Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров

Оттеглянето на предложението било техническо, налагали се корекции
5 фев 2014 20:00, Анисия Иванова
130
Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров
Волен Сидеров. Архив: Булфото

Ако правителството продължи политиката на ГЕРБ по АЕЦ "Белене", ще изгубим арбитражното дело в Париж. Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Партията предлага да се отмени решение на парламента от 2012 г. за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене", днес в парламента като точка първа беше входирано искането на “Атака” за рестарт на проекта, което обаче беше оттеглено от Сидеров.

Още по темата

Оттеглянето на предложението тази сутрин от пленарна зала било технически въпрос, поясни атакистът.

"То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров, като се надява аргументите им да въздействат на парламентарните групи.

Според него спирането на проекта е ход, продиктуван на ГЕРБ по геополитически причини от външни сили, и не носи ползи на страната ни, а нанася щети.

"Подхващането на темата за АЕЦ "Белене" не е предизборно, ние не сме изоставяли тази тема, ние бяхме най-силните поддръжници за референдума", категоричен Бе Сидеров. Според него по време на референдума е имало много спекулации, които са объркали мисленето на хората и на това той отдава ниската активност.

Той обясни, че проектът на руската страна няма конкуренция и ще струва около 4 млрд. лв., а срокът за построяването е бил 5 години и 1-2 месеца.

"Явно е, че тук не е до технологиите, въпросът е геополитически и лобистки, защото Турция и Румъния строят ядрени централи, те нямат изгода България да има такава мощност, Гърция също няма изгода", обясни Сидеров.

На въпрос кой ще подкрепи тяхното предложение за рестарат на "Белене" Сидеров смята, че това предстои да се види, когато предложението влезе в пленарна зала. "Надявам се на разумен подход от страна на парламентарните групи, не на партизанска съпротива и нападки заради спорта", коментира той.

Националистът обясни, че турската страна търси наши специалисти по ядрена енергетика по повод строителството на новите си ядрени мощности. Лидерът на "Атака" предупреди, че ако правителството не започне спешни преговори за удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", то през 2019 година ще останем без ядрени мощности. "Ей така ще минат годините в шеги, закачки, изборни страсти", допълни той.

Относно проверките на ЕРП-тата Волен Сидеров каза, че прокуратурата трябва да отговори. "В някои случаи тя е светкавично бърза, що се отнася до моя милост, ще ми се да е такава и по тези случаи", уточни Сидеров.

За скандала на летище Варна, атакистът каза, че до момента не е викан в прокуратурата на разпит.

"На 22 януари аз свалих своя имунитет, в този срок няма нищо нито за мен, нито за колегите ми", уточни той.

По повод новопоявилите се партии, Сидеров коментира, че ако те нямат идеология, са просто поредните кандидати за партийни субсидии.

"Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.", допълни той.

"Трябва да имаш идеология, аз съм изграждал идеологията на "Атака" години наред, зад гърба ми са ми книгите, статиите, работил съм по тези теми. Зад речите трябва да стои ясна идеология.", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фикус, изсъхнал.
61
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И пеевски застана зад сидеров. Дпс подкрепя отрочето си.
60
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак са го изпуснали от сараите.
59
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напоследък Сидероглу е редовен гост при агент Димитър - К.Кеворкян, а и останалите медии непрекъснато ни го натрапват - това е защото в партия Юруш има вложени много пари а те се оакаха - така че сега трябва да обещават дори и невъзможното за да може да оправдаят вложените в тях милиони и догодина пак да пируват в най-скъпите хотели и плажове по света.
58
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Противно джудже еничарче. Що е то?
57
7
 
18
 
! Отговори
АБЕ ,59... преди 10 години
...ОЩЕ ЛИ НЕ СИ ОБРЯЗАН ОТ ДОГАНЯ и МЕСТАНЯ....??!!!.....ЗА УТРЕ ЛИ ТЕ ОСТАВИХА БЕ КЕРАТА...??!!!
56
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога корекциите станаха имена на партии,с две думи казваш ДПС не ми разрешиха да си предложа предложението.Ха ха ха колко си жалък Сидерчо ама нищо не казваш как се назначават областни управетели от ДПС,нищо не каза днес като оня ФЕС излезе и започна да говори нйа Турски език.Ти просто си една *** на БСП и ДПС,нищо друго.Хвалиш се че не допусна ГЕРБ до властта а кой докара ве хамстер глупав,ДПС и БСП ***.
55
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руски агент ! Добре са му платили .
54
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки сидераст е долен ****ераст!!! Еничаря сидеров е най продажния политик!!!
53
1
 
14
 
! Отговори
do53 преди 10 години
Petnoto ne beshe li na priem pri premiera vi Oresharski?
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tozi kakvo oshte pravi v parlamenta? Pari za po goliama ohrana li mu triabvat ili za ekzoti4ni vakantzii ?Pla6tai narode po4ivkite na tozi bezsramnik...pla6tai a detzata ti po 4ujbina 6te se skitat...
51
15
 
8
 
! Отговори
до кору преди 10 години
То май Тиквата се събира с лекетата <Петното> та да го навива за бари да организира безредици.
50
3
 
13
 
! Отговори
Плевнелиев преди 10 години
Нов АЕЦ, удължаване на 5ти и 6ти, рестарт на 3ти и 4ти????Мухааххахаха, вие лудите ли сте уеееее йййй, мишоци!!!Аз какво ще ям бе?Кунева да я вкарате в затвора?!?!После и мен?!?!Забравете, така сте си много добре!!!Точно след 40-50 години няма да ви има!!!!!!!!МУУХАХАХАХАхахахахахахахахахах!!!
49
9
 
15
 
! Отговори
кору преди 10 години
***!
48
11
 
19
 
! Отговори
телезрител преди 10 години
Тоя е облъчен с голяма доза радиация.Май за това е стерилен.
47
8
 
16
 
! Отговори
ДА БЕЗ АЛТЕРНАТИВА преди 10 години
...ПОЧНЕ ЛИ "ЗЛАТНОТО ПРЪСТЧЕ" НА ВОЛЕН-ИБРИКЧИ ДА НЕ СЛУША ГЕЯ И МЕСТАН-ЕФЕНДИ --ЧАКАТ ГО ГЛАДНИ ГОДИНИ НА ПОРЦИОН В ПАНДЕЛАТА!СТРАХ---ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА ПАЗИ!НАПЪЛНО ГО РАЗБИРАМ---ВЗЕТИТЕ ПАРИ ,ТРЕБВА ДА СЕ ОПРАВДАЯТ!!!
46
12
 
20
 
! Отговори
Психиятара преди 10 години
Първо да го арестуват за десетките хулигански прояви и организиране на престъпна група и после да му дадът кирка и да копа основите на АЕЦ Беляне.
45
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе умници,вие 25 години гласувате за тия,дето ви водят към "светло бъдеще" и "демокрация" и за тия дето ви замразяват мизерните заплати и пенсии.Волен ли ви е виновен за мизерния ви живот??? баси и смешниците
44
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четете статията, има текст под снимката!!!Тогава коментирайте!АТАКА е без алтернатива!
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейберастията и бесепилепсията не се лекуват...Понякога лечението се прилага с бухалка по главата,но пак няма гаранция