Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК

Вашето е идеологически сепаратизъм, настоя проф. Николай Овчаров
Обновена: 18 дек 2013 10:15 | 18 дек 2013 10:15,
121
Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК
Ефрем Моллов. Снимка: БТА

Никой от нас няма да отделя територии, да прави други държави, анклави и т.н., категоричен беше Ефрем Моллов, лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

От неговия Европейски институт ПОМАК подадоха сигнал заради думите на професор Николай Овчаров по техен адрес, че са сепаратистка организация, което пък му навлече преди два дни привикване за разпит в прокуратурата.

Още по темата
"Дадохме сигнала преди малко повече от месец заради изказванията на професора, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов.

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент", категоричен бе за сетен път той.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество, нещо, което е залегнало в платформата на бъдещата му формация.

"По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Ефрем Моллов.

"Разиграването с етническата и религиозната карта е най-страшното нещо, което можем да направим в България", отвърна му проф. Николай Овчаров.

Пред Нова тв той подкрепи твърденията си, че ПОМАК са сепаратистка организация, като припомни изказвания на Моллов: "Не сме единна нация, а сме сбор от нации… Смятаме, че сме отделен етнос и нация… многомилионна общност в няколко държави… говорим език, който българите не разбират".

"Това е идеологически сепаратизъм, има обаче и прояви на пряк сепаратизъм", смята археологът, който бе категоричен, че "една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина".

Професорът повтори думите си от вчера, че донякъде се радва на подадения сигнал срещу него, защото така има възможност да разкрие истинското лице на партия ПОМАК, която по думите му води агресивна, антибългарска политика, основана върху манипулацията на факти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Щом моллов иска специален закон за връщане на земите на мюсюлманите, то пък аз искам специален закон, облагодетелстващ САМО бг.-граждани атеити! Не може така! България е секуларна държава и НЕ МОЖЕ една група граждани/ мюсюлманите/ да имат повече права от останалите бг. граждани! Иначе на всички българи най- накрая ще ни писне на шапката и ще раздадем правосъдие сами! Ако това се цели- може би така и трябва да стане - да се изичстим веднъж за винаги от лица, които искат да отхапват парчета от Бг
25
2
 
12
 
! Отговори
българин-християнин преди 10 години
и като такъв, не смятам, че България трябва да се определя като християнска или мюсюлманска държава. Много по-важно е да сме българи, независимо от религията си; в света няма чиста нация. А този пчелар, 'потомък на персийци', който ужасяващо прилича на ранния Доган, трябва ли да му се припомня, че в Иран такива като него ги бесят публично на строителни кранове? Май доста пчели са го хапали и то от онези, големите - африканските..
24
0
 
13
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Прекалено много интересни събития се натрупаха в последно време, Ахмед Башев и Рибново, финансиране на радикалния ислям от Саудитска Арабия през Турция, мюфтийството си иска джамиите, а сега от нищото се пръкна и партия ***. Как пък точно този момент избра? Цитирам и едно скорошно изказване на Ахмед Башев (ДПС) "Аз много искам да има *** в ДАНС, аз просто искам и ще се боря за това".Никое от тези събития не е случайно
23
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Има едно много просто решение на проблема. Само трябва пистолет и човек, който може да стреля точно.
22
1
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Щом моллов иска ДРУГА процедура, значи иска СПЕЦИАЛНО ЗА БГ. ГРАЖДАНИ С МЮСЮЛМАНСКО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ ДА ИМА ДРУГ., МНОГО ПО-ЛЕСЕН НАЧИН ЗА "ВРЪЩАНЕ" НА НАСЛЕДСТВЕНИТЕ ИМ ЗЕМИ И ДА НЯМА ТАКСИ ЗА ДОКУМЕНТИТЕ, ИЗДАВАНИ В ХОДА НА ПРАВНАТА ПРОЦЕДУРА Т.Е. ИСКА ОТДЕЛЕН ПРАВЕН РЕЖИМ, ЗАКРЕПЕН В ОТДЕЛЕН ЗАКОН! ПО СЪЩЕСТВО ТОВА ИСКАНЕ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, ЗАЩОТО НАРУШАВА ЧЛ.6 АЛ.2 ОТ КРБ- Т.Е., ЧЕ ПРЕД ЗАКОНА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ СА РАВНИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ И ЕТНОС.
21
0
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов..."- Че то е доказано с вашите действия! Оказва се, че "административният" спор в с. Црънча касае факта, че местните жители са бедни и не могат да си позволят да платят таксите за заснемане и скица на имотите си, за да им се върнат "бащините ливади". В същото време масово децата им работят в Гърция, но не пращат и 1 евро на родителите си, за да се платят изискуемите по закон документи за заснемане , скици и т.н.
20
11
 
3
 
! Отговори
дедо Йов преди 10 години
"*** са сепаратистка организация" и какво от това, една противоконституционна/мафиотска/ организация ДПС от 24 години определя какво да се случва в държавата, да беше надигнал глас другаря археолог досега, лежи на името на баща си и се мисли за фактор комсомолчето!
19
2
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Те били потомци на персийците !?! Тоя просто е "изкукуригал" !
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този враг на България!
17
0
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
"По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество".Изглежда идеята му, за да се постигне това е, като се разединява обществото ! Доган номер 2 ! А може би е негов клонинг.
16
4
 
24
 
! Отговори
njyb преди 10 години
Абе еййййй. направо ме втриса вече.Бай Тошо ви е нужен на вас...тогава ще видите -права на малцинствата,религиозни свободи,европейски ценности,строене на джамии и всякакви още простотии...Никога не съм подържал Бай Тошо,ама сега вече се уср.хте с тези европейски свободи и човешки права.И за тази мюсолманска инвазия е виновен Брюксел и тъпия Е.Съюз.Мюмюните са плъзнали навсякаде в Европа,и Брюксел ги защитава...ТУК СЕ НАМИРА ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ...това трябва да е ясно на всички и на тия от Е.С,
15
3
 
20
 
! Отговори
Веско преди 10 години
И за кво всъщност се борят, кат не са сепаратисти? Този въпрос ме тормози даже по-силно за ДПС! На техните симпатизанти, какви точно права и свободи им липсват?
14
0
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До МЕТКОЛевски!Поне името му да беше написал без грешка!Че той искаше чиста и свята република и за такива като теб!
13
2
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
След като моллов твърди, че в ЕС няма държавни граници между отделните държави- а не че те просто вече не се охраняват и нямат визов режим помежду си- що не поиска да "отцепи" от територията на Франция , Германия или Ю.К. 2-3 села и да поиска "административно";) да преминат в гръцката държава, а?;) Я да видим какво ще кажат тези държави на неговите "щения"- има или няма отделни държави в ЕС, наречени Германия, Франция, Ю.К.?
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и да не са сепаратисти, но определено са алчни за пари мошеници!
11
1
 
25
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
-"Не сме единна нация, а сме сбор от нации Смятаме, че сме отделен етнос и нация многомилионна общност в няколко държави говорим език, който българите не разбират"-"Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже"Какво има да доказва, виж си името на партията, виж си изказванията, ясно е като бял ден.
10
2
 
28
 
! Отговори
Аз, гяурът българин преди 10 години
Абе снайперисти няма ли в тази държава бе ?
9
1
 
27
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
***, гагауз, македон, тракиец....всички е много модерно днес, но не и да си българин.*** продажни долни. Хаир да не видят.Момци, май ще хващаме гората и ще почваме с хайдутлук да се занимаваме като Петко Войвода навремето. Няма друг чалъм. Изедници, продажници, няма оправия. В гората ни е силата, да отрежем зелките, да отмъстим и да се скрием....
8
1
 
29
 
! Отговори
1 преди 10 години
От къде идват парите????И ЗАЩО държавата позволява тези неща???КОЙ има далавера от всичко това???
7
1
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Вижте последните 5 - от 80 до 85- коментара под тази статия:"Целта на *** е да раздели българите, сигурен е проф. Овчаров Партиите да се обединят в защита на националните идеали, призова той"днес.бг - постарах се да напиша актуалното правно положение на нещата....