Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК

Вашето е идеологически сепаратизъм, настоя проф. Николай Овчаров
Обновена: 18 дек 2013 10:15 | 18 дек 2013 10:15,
121
Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК
Ефрем Моллов. Снимка: БТА

Никой от нас няма да отделя територии, да прави други държави, анклави и т.н., категоричен беше Ефрем Моллов, лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

От неговия Европейски институт ПОМАК подадоха сигнал заради думите на професор Николай Овчаров по техен адрес, че са сепаратистка организация, което пък му навлече преди два дни привикване за разпит в прокуратурата.

Още по темата
"Дадохме сигнала преди малко повече от месец заради изказванията на професора, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов.

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент", категоричен бе за сетен път той.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество, нещо, което е залегнало в платформата на бъдещата му формация.

"По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Ефрем Моллов.

"Разиграването с етническата и религиозната карта е най-страшното нещо, което можем да направим в България", отвърна му проф. Николай Овчаров.

Пред Нова тв той подкрепи твърденията си, че ПОМАК са сепаратистка организация, като припомни изказвания на Моллов: "Не сме единна нация, а сме сбор от нации… Смятаме, че сме отделен етнос и нация… многомилионна общност в няколко държави… говорим език, който българите не разбират".

"Това е идеологически сепаратизъм, има обаче и прояви на пряк сепаратизъм", смята археологът, който бе категоричен, че "една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина".

Професорът повтори думите си от вчера, че донякъде се радва на подадения сигнал срещу него, защото така има възможност да разкрие истинското лице на партия ПОМАК, която по думите му води агресивна, антибългарска политика, основана върху манипулацията на факти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
26
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Какъв персиец сте,г-н Моллов?Та вашите хора казват,че корените им са местни?Започнете да четете истинската история,дано има полза от четенето.Този диалект в Родопите не се говори от помаците в Северна България-какъв е езика ви?Какви са обичаите ви,с какви дрехи се обличате,каква традиционна музика слушате,каква храна ядете?Не само историческите подправени документи,историята е в наследството ни ,в бита и обичаите,които сме наследили !
5
1
 
38
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Кой го курдисва този *** ? Как е възможно да му се дава ефирно време по всички телевизии, да обяснява безумните си тези ? Самия Моллов говори взаимно-изключващисе неща , ангажира вниманието и хаби енергията на публиката ! Дали е случайно , че по това време Ердоган говори подобни неща ?! Според Конституцията и законите този човек е за затвора за дълги години !!! Г-н Цацаров , защо този човек е на свобода ???
4
1
 
38
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Моллов трябва да знае, че просто е имал късмета да попадне на археолог, а не на юрист:) Що се отнася до твърденията на проф. Овчаров- подкрепям ги 100%- и като юрист, и като български гражданин.
3
1
 
31
 
! Отговори
BG преди 10 години
Стига сте делили народа!!! Престанете, омръзнало ни е от вас, не можете ли да го разберете! Всички сте един голям цирк и гледате само как да гушнете паричките в джоба си, не ви е грижа за хората! Оставете ни да си живеем живота!!! Връщате държавата векове назад! Защо в Щатите никой не го е грижа какъв си, каква е вярата ти, какъв е цвета на кожата ти, какъв е езика ти, само в нашата прекрасна държава, вие политиците разделяте хората и създавате предпоставки за ксенофобия! Жалки сте!!!
2
1
 
9
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Не сте я няма да живеете толкова дълго.
1
0
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници...." Юридически това твърдение е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО, ЗАЩОТО ЕС Е ПОЛИТИЧЕСКИ СЪЮЗ НА ДЪРЖАВИ И НЕ Е ЕДНА ЕДИННА ДЪРЖАВА! Т.Е.- ЕС НЕ ПРИТЕЖАВА ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ, А ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ- ЧЛЕНОВЕ НА ЕС ИМАТ ЗАПАЗЕН ОБЕМ ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ! КРБ Чл. 158. Великото Народно събрание: 2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения