ДПС срещу всички за имотите на религиозните общности

От ГЕРБ "пратиха" Хафъзов в Одрин, той се разгневи
Обновена: 18 дек 2013 18:24 | 18 дек 2013 16:57,
193
ДПС срещу всички за имотите на религиозните общности
Хюсеин Хафъзов Снимка: архив, Булфото

Разрив между ДПС и БСП предизвика разглеждането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията в комисията по култура и медии към парламента. Промените бяха приети на първо четене.

Вносители са трима депутати от левицата Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева. Коалиционният им партньор от ДПС обаче не подкрепя промените.

Промените засягат имотите на религиозните общности. В тях е записано, че на вероизповеданията няма да се връщат имоти, които са музеи, техните филиали и отдели, галерии, камерни зали, археологически недвижими културни ценности и други паметници на културата - публична държавна и общинска собственост. От ДПС смятат, че това ощетява религиозните общности. По време на заседанието на комисията лагерите се разделиха не по традиционния начин. Този път ДПС останаха сами срещу всички.

Дискусията прерасна в абсолютен скандал.

Хюсеин Хафъзов от ДПС поиска отлагане на гласуването по законопроекта. Той обясни, че според него се засяга интересът на религиозните институции и се показва неуважение с факта, че не са поканени.

Добра практика е парламентарните комисии да канят всички заинтересовани. Този път това не е направено, ядоса се депутатът. Хафъзов стигна дори до блъскане по масата. Гневът му беше предизвикан от подмятане на Кирил Добрев от ГЕРБ, който „прати“ Хафъзов в Одрин. Ако вие ме пращате в Одрин, аз ще започна да ви пращам в Иран, защото се твърди, че българите произлизат оттам, заяви той.

Хафъзов допълни, че няма да позволи на никого да го гони от родината му. Не се извинявам за емоционалното си изказване, каза той. А трябва, отговориха му колегите. Веднага щом се върна от Одрин, не се стърпя Хафъзов.

Ама моля вие, в комисия по култура сте, възмути се Буруджиева и призова да се спазва културата на първите седем години.

Изненадващо представителят на "Атака" професор Станислав Станилов успокои страстите.

Никой не праща господин Хафъзов никъде, заяви той и призова народните представители да се успокоят.

В крайна сметка Лъчезар Иванов от ГЕРБ явно обаче се засегна и демонстративно стана и си тръгна. Няма да му търпя пропагандата, измърмори той и напусна залата. Иванов беше последван от колежката си Ирена Коцева.

Страстите обаче никак не се успокоиха. Продължи се с подвикване, репликиране, спорове и надвикване.

Не знам каква е целта на това, което правите, но не я постигате, заяви и депутатът Антон Кутев от БСП.

За какво се боря – с една дума – справедливост, скочи Хафъзов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има много татари без дръпнати очи аз съм един от тях
60
2
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До томаки ташунков 54 "... Все пак ако това стане, то и други части от българският народ трябва да си ходят в степите на Азия..Пак виждам пропуски в знанията:) Май забравяте, че от 3те племена - отдавна -ПРЕДИ ВЕКОВЕ- е налице ЕДИН НОВ ЗА ТОГАВАШНОТО ВРЕМЕ НАРОД, НАРИЧАН БЪЛГАРИ И ТОЗИ НАРОД Е СЪЩЕСТВУВАЛ КАТО ОТДЕЛЕН, САМОСТОЯТЕЛЕН НАРОД, ВЕКОВЕ ПРЕДИ ОСМАНЦИТЕ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ЗЕМИТЕ МУ.
59
1
 
33
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Българите сме уседнал народ и никой по никакъв начин не дава аргументи ,че сме дошли от някъде другаде.Освен строежите,освен бита,занаяти,земеделие и животновъдство.Вижте носията на българина,вижте материалите,с които се изработват,вижте втъканите символи-предците са ни оставили много от знанието за света чрез символиката. Велика България е обхващала големи територии- факт,това ,че е народ на писменост и слово е факт,това че със знанието дразним е факт.Опитите да ни претопят са от хилядолетия.
58
4
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До dady "Персийските корени" имат ли нещо общо с генетичният произход на българите? Защото вече ми писна под всяка подобна статия да публикувам един и същ материал на бнт. от 2011г., в който се казва , че ГЕНЕТИЧНИЯТ ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ Е СЛАВЯНСКИ, 5ТЕ ВЕКА ТУРСКО РОБСТВО НЕ СА СЕ ОТРАЗИЛИ ВЪРХУ НЕГО И ЧЕ ГЕНЕТИЧНИЯТ ПРОИЗХОД НА БЪЛГАРИТЕ НЕ Е ТЮРКСКИ, НЕ Е И ТУРСКИ. СТАТИЯТА Е 08.09.2011 / 20:01Откритие за генетичния произход на българите бнт.бг
57
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че българинът много ли е грамотен само полицаи ставате за да станеш полицай много акъл не трябва само ние турците бачкаме храним вас
56
2
 
30
 
! Отговори
до 53 преди 10 години
Прабългарите са ирански народ, но това не значи, че произхождат от Иран. Иранската група народи с дошли от Северен Афганистан и са се пръснали на много голяма територия. Част от тях стават християни, част мюсюлмани. Персия владее територията на днешна Турция 300 г. и в турския език има много ирански думи, част от които са навлезли през България. Пр. Балкан е иранска думи и означава високо място, планина, а не гора както пишат турците.Оставка!БГ - не гледай тъпо!
55
1
 
32
 
! Отговори
Ало,ало преди 10 години
Къде отиде ХРИСТО БИСЕРОВ от управата на ДПС,приятеля на Местан-Доган и заместник-председател на Народното събрание,че толкова бързо го забравиха и спряха да пишат за него?Да не е избегал и той в Одрин?
54
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея па турци не се наядоха. Все не им стигат имоти, джамии, постове в министерства, агенции, общини.
53
8
 
19
 
! Отговори
томаки ташунков преди 10 години
до 43Това няма как да стане, но мечтите са безплатни. Все пак ако това стане, то и други части от българският народ трябва да си ходят в степите на Азия. Това за официалния език съм съгласен, но това с вярата не става. Само за инфо м/у България и Турция има споразумение за периода 2012-2016 за културен обмен, където БГ се съгласява да възстанови всички имоти на мюсюлманите, подписано от Рашидов. Просто няма кой да ни пита нас българските граждани /помаци,турци,***,египтяни,българи и др./
52
6
 
19
 
! Отговори
dady преди 10 години
До БГ - не гледай тъпо!naprotiv naposledak se lansira teorqta 4e Balgarite sa s persiyski koreni,6toto ne vi dopada versiqta 4e ste ot Tyurkskite plemena.hubavo e da 4ete6 ponqkoga po malko
51
2
 
28
 
! Отговори
до 49 преди 10 години
всички българи са татари--Ако беше поне малко умен, или поне малко грамотен - щеше да знаеш, че татарите са с дръпнати очи, жълтеникава кожа и прави коси.Отвори си очите и се огледай, па може и да помислиш малко - за първи път!Погледни в нета как изглеждат татарите, за да не се срамиш с писанията си!
50
1
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До томаки ташунков "...Тук като е България да не би да е само за българите? .." Щом искате НАСИЛА да налагате правилата на вашата религия на останалите граждани, май трябва да стане така- България да е САМО за българи, арменци и етносите, които уважават и спазват българските закони и които уважават, зачитат и не искат да асимилират или насила да ислямизират България сега- 2013-2014година...
49
2
 
37
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 10 години
Хафъзов е неграмотен анадолски турчин. Никога никой не е твърдял, че българите произлизат от Иран. Второ, процентът на прабългарската кръв е много малък, макар да са ни дали името на народа ни. За съжаления в общините и държавата се напълни с неграмотни турци, само и само червената мафия да е на власт!Оставка!
48
14
 
22
 
! Отговори
татарин преди 10 години
всички българи са татари аз познавам два народа които се срамуват от своето произхождение едните са българите другите са ***
47
0
 
29
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Вижте защо е гневен този:"Мюсюлманското вероизповедание претендира върху собствеността на музея в Кърджали 18 декември 2013 17:21"Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото на Мюсюлманското вероизповедание в България срещу държавата, с което то претендира за собственост върху сградата на Регионалния исторически музей в Кърджали и прилежащите му терени..."Това е същият музей, в който отиде ордена "Стара Планина"-Iва степен на ген. Делов!
46
6
 
19
 
! Отговори
dady преди 10 години
До Анонименne moje da pra6ta6 horata po zatvorite zatuy 4e sa *** turci ili dr.vseki ima palnoto pravo da se samoopredeli kakiv e po narodnost.moje nqkoi ot vas {Balgarite} da gi boli no nie sme se rodili tuka i 6te si ostanem tuka dokato re6im.svikvayte s taq misal ,nedeyte da vredite na sebesi.
45
4
 
32
 
! Отговори
Аллах вижда ! преди 10 години
Народ, който е дошъл с разруха и скръб на Балканите, с разруха и скръб ще си отиде .
44
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия турци имат ли документи как са придобили тези имоти?Това че са ни завладели и са си заплюли имоти не означава,че след като сме ги прогонили сега могат да са техни.Къде им са документите за покупка,от кой са закупили ...???
43
0
 
27
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До eyeless 35 Да не говорим ,че основата на европейската цивилизация КАТЕГОРИЧНО НЕ Е ОСНОВАНА НА ИСЛЯМСКАТА РЕЛИГИЯ... Абе толкова ли не можаха да дойдат в България будисти- мирни хора, уважават чуждото мислене, не се натрапват никому - изобщо- не съм чул неяо лошо за тях....
42
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тук в България е само за българите , и който се води български гражданин , ще се съобразява , че българския е единствения официален език , православната вяра е в България , ако някой не му харесва това , да си ходи с насраните потури в анадола