Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров

Оттеглянето на предложението било техническо, налагали се корекции
5 фев 2014 20:00, Анисия Иванова
130
Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров
Волен Сидеров. Архив: Булфото

Ако правителството продължи политиката на ГЕРБ по АЕЦ "Белене", ще изгубим арбитражното дело в Париж. Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Партията предлага да се отмени решение на парламента от 2012 г. за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене", днес в парламента като точка първа беше входирано искането на “Атака” за рестарт на проекта, което обаче беше оттеглено от Сидеров.

Още по темата

Оттеглянето на предложението тази сутрин от пленарна зала било технически въпрос, поясни атакистът.

"То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров, като се надява аргументите им да въздействат на парламентарните групи.

Според него спирането на проекта е ход, продиктуван на ГЕРБ по геополитически причини от външни сили, и не носи ползи на страната ни, а нанася щети.

"Подхващането на темата за АЕЦ "Белене" не е предизборно, ние не сме изоставяли тази тема, ние бяхме най-силните поддръжници за референдума", категоричен Бе Сидеров. Според него по време на референдума е имало много спекулации, които са объркали мисленето на хората и на това той отдава ниската активност.

Той обясни, че проектът на руската страна няма конкуренция и ще струва около 4 млрд. лв., а срокът за построяването е бил 5 години и 1-2 месеца.

"Явно е, че тук не е до технологиите, въпросът е геополитически и лобистки, защото Турция и Румъния строят ядрени централи, те нямат изгода България да има такава мощност, Гърция също няма изгода", обясни Сидеров.

На въпрос кой ще подкрепи тяхното предложение за рестарат на "Белене" Сидеров смята, че това предстои да се види, когато предложението влезе в пленарна зала. "Надявам се на разумен подход от страна на парламентарните групи, не на партизанска съпротива и нападки заради спорта", коментира той.

Националистът обясни, че турската страна търси наши специалисти по ядрена енергетика по повод строителството на новите си ядрени мощности. Лидерът на "Атака" предупреди, че ако правителството не започне спешни преговори за удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", то през 2019 година ще останем без ядрени мощности. "Ей така ще минат годините в шеги, закачки, изборни страсти", допълни той.

Относно проверките на ЕРП-тата Волен Сидеров каза, че прокуратурата трябва да отговори. "В някои случаи тя е светкавично бърза, що се отнася до моя милост, ще ми се да е такава и по тези случаи", уточни Сидеров.

За скандала на летище Варна, атакистът каза, че до момента не е викан в прокуратурата на разпит.

"На 22 януари аз свалих своя имунитет, в този срок няма нищо нито за мен, нито за колегите ми", уточни той.

По повод новопоявилите се партии, Сидеров коментира, че ако те нямат идеология, са просто поредните кандидати за партийни субсидии.

"Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.", допълни той.

"Трябва да имаш идеология, аз съм изграждал идеологията на "Атака" години наред, зад гърба ми са ми книгите, статиите, работил съм по тези теми. Зад речите трябва да стои ясна идеология.", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
18
 
! Отговори
бай Манхуй преди 10 години
Куневица Пръм ПръмОт парламента вън вънЖик така та такЖик така та так
81
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За политическа лъжа - рязана на език! За кражба - рязане на ръка! Ето така ще се оправим. По-долни лъжи от тези отдавна не бях чувал. Само до момента за Белене са платени повече от 4 милиарда лева, а както знаем за момента имаме един гьол. Реалната цена е 20 милиарда лева, а тока няма къде да се пласира! Докога ще даваме право на глас на *** и неграмотни? Ако не е демократично да се отнема правото на глас, може би е по-добре да се подложат на евтаназия хората гласуващи за тези ***!
80
18
 
8
 
! Отговори
бспе завинаги преди 10 години
станишев и доган се грижат за нас.вижте преди тях тиквата как окраде българия и ни онищожи!смърт за герб
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 24Прав си, тези *** и докато има още по-големи да ги избират водят България до пълен крах. Само, че ние не сме гърците да ни опростят заема, а ще ни го върнат тъпкано и на поколенията най-вече. Ако Белене тръгне Б.Манчев и сие ще са щастливи. Стават собственици на ядрена централа. Ходи ги съди после.....
78
4
 
13
 
! Отговори
атака+дпс=заедност преди 10 години
Всички по-големи беди за България през последните десетилетия ни се сервират от антидържавната партия ДПС. Тази констатация вече се доказа напълно и се превърна в непоклатима аксиома. За голямо съжаление тесните партийни интереси на БСП и Атака тези политически формации съзнателно пренебрегват престъпната роля на анадолските мекерета, подкопаващи опасно националната сигурност на нашата страна.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 84И ти си луд за връзване, и си вЕрваш.
76
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е ли вече в затвора това долно джудже-предател...?
75
6
 
11
 
! Отговори
24 преди 10 години
Още един експерт-енергетик се появи от някое време насам! И то по ядрена енергетика!? И това не го бяхме чували и виждали досега, но ето че го доживяхме. Имахме супер експерт-енергетик по водно-електрически централи (г-на историка Доган),а сега и по ядрено-електрически централи (г-на журналиста Сидеров). Ще фалират (ще "спукат" с извинение) РБ, ако им се позволи!!
74
8
 
20
 
! Отговори
Пишман националист преди 10 години
Волене, ти се отметна от всичко, само дето продължаваш да имитираш, че правиш нещо, за да покажеш, че съществуваш. Кой ще ти приеме смотаните предложения за национализация на ЕРП-тата и удължаване на мораториума за земята? Ти ако наистина си вярваше, че си националист и наистина заставаше зад тези неща, трябваше да поставиш тези условия на БСП и ДПС, а те ако не ги приемат да си оттеглиш подкрепата за тях, да гласуваш против тях и да не им даваш кворум и да събираш подписи за вотове на недоверие
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе каквото щете приказвайте за него, но ако не се почне АЕЦ Белене след няколко години държавата вече няма да може да намалява ударно цените на тока както направи миналата година и тогава народното недоволство ще го докара на власт.
72
6
 
16
 
! Отговори
nick7 преди 10 години
Пълен ***.
71
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бре, Бочето напуса ли в сураттефтера си, как е раздавал бонусчета и за какво е ползвал Авиоотряда. Луксозните почивки на Волен бледнеят пред това.
70
7
 
14
 
! Отговори
... преди 10 години
...нищо не заслужавам този долен ***...даже не знам вече той самият как се възприема на сериозно....а пък тези около него, още няма такъв класификатор
69
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука някой ГЕРБерунгел здраво пипна коментарите и плюсовете, жалки сте!!Неможете да скриете градиента на АТАКА, нещата са извън контрол, зионисти!!
68
8
 
14
 
! Отговори
АхмедДоган преди 10 години
Волене е един платен фигурант на олигарски капитали.Да го поздравим с едно турско парчеyoutube/watch?v=WxCgXYu0xzw
67
8
 
12
 
! Отговори
Лили преди 10 години
Извини се бе, извини се ,само като ти видя откачената физиономия и аз откачам, няма да те търпиме вечно бе ненормал..к!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волене, Бог да те пази, баце!Ти искаш катарзис, ренесанс в държавата!Толкова много милиарди и интереси на олигарси са заложени!Искаш да ги вкараш в панделата!Дали ще ти позволят????!?! Тези ***, които 25 години ни почти ни заличиха!!Пази се да не те ликвидират, пък народа ако се СЪБУДИ СЪБУДИ както казва Ботев, тогава идва новото време!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оооооооооооООООО сооооооле миоооо :)
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZA KVO TIE TOQ TOK SLED KATO KOM6IITE SI IMAT A XORA V BG NQMA I PROMI6LENOST NQMA ISKA6 DA OSVETQVA6 PUSTINQTA BYLGARIQ LI SLED 20 GODINI DOTAM Q DOKARAXTE MYDRITE POLITICI.
63
5
 
17
 
! Отговори
55 преди 10 години
На тоя му взеха мярка за ***.....