ДПС срещу всички за имотите на религиозните общности

От ГЕРБ "пратиха" Хафъзов в Одрин, той се разгневи
Обновена: 18 дек 2013 18:24 | 18 дек 2013 16:57,
193
ДПС срещу всички за имотите на религиозните общности
Хюсеин Хафъзов Снимка: архив, Булфото

Разрив между ДПС и БСП предизвика разглеждането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията в комисията по култура и медии към парламента. Промените бяха приети на първо четене.

Вносители са трима депутати от левицата Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева. Коалиционният им партньор от ДПС обаче не подкрепя промените.

Промените засягат имотите на религиозните общности. В тях е записано, че на вероизповеданията няма да се връщат имоти, които са музеи, техните филиали и отдели, галерии, камерни зали, археологически недвижими културни ценности и други паметници на културата - публична държавна и общинска собственост. От ДПС смятат, че това ощетява религиозните общности. По време на заседанието на комисията лагерите се разделиха не по традиционния начин. Този път ДПС останаха сами срещу всички.

Дискусията прерасна в абсолютен скандал.

Хюсеин Хафъзов от ДПС поиска отлагане на гласуването по законопроекта. Той обясни, че според него се засяга интересът на религиозните институции и се показва неуважение с факта, че не са поканени.

Добра практика е парламентарните комисии да канят всички заинтересовани. Този път това не е направено, ядоса се депутатът. Хафъзов стигна дори до блъскане по масата. Гневът му беше предизвикан от подмятане на Кирил Добрев от ГЕРБ, който „прати“ Хафъзов в Одрин. Ако вие ме пращате в Одрин, аз ще започна да ви пращам в Иран, защото се твърди, че българите произлизат оттам, заяви той.

Хафъзов допълни, че няма да позволи на никого да го гони от родината му. Не се извинявам за емоционалното си изказване, каза той. А трябва, отговориха му колегите. Веднага щом се върна от Одрин, не се стърпя Хафъзов.

Ама моля вие, в комисия по култура сте, възмути се Буруджиева и призова да се спазва културата на първите седем години.

Изненадващо представителят на "Атака" професор Станислав Станилов успокои страстите.

Никой не праща господин Хафъзов никъде, заяви той и призова народните представители да се успокоят.

В крайна сметка Лъчезар Иванов от ГЕРБ явно обаче се засегна и демонстративно стана и си тръгна. Няма да му търпя пропагандата, измърмори той и напусна залата. Иванов беше последван от колежката си Ирена Коцева.

Страстите обаче никак не се успокоиха. Продължи се с подвикване, репликиране, спорове и надвикване.

Не знам каква е целта на това, което правите, но не я постигате, заяви и депутатът Антон Кутев от БСП.

За какво се боря – с една дума – справедливост, скочи Хафъзов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
24
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
До томакити насилван ли си за нещо бе ташунко
20
1
 
34
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Асан Абе майната й на религията ви- в България живеем много атеисти и имаме солидни професии. За това искаме ДА УВАЖАВАТЕ И НАШИТЕ ПРАВА И ДА НЕ НИ ОБИЖДАТЕ С ВАШИЯ ИСЛЯМ! КАКТО ВИЕ ИМАТЕ ПРАВА, ТАКА И НИЕ- АТЕИСТИТЕ -ИМАМЕ ПРАВА! СПРЕТЕ ДА НИ ОБИЖДАТЕ С ВАШИЯ ИСЛЯМ!
19
31
 
21
 
! Отговори
томаки преди 10 години
А българската държава, кога ще плати за изгонените помаци и турци от България? Кога ще плати за избитите помаци през 1912-1913г., както и за стотиците опожарени села? За осквернените гробища и джамии? За свалятено на забрадките? За пограбенията с духова музика? За насилствената смяна на имената? За взирвените и опожарени хиляди джамии? За насилствената принуда мюсюлманите да ходят на църква? Кога разрушителите на гробища /паметници на културата/ ще идат в затвора? Кога??? После що има помаци.
18
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало Хафъзов ли си, фес ли си, какъв си не те знам само да ти напомня ,че тук е България.В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ.Ясно ли ти е.А измислената ти етническа партийка отдавна трябваше да е забранена.Нещо последните години много почнахте да подскачате.
17
1
 
26
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
До АсанМайка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише Дейли мейл. 33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики. Вчера жената припадна, след като чу присъдата за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора. По-рано жената обвинявала съпруга си за смъртта на сина им. Но след като всички улики водили към нея, тя сама признала, че го била като куче. Вбесявала се, че 7-годишното момче не можело
16
27
 
21
 
! Отговори
Асан преди 10 години
Исляма е най-моралната религия,няма Баба Гуси,розови клипчета,самоудавяния.....има само любов.Един е Аллах.Затова всички джамии са препълнени с вярващи а църквите ги ражглеждат като художествени галерии:)Зависта също е грях
15
1
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...В крайна сметка Лъчезар Иванов от ГЕРБ явно обаче се засегна и демонстративно стана и си тръгна. Няма да му търпя пропагандата, измърмори той и напусна залата..." Не мога да повярвам- ще застана на челна стойка от изненада- лъчо мозъка е направил първото смислено и некорумпирано нещо в живота си!!! Щом той е измърморил това, значи смятайте каква е била реалната ситуация....
14
1
 
26
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До ХА ХА ХА Мани, мани- все се питам- чий ... държат данс и защо не вземат мерки....
13
3
 
45
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Чужденците да не ми пишат минуси на БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ, защото може ние, да ви пишем минуси на престоя ви в този сайт и в България! Айде сега се оплачете на ердухан и на турските съдии, че един БЪЛГАРСКИ адвокат цитира текста на БЪЛГАРСКИ ДЕЙСТВАЩ ЗАКОН в БЪЛГАРСКИ САЙТ, СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКО ДАНЪЧНО ЗАДЪЛЖЕНО ЛИЦЕ И ГО ПРАВИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Наглеци- много взехте да си позволявате!
12
2
 
37
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
С Еврорайон-ТракияКрадат Най-голямото ни богатство!Притежаваме най-голямото находище на уран в света! Започва от Бургаз, минава м/у Ямбол и Елхово, под Кърджали и Рила. До 92 г. се е добивал триураниев осмооксид и тока е бил 0,2 ст. Имаме уран, за да се осигури и Е.С. за 100 000 г.!Горивото стои и чака Турция и САЩ да го откраднат с Еврорайон Тракия или УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето) ЗА ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!Време е да ВЪЗСТАНОВИМ АРМИЯТА си и да пуснем 3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй!!!.
11
0
 
20
 
! Отговори
Който има уши преди 10 години
всички съгрешиха и не стигат Божията слава Рим 3:23Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. Рим 6:24Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава върху него. Йоан 3:36Истина, истина ви казвам, Който вярва в Мене има вечен живот.Йоан 6:47Защото какво би дал човек в замяна на душата си? Марк 8:37Защото по благодат сте спасени чрез вяра; и това не е от нас; Божий дар е:Ефесяни 2:8
10
2
 
30
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
време е да се "появят" платените циганскотурски драскачи- ястреба,гурбетчийката,999 и подобдни такива безгръбначни
9
28
 
20
 
! Отговори
Асан преди 10 години
Как може църквата -музей Батак да се върне на БПЦ , джамиите да ги лишават от имоти.
8
1
 
24
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...Хафъзов допълни, че няма да позволи на никого да го гони от родината му..." ХАЙДЕ БЕ! АКО ТИ СКЛОНИШ ТУРЦИЯ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, ТО КРБ Чл. 57. (3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37. Чл.37 (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други
7
2
 
49
 
! Отговори
КАКВА Е ТАЯ ПАСМИНА преди 10 години
А ЩЕ ИМ СЕ ВРЪЩАТ ЛИ ДРУГИ ИМОТИ - ЗЕМИ, ГОРИ И Т.Н. - НЕ ИСКА СПРАВЕДЛИВОСТ А ДА ИСЛЯМИЗИРАТ И ПРОКАРВАТ ЧЪЖДИ ИНТЕРЕСИ - ЯСНО НА КОГ- - В ПЛОВДИВ ИСКАТ ПАРКИНГА ДО СЪДЕБНАТА ПЛАТА - ТОВА КАКВО Е ПАМЕТНИК НА КУКТУРАТ ЛИ ИЛИ ДЖАМИЯ - НА ПАРКИНГА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ - ЩЕ СЛАГАТ ТАКСИ ЗА ПАРКИРЕ НАЛИ - КОРУМПИРАНИ ПРОДАЖНИ И ПРЕДАТЕЛИ - НИКАКВИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА - НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРЪЩА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА ПОРОБИТЕЛИ И ЗАВОЕВАТЕЛИ РАЗРУШВАВАЛИ ЦЪРКВИ И ОТ ТЯХ ПРАВИЛИ ДЖАМИИ - ЗЕМЯТА Е СВЕЩЕННА БЪЛГАРСКА!!!
6
2
 
28
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И още- Чл. 7. (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) (1) Имотите и вещите - публична държавна собственост, не могат да бъдат обект на разпореждане и да се придобиват по давност.
5
2
 
56
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Османската държава няма официален наследник... А от нея са се освободили точно 50 днешни държави...!!!Защото, ако има... Първо трябва да плати на България, чакайте да го сметна...:- Бюджета ни е 20 милиарда долара..., по 500 години, това прави - 1 трилион долара обещетение..., само за откраднатите данъци... и още толкова за пропуснатите ползи...!!!- Та кой казваш ще плати този дълг...???.
4
1
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
съвет за публична държавна собственост;4. имотите, предоставени на ведомствата за изпълнение на функциите им;5. имотите от национално значение, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от национално значение чрез общо ползване, определени от Министерския съвет;6. (нова - ДВ, бр. 52 от 2008 г.) урегулираните поземлени имоти, отредени за граничните контролно-пропускателни пунктове, и сградите, построени върху тях.
3
1
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ изм. ДВ. бр.66 от 26 Юли 2013г. Чл. 2. (1) Собствеността на държавата е публична и частна.(2) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 36 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) Публична държавна собственост са:1. (доп. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) обектите и имотите по чл. 18, ал. 1 от Конституцията на Република България, определени със закон за изключителна държавна собственост;2. обектите и имотите, определени със закон или с акт на Министерския съвет за публична държавна собственост;3. движимите вещи, определени със закон или с акт на Министерския съве
2
1
 
37
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...В тях е записано, че на вероизповеданията няма да се връщат имоти, които са музеи, техните филиали и отдели, галерии, камерни зали, археологически недвижими културни ценности и други паметници на културата - публична държавна и общинска собственост.От ДПС смятат, че това ощетява религиозните общности...'СВЕТСКАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ Е НАД РЕЛИГИОЗНАТА- ТОВА СЕ НАРИЧА СЕКУЛАРНОСТ И Е В ОСНОВАТА, ФУНДАМЕНТА НА Р. БЪЛГАРИЯ КАТО ПРАВОВА ДЪРЖАВА!