Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
da mu sablechem drehite pred parlamenta gol kakto maika go rodila i toi da izbere posokata kade shte tragne
223
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До Анонименnie nqmame namerenie da podkrepqme bolniq mozak na mollov zashtoto tvardo opredelenite pomaci sme 99.9 balgari mollov da *** supata
222
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
molov e proteje na er dogan i nie pomacite ne go podkrepqme
221
1
 
1
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Дерзайте агенти на КГБ.Народния съд е минало и службите не са политическа милиция.Да живее Моллов и да стане Президент.
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един българинТо и ДПС е противоконституционна партия, но беше регистрирана. Сега и ***, ако регистрират... Напълно подкрепям становището, че в никакъв случай не трябва да се допуска регистрация на подобна партия! ДПС също да се забрани. Утре регистрация ще поискат ***, власи, евреи, арменци и т.н.
219
0
 
2
 
! Отговори
stanick преди 10 години
TOYA E ZA OSVIDETALSTVANE
218
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
До Ахмак/240Тук не става въпрос за плюене по помаците - нещата са съвсем различни. Като цяло българското общество възприема тази група съвсем нормално - без никаква омраза и като равноправни граждани на тази държава. Но ако самите помаци решат да се делят и да създават собствена партия (която при това е противоконституционна), и всяват по този начин напрежение и разцепление - това вече е друго нещо, и вината е единствено тяхна !
217
1
 
5
 
! Отговори
идиот преди 10 години
Тоя Моллов видно е ***,предател и проводник на чужди сепаратистки интереси в България.За прокуратурата е, ако го пропуснат ,лудницата трябва да го прибере и сложи в усмирителна риза. Но ако се яви ***, който да узакони уродливата му партийка,това вече е национално предателство и заслужава затвор
216
0
 
7
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Айде още едни македонци! Сега ще трябва и история да имизмисляме.
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ." ЕЙ ***,АКО ТЕ НАБАРАМ ЖИВ ЧЕ ТЕ ОДЕРЕМ !!!
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако съдъ регистрира партия"***",ще трябва да регистрира и националистическите формации !!!
213
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка партия, разделяща обществото на културно-религиозна основа има за цел погубването на българската държавност и самосъзнание. С каква наглост се назовават "Патриотично обединение"?! Тази партия е точно обратното. В никакъв случай не трябва да се допуска регистрация на подобна партия!
212
1
 
29
 
! Отговори
nitos преди 10 години
Всеки самоопределил се за друго освен Българин, да си ходи по родните места (извън България) или, като чужденец да не гласува!
211
0
 
20
 
! Отговори
КОНСТАТАЦИЯ! преди 10 години
В нормалните държави такива като този отиват на съд за престъпление срещу държавата! А тук правят партии и влизат в парламента! Пример: антиконституционната партия ДПС, партията на ДС, която в момента управлява България! ХОРА, ГЛАСУВАЙТЕ!!!
210
4
 
16
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 10 години
ЩО НЕ ПРОГЛЕДНЕТД БЕ ХОРА???ВСИЧКО ТОВА ДЕТО СЕ СЛУЧВА И У НАС И В УКРАЙНА ГО ДЪЛЖИМ НА "МИЛИЯ" И "СВОБОДОЛЮБИВ"ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ КОЙТО СИ Е ЕДНА НОГ РИМСКА ИМПЕРИЯ СЪС СТАРАТА МАКСИМА "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"!!!НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!!!ЗАЩО МИСТЕ УНИЩОЖИХА ЗЕМЕДЕЕТО НИ И ПРОМИШЛЕНОСТА КОИТО МОЖЕ ДА НЕ БЯХА ОТ НАЙ МОДЕРНИТЕ НО ГИ ИМАШЕ И ИМАШЕ ОСНОВАТА И ТРЯБГШЕ мСАМО ДА СЕ МОДЕРНИЗИРА И НАДГРАЖДА!!!НО ЕВРОПЕЙСКИТЕ НИ БРАТЯ НЯМАТ НУЖДА ОТ КОНКУРЕНЦИЯ А ОТ СЛАБО ПЛАТЕНИ СЛУГИ И ПАЗАРИ!!!!!
209
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помъчените през турско да приемат исляма се определят... каква ирония
208
0
 
23
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Аман от сепаратисти ! Къде отидоха идеите на Левски за чиста и свята република?! Такива ,като този разрушител ,си имаме вече достатъчно !!!!!!!!!!!
207
0
 
21
 
! Отговори
елена преди 10 години
БОЖЕ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНА ТАЗИ ПАРТИЯ ТОЯ Е ЛУД ЗА УСМИРИТЕЛНА РИЗА ЧАК И КОГАТО ВЗЕМЕЛИ ВЛАСТА И САМ СИ ВЯРВА - МАЙКО БЪЛГАРИЯ ОГРАБИХА ТЕ ПРОДАДОХА ТЕ !!
206
0
 
17
 
! Отговори
ГОГО преди 10 години
АЙДЕ И ТОЯ ТАЛИБАНЕН НА СУБСИДИИ
205
1
 
2
 
! Отговори
Ахмак преди 10 години
3.Ръководената от кадри на бившето ДС българска държава не пожела да формулира и създаде нито историческата основа на единството на българския народ вътре и вън от границите на България/което е теорията за автохтонния, тракийски произход на цялото българско население/, нито политическата база за такова единство/което дизключва патрии като ДПС/, нито икономическите предпоставки за единение на нацията/чрез тоталния грабеж на всички/ , нито социално-културни условия за интегриране на кръвни братя.