Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров

Оттеглянето на предложението било техническо, налагали се корекции
5 фев 2014 20:00, Анисия Иванова
130
Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров
Волен Сидеров. Архив: Булфото

Ако правителството продължи политиката на ГЕРБ по АЕЦ "Белене", ще изгубим арбитражното дело в Париж. Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Партията предлага да се отмени решение на парламента от 2012 г. за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене", днес в парламента като точка първа беше входирано искането на “Атака” за рестарт на проекта, което обаче беше оттеглено от Сидеров.

Още по темата

Оттеглянето на предложението тази сутрин от пленарна зала било технически въпрос, поясни атакистът.

"То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров, като се надява аргументите им да въздействат на парламентарните групи.

Според него спирането на проекта е ход, продиктуван на ГЕРБ по геополитически причини от външни сили, и не носи ползи на страната ни, а нанася щети.

"Подхващането на темата за АЕЦ "Белене" не е предизборно, ние не сме изоставяли тази тема, ние бяхме най-силните поддръжници за референдума", категоричен Бе Сидеров. Според него по време на референдума е имало много спекулации, които са объркали мисленето на хората и на това той отдава ниската активност.

Той обясни, че проектът на руската страна няма конкуренция и ще струва около 4 млрд. лв., а срокът за построяването е бил 5 години и 1-2 месеца.

"Явно е, че тук не е до технологиите, въпросът е геополитически и лобистки, защото Турция и Румъния строят ядрени централи, те нямат изгода България да има такава мощност, Гърция също няма изгода", обясни Сидеров.

На въпрос кой ще подкрепи тяхното предложение за рестарат на "Белене" Сидеров смята, че това предстои да се види, когато предложението влезе в пленарна зала. "Надявам се на разумен подход от страна на парламентарните групи, не на партизанска съпротива и нападки заради спорта", коментира той.

Националистът обясни, че турската страна търси наши специалисти по ядрена енергетика по повод строителството на новите си ядрени мощности. Лидерът на "Атака" предупреди, че ако правителството не започне спешни преговори за удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", то през 2019 година ще останем без ядрени мощности. "Ей така ще минат годините в шеги, закачки, изборни страсти", допълни той.

Относно проверките на ЕРП-тата Волен Сидеров каза, че прокуратурата трябва да отговори. "В някои случаи тя е светкавично бърза, що се отнася до моя милост, ще ми се да е такава и по тези случаи", уточни Сидеров.

За скандала на летище Варна, атакистът каза, че до момента не е викан в прокуратурата на разпит.

"На 22 януари аз свалих своя имунитет, в този срок няма нищо нито за мен, нито за колегите ми", уточни той.

По повод новопоявилите се партии, Сидеров коментира, че ако те нямат идеология, са просто поредните кандидати за партийни субсидии.

"Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.", допълни той.

"Трябва да имаш идеология, аз съм изграждал идеологията на "Атака" години наред, зад гърба ми са ми книгите, статиите, работил съм по тези теми. Зад речите трябва да стои ясна идеология.", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
10
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
Боже дай на тоз народ заплата не повече от 170 евро .....подтиквай го все повече да бяга от родината си .....да продава земята си на всякакви *** .....да мизерства и да счита кашкавала и салама за нещо специално и рядко достъпно ! Всички ценности да се изнасят за чужбина ! ТА НАРОДА ТОВА ИСКА !
41
3
 
6
 
! Отговори
Ташунко до 38 преди 10 години
Ами тези за ,които гласувате толкова години като не са гейове направиха сигурно живота ви невероятен.
40
0
 
2
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
До 16 : Точно и ясно !
39
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наркоманизирания пудел на Пеевски пак се пеняви. *** прибери си псето да не го приберат в кучкарника на психодиспансера.
38
4
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Ееее па тоз лани дорде се Доганя и Сергеят хокаше,сега първа кипра до тех са нареди бе,то с кво толкоз му напалниха вазглавницата дет спи на ней,та сичко му са испари от главъта та сега па-убави от тех нема.И яз сека сутрин бъркам под мойта ама само ена глава чесан са мота отдоле та да *** не фащат уроки де,инак и яз кат застана на кърат пред мойте офци тай речи им даржа па те *** слушат та даже забрават и да дъфчат биля,па тоя сигур бая офци има щот и него много слушат ама те затуй са офци де...
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре луд Сидер отколкото бездарен *** или безличник като серГО!!!Довиждане, довиждане!!Сидера да идва, па квот ще да става то останало ли нещо неприватизирано,открадното неизселено??!?!?1
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ташунко гея си е само ваш както и доган, вие сте се навели пред тях.
35
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е съветски ***. Слуга на КПСС и комунистическия интернационал. Кланя се на Ленин и Пол Пот.
34
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този *** вече никой не вярва. На доган момата. Всички мои познати които гласуваха за него вече съжаляват защото ги наричаме фесове.
33
12
 
8
 
! Отговори
Ташунко преди 10 години
Гледам колко *** на тестиси има ,които са свикнали да дъвчат на посерича Боко и на геймъра Серго макарите. Ако имахте акъл ,щяхте да осъзнаете ,че побърканите сте вие дето от началото на прехода правите кавали на комунистическите *** ,а мислите за луд ,човек ,който дава невероятно разумни идеи.
32
8
 
8
 
! Отговори
Тоя преди 10 години
руска Сатана излезе ли от панделата или се е запътил към оная болница.Я да оди да си вземе полагаемата от Лукойл и замине с другарката си за Куба.
31
6
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА преди 10 години
НЕМА СТРАШНО.!..СКОРО ДОГАН ЩЕ ГИ ОБРЕЖЕ ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ И АТАКИСТИ И....ГЛАСЕЦА ЩЕ МУ СТАНЕ ТЪНАК , КАТО НА ЦАРИГРАДСКА ПЕВАЧКА!
30
7
 
8
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Волен яко е захапал ядрената енергетика. Ще прави рестарт на 3 и 4 блок сега ще строи Белене. Чудя се колко наивници ще привлече в оределия ли си електорат
29
7
 
8
 
! Отговори
DO BOIKO BUDNITE преди 10 години
PLATENITE TIKVI NALAZIHA I TUK
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слугите на новия световен ред - мръсната болшевишка помия БСП с вожд съветския *** Станишев просължава да служи на ционистката *** и да тероризира хората с диктат и милиционерщина. До кога ще ги търпиме а не ги запукаме както смелите украински трудолюбиви хора запукаха тамошния узурпатор слуга на НСР. Погледнете как стягат примката около врата на хората. Путин - Янукович - Станишев. Това е оста на злото и новия световен ред. Слуги на илюминатите и империята Орион
27
3
 
9
 
! Отговори
Прокопивеката преди 10 години
Нямате шанс Българи, вие страдате вече от хронична Сидерофобия!Мислите ли си, че ние ще оставим някой да ви прокарва интересите в нашето царство?!?!Че няма да измислим елементарен метод да ви лъскаме мозъците.Сега каквото и да предложи Сидеров, вие имате предразсъдъци и сами неискате полезни за вас неща!!Ние сме инжинерите, вие сте мишките!!Ние сме господарите, вие сте гоите!!!Докарахме ви дотам, да не искате нищо, защото ако е добро е популизъм!!!Ние сме гениялни и трябва да ви мачкаме
26
12
 
7
 
! Отговори
бАТАКА ОБЕЩАВА: преди 10 години
500-лв.-ПЕНСИЯ , 1000лв.-ЗАПЛАТА , БЕЗПЛАТЕН ТОК ОТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ ---И ДЪЛГОВЕ КЪМ РУСИЯ ЗА ТРИ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД!!КАКВИ КРАСИВИОБЕЩАНИЯ!!!ДОБРЕ ,ЧЕ ИМА ДПС , КОЕТО ДА НИ ОТЪРВЕ ОТ ТАКИВА ***!!!ГОСПОД И АЛЛАХ СИ ЗНАЯТ РАБОТАТА!!!
25
6
 
6
 
! Отговори
Стройко преди 10 години
Това е една от малкото теми с който съм съгласен с Волен Сидеров. АЕЦ "Белене" най накрая трябва да се построй, всичко останало са интереси различни от националните!
24
6
 
10
 
! Отговори
Омонимен преди 10 години
Гледам вкъщи котарак, очите му - едни такива безумни, като на Волен. Устата му - застинала в тънка мазна усмивка, аха да проговри - като на Сергей. На Лютви е взела плешивината - вече е въздъртичко животното. Редовно го побийвам, че много нагло това *** бе. Ту на масата ще се качи, ту кокал ще открадне, ту ще се изсере на метеното...Кажете какво да го правя...Макар че, както е тръгнало ще си го отглеждам, докато умре от преяждане. Щото нали съм много толерантен и миролюбив......И те така...
23
5
 
13
 
! Отговори
Gerber преди 10 години
Само Дянков! Той е национално богатство! И Бойко - най-добрият икономист, инженер, доктор и учител в България!