящето и имаме визия за бъдещето. По-силни сме от всякога. А за тези пъдпъдъци (отцепените) не се притеснявай. Знаем, че ще ни обърнат гърб, но няма да е скоро :)
118
10
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До дядо на здраве!искам да останат само Боко и Цецо,тогава ще е голям кеф.
117
20
 
11
 
! Отговори
ККК преди 10 години
Само най-умните се махнаха от България! Останахте само вие, комунистически и *** нещастници, вие, които окрадохте собственният си народ, а той още ви вярва че ще ги оправите. НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА!!!! Времето когато всеки си имаше миша службичка и никой нищо не правеше. Герб, с всичките си недостатъци, беше единствената ви надежда за да постигнете някакъв европейски облик на държава. Сега го д****те нещастници. Вие сте тези които ще берете плодовете на глупоста си! ;)
116
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите и турците развързаха кесията. Четири години озвън държавната хранилка и откачиха направо. То не бяха "фалшиви бюлетини" в Костинброд, режисирани протести...чудо. Сега остава да възстановят машините за пари - Кремиковци и Химко, та да върви далаверата, както преди. Като ги гледам как се готвят да гепят и с *** и Бойко Борисов ми се издига в очите. Щом го мразят толкова, значи им е бръкнал в кесийката...
115
7
 
20
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До БСП В СЪРЦЕТОНе бих се радвал на това че ренегати и предатели биха ме подкрепяли защото те ще се обърнат при първа възможност.Но партийката ви със затихващи функции явно вече е на последни издихания защото остана без електорат..Вие сте *** човешка тор
114
0
 
1
 
! Отговори
моджо преди 10 години
До Финансист (102-ри коментар)да :)
113
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Radvayte se jalki balgari 4e edinstvenata opozicionna grupa ya cepqt komunistite ot bkp i dps e taka gladni shte stoite oshte 25 god naistina v bg e ostanal samo losh matrql a te shte stanat oshte pobogati i nahalni a vie shte bleete
112
2
 
8
 
! Отговори
дядо преди 10 години
наздраве***114 ;)
111
12
 
27
 
! Отговори
Хасмукар преди 10 години
ДОЛУ ГЕРБ!
110
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По герберска традиция е редно сега да се излее помия върху човека, за да излезе, че не той е напуснал разпадащата се група, а те са го изгонили.
109
5
 
7
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 10 години
Ще си поръчам пица за обяд.