Сотир Цацаров: Няма политически натиск, а хулиганство

"Културното аташе на Франция не е провокирало Сидеров"
Обновена: 9 яну 2014 16:25 | 9 яну 2014 10:49, Камелия Цветанова
139
Сотир Цацаров: Няма политически натиск, а хулиганство
Снимка: Булфото, архив

Няма данни за провокация или предизвикателство от страна на културното аташе на Франция. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров в понеделник вечерта, при който националистът първо нападна словесно френския дипломат, а след това се стигна и до физически сблъсък с двама души, един от които полицай.

Вчера Цацаров внесе искане в деловодството на парламента за сваляне на имунитета на Сидеров. Самият лидер на „Атака“ пък видя зад това политическа поръчка.

Още по темата
"Ако някой си мисли, че в тази страна може да нанесе удар на униформен полицай и да се упражнява след това в красноречие с оправдание за политически натиск, се е объркал", отсече днес обаче главният прокурор.

„За мен има хулигански действия и за тези хулигански действия се полага наказателна отговорност. Какъв политически натиск? Политически натиск по отношение на поведението му на аерогарата, политически натиск по отношение на поведение към униформен полицай?”, коментира още той.

Цацаров беше категоричен, че при нанесен удар на полицай и съобщение от прокуратурата във Варна, той е бил длъжен да нареди незабавно разследване.

По думите на Цацаров показанията за случилото се не са само на един полицай.

„Поведението на народния представител се е „разразило” не толкова на борда на самолета, защото в  Наказателния кодекс има и едно престъпление, наречено чисто условно „въздушно хулиганство”, ние не сме го обвинили в него, ние го обвиняваме в „сухоземно”, добави Цацаров.

На място е имало три групи полицейски служители – „Гранична полиция”, ОДМВР – Варна и служители на службата за сигурност на аерогара „Варна”.

„Според данните всички те са изпълнявали служебните си задължения изключително стриктно и с необходимото уважение спрямо народните представители. За съжаление, не са получили същото отношение”, добави Сотир Цацаров.

Според него „не може да размахваш една карта и да твърдиш, че всеки, който е в униформа, е длъжен едва ли не да те обслужва“.

„Депутатът е гражданин като всеки от нас. Аз съм главен прокурор, но съм гражданин. Народният представител е гражданин като всички нас, който трябва да се отнася с минимум две, условно казано, стъпала по-голямо уважение към униформения полицай. А униформеният полицай е бил безкрайно коректен. Ние защитаваме тук държавността”, добави Цацаров.

Той не пожела да коментира какво трябва да направи председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Сотир Цацаров разясни, че ако има разрешение за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и така отпаднат пречките да продължи работата на прокуратурата, ще бъде разпитан френският дипломат, бордният персонал, както и депутатите, пътували със Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
16
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Пак призовавам, Волен Сидеров да се подложи публично на детектор на лъжата. Останалото е хвърляне на прах в очите.
48
5
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Анонименза жалост приятелю получаваш минуси на иначе съвсем коректните ти въпроси..за дон борисов и неговия телефонен разговор..за пенсионните фондове за неизгодните сделки с концесии..боновите книжки..но явно народа е глупав, няма какво да се лъжем че видиш ли имало много хора с дипломи..и дипломи да имат пак са прости...виж какво е по селата страх и подлизурство и не само в селата и малките градчета..българина е андрешко в душата си и смелчага само на чашка и пред жена си..
47
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидера е луд и див селянин.
46
11
 
25
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Този човек , Волен..... не се ли озъпти навреме, ще отвори беля на невинвн човечец.Ще се направи пак някъде на мъж, на някой няма да му издържат нервите, ще изкара пистолета и ще му каже " Ей ,омбре, направих ти дупка в главата " !
45
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров си е кадър на ГЕРБ. Досега ГЕРБ не може да се оплаче от него. Само прах в очите на хората.
44
0
 
3
 
! Отговори
адсасас преди 10 години
сасаса
43
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Цацаров ще му повярвам когато вкара политик в затвора. До тогава всичко е театър.
42
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О, двойни стандарти:КЪДЕ СА РАЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА:1. ало, Ванкаааааа2. Банкянския разговор описан от файненшъл таймс като достоен за мафията3. Заменките4. Мафиотските обществени поръчки5. ВЕИ мафията6. АЕЦ мафията7. Неизгодните златни концесии8. Източени пенсионни фондове9. Костинброд без един бушон а цялостно10. Хулиганствата на "протестиращи"
41
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАЙТЕ НИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИМУНИТЕТ И ГЛЕДАЙТЕ КАКВА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЩЕ СТАНЕ.МАХАЙТЕ ИМ ИМУНИТЕТА НА ТИЯ *** И ГИ ХВЪРЛЯЙТЕ В ЗАТВОРА.
40
25
 
13
 
! Отговори
ГУША преди 10 години
УДЮЮЮ УДУЮЮ ,ДОЛУ ГЕРБ ! ЖУРНАЛИСТЧЕТА МРЪСНИ ПРОДАЖНИ ВСЕКИ ЖУРНАЛИСТ Е ЗА ЗАТВОРА ЗАЯОТО ПОДЪРЖА ЧРЕЗ МАНИПУЛАЦИЯ 23 ГОДИШНО СТАТУКВО В БЪЛГАРИЯ ВОЛЕН ДА ВЪРНЕ ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРИЯ И НЕ ИСКАТЕ И НЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДОЛНИ МАСОНСКИ СЛУГИ ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН ,ФРАНЦИЯ ДА СЕ ИЗВНИ ЗА СЪЮЗА С ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИТЕ УДЮЮЮ ИЗТЪРВАХМЕ СВИНЯТА УДЮЮЮЮ
39
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров е достоен човек,еднствената светлина в тунела-България.Не го маскарете,защото ако ги няма такива като него родината ще я няма.Волен е в игра с ДПС и подхранва страховете на българи и турци.Като е толкова голям родолюбец,защо не пита за пари предназначени за радикален ислям идващи арабския свят и Турция. До Воленчо на мама и гърлите.Воленчо ,що си си правил гола фото-сесия бе скъпа !
38
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Волен провалАко един сериен убиец е патриот трябва ли и той да е в парламента? Само по себе си, че си патриот не означава, че имаш някакви качества или ти дава повече права от другите.Може да си пълен *** и пак да си патриот. А Волен и цялата му измислена партия не са нито патриоти нито са полезни за България.
37
6
 
10
 
! Отговори
stivybg преди 10 години
И простащина,Цацаров,нагла при това.
36
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми като ще съдим Цецко , защо да не разследваме и апартамента на *** на Волен - Гаджева , който е на стойност 230 000 лв ( официално декларирани , като пазарната стойност е най-вероятно около 400 000 ) и струва колкото 3-4 от прочутите апартаменти на Цвъцко , а може би и вилата на Станишката на стойност над 2 милиона евро ? И двамата не са работили нищо друго освен да се занимават с политика , нямат бизнес и други доходи освен депутатската заплата , която е около 2 000 лева
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЕ, тогава съм от ГЕРБ
34
9
 
31
 
! Отговори
Волен провал преди 10 години
Този Волен какъв предател се оказа. Уж националист, а отиде да играе с руснаците и турците. Продаде се политика български и той като всички останали. До кога? Не е нормално български националист да работи с руски пари. Най-малкото щото това го кара да влиза в коалиция с ДПС заради БСП. Много голямо разочарование. Волен е аут.
33
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само една партия има интерес от убиването на Сидеров и това е Герб.
32
11
 
13
 
! Отговори
Вълкан преди 10 години
Сидеров позлати всяка копейка която Русия вложи в Сидеров. Сега Българския национализам е в безисходица. Хората в Башкирия които се определяха като Българи /спомнете си кораба България който потъна 2011/ губят своята кауза. Българският народ е разединен и *а е постигнал задачата си. Сега му остава да се внедри в Брюксел и да говори от името на България. Унизително - нали?
31
9
 
16
 
! Отговори
мъгляви исказвания преди 10 години
Искам да знам по чия *** играете г-н Цацаров и с какъв аршин мерите деянията,защото аз като чета изказването ви по всичко личи,че върви към хулиганство,а не към основното нарушение.
30
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
както се пееше в една песничка:..."защото Волен е много болен,плющях го лошо с братчеда Гошо"...