Сотир Цацаров: Няма политически натиск, а хулиганство

"Културното аташе на Франция не е провокирало Сидеров"
Обновена: 9 яну 2014 16:25 | 9 яну 2014 10:49, Камелия Цветанова
139
Сотир Цацаров: Няма политически натиск, а хулиганство
Снимка: Булфото, архив

Няма данни за провокация или предизвикателство от страна на културното аташе на Франция. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров в понеделник вечерта, при който националистът първо нападна словесно френския дипломат, а след това се стигна и до физически сблъсък с двама души, един от които полицай.

Вчера Цацаров внесе искане в деловодството на парламента за сваляне на имунитета на Сидеров. Самият лидер на „Атака“ пък видя зад това политическа поръчка.

Още по темата
"Ако някой си мисли, че в тази страна може да нанесе удар на униформен полицай и да се упражнява след това в красноречие с оправдание за политически натиск, се е объркал", отсече днес обаче главният прокурор.

„За мен има хулигански действия и за тези хулигански действия се полага наказателна отговорност. Какъв политически натиск? Политически натиск по отношение на поведението му на аерогарата, политически натиск по отношение на поведение към униформен полицай?”, коментира още той.

Цацаров беше категоричен, че при нанесен удар на полицай и съобщение от прокуратурата във Варна, той е бил длъжен да нареди незабавно разследване.

По думите на Цацаров показанията за случилото се не са само на един полицай.

„Поведението на народния представител се е „разразило” не толкова на борда на самолета, защото в  Наказателния кодекс има и едно престъпление, наречено чисто условно „въздушно хулиганство”, ние не сме го обвинили в него, ние го обвиняваме в „сухоземно”, добави Цацаров.

На място е имало три групи полицейски служители – „Гранична полиция”, ОДМВР – Варна и служители на службата за сигурност на аерогара „Варна”.

„Според данните всички те са изпълнявали служебните си задължения изключително стриктно и с необходимото уважение спрямо народните представители. За съжаление, не са получили същото отношение”, добави Сотир Цацаров.

Според него „не може да размахваш една карта и да твърдиш, че всеки, който е в униформа, е длъжен едва ли не да те обслужва“.

„Депутатът е гражданин като всеки от нас. Аз съм главен прокурор, но съм гражданин. Народният представител е гражданин като всички нас, който трябва да се отнася с минимум две, условно казано, стъпала по-голямо уважение към униформения полицай. А униформеният полицай е бил безкрайно коректен. Ние защитаваме тук държавността”, добави Цацаров.

Той не пожела да коментира какво трябва да направи председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Сотир Цацаров разясни, че ако има разрешение за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и така отпаднат пречките да продължи работата на прокуратурата, ще бъде разпитан френският дипломат, бордният персонал, както и депутатите, пътували със Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
20
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Браво на Цацаров !!!атакистите ще *** като опърлени прасета, но така трябва !!!ако искаме да имаме държава, а не *** ...
28
10
 
13
 
! Отговори
дс преди 10 години
Господ е измислил гравитацията, за да не можем да осерем космоса. Л.Дилов-син Мисля, че господ е имал в предвид такива като Сидеров.
27
19
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Н а следващите избори съм инструктирал родата само за АТАКА и Волен Сидеов. Новия Стамболов..
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До новини от гр.Сталин"Кой полицай има право да вика на хората''***''?" Ти изобщо наясно ли си какво е станало?. Я първо се запознай със случая първосигнален.
25
13
 
14
 
! Отговори
новини от гр.Сталин преди 10 години
Сега ще слушаме пиарски масали, ама цацаров не каза:Кой полицай има право да вика на хората''***''?Ако в софия полицията не защити офиса на Атака, в бургас не защити офиса на СКАТ, то варненските полицаи вече бият националистите.Варненските големци открай времехса *** на властимащите.Всъщност старото име на Варна е град Сталин.
24
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е направил Волен за България, че нарича себе си "патриот номер 1"? Псува по улиците като каруцар, бие се и се блъска с хората, направи си частна телевизия, която гласоподавателите издържат да може да си помпи егото с нея (по най-долния начин впрочем), и си развява *** по хотелите с онази Деница Гаджева пак за сметка на гласоподавателите. Това ли е да си патриот в днешно време?
23
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата е пич.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одобрявам действията му в случая, както и остроумието, което проявава, когато ги коментира!
21
6
 
21
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Една стъпка в правилна посока. Все пак да попитам какво стана с манипулацията в предизборния ден? Какви са намеренията на Господина Цацаров по този въпрос?
20
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
цацаров го назначиха герб, все пак, нали
19
6
 
17
 
! Отговори
ЕЙ ,ХОРА.... преди 10 години
...ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ НА ПОСЛАННИКА ТИЯ ,КОИТО СА ВКАРАЛИ ВОЛЕН-ИБРИКЧИ , ВЪВ НС И ВЛАСТТА!ТЕ СА ХОРАТА КОИТО РАЗЧИТАТ НА НЕГОВИЯ "ЗЛАТЕН СРЕДЕН ПРЪСТ" , И ТОЧНО ТЕ СА ХОРАТА КОИТО РАЗЧИТАТ ДА СА ВЪВ ВЛАСТТА ЧРЕЗ НЕГО!ДА МУ БЪРШАТ И *** *** СЕГА СТАНИШЕВ И МЕСТАН!ДА ИМ Е ЗДРАВЕ!!!!!
18
6
 
14
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Аз давам решение на казуса Сидеров, което смятам да изпратя и в офиса на главната прокуратура. Проверява се, дали Сидеров може да бъде принуден да се подложи на детектор на лъжата. Ако може, подлага се, в сградата на НС, като предаването се излъчва на живо. Ако Сидеров е толкова невинен, ще го направи доброволно. Ако не е обаче, ще видим първият осъден политик. Господин Цацаров, вие сте на ход.
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен е за лоботомия ве хора. Видя малко пари и се побърка момчето.
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре признавам на *** най-чистосърдечно,че попрекалих като написах..........дано сега не ме изтрие като напиша ,че май Сидеров ще яде бахура...
15
4
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименГодина -две Сидеров няма да чака,шило в торба не стои,ще пламне горещата кръв.Пак ще литне някъде и кой знае на кого ще се натресе,та тогава ни Цацаров,ни ДПС,БСП,Атака,ни Янаки ще имат думата.
14
6
 
9
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До sokrat62За жалост това си говорехме из форумите, по телевизиите, абе навсякъде и когато хванаха бюлетините. Това се случи и когато Кокинов викаше в онова СРС "Забраихти *** сичкити". Досега не е имало депутат, осъден по НК, няма и да има в близките години. Сидеров ще се скрие зад имунитета си, а НС няма да му го вземе.
13
10
 
33
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Еййййй, Цацата ще се превърне в акула най-сетне!!!! А дано ама надали!!!!
12
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая дебела *** Цацаров,да каже как се е сдобил с множество имоти,без да отговарят на неговите доходи!Цацаров трябва незабавно да се разследва за корупция и отстранен от поста!
11
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу менте президента Плевнелиев и неговата интимна слугиня Цацаров!
10
42
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СИДЕРОВ ПРЕЗИДЕНТ!