ГЕРБ отвръща на удара: Властта популистки дава пари!

"Средствата ще се използват срещу нас на следващите избори"
9 фев 2014 20:21,
163
ГЕРБ отвръща на удара: Властта популистки дава пари!
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ представи свой анализ за начина, по който управляващите планират да изразходват средства по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези средства не са от данъци, те са разчетени за сметка на дефицит, и трупане на нов дълг в 2014 г. Опасенията ни, че икономическата целесъобразност ще остане на заден план. Връзката на липса с растежа и популистко разпределение на средствата, ни накара да поканим и кметове на ГЕРБ, за да разкажат гледната си точка", коментира Владислав Горанов.

Още по темата

Отговорът им последва думите на финансовия министър Петър Чобанов, който днес отхвърли вчерашните твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кметове на бившите управляващи не печелят проекти, предвидени по програмата.

Финансист №1 подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ ще получат 36% от средствата, което са около 125 милиона лева.

Горанов обаче обяви, че разполага с друга сметка: Населението, което е в общини с кметове на ГЕРБ, е 4,3 млн., и за него са заделени 64 млн. лв. За населението в общини с кметове на БСП са заделени 117 млн, лв, за общини с кметове на ДПС - населението е 450 хиляди души, за него са заделени близо 61 млн. лева.

"Това ли е връзката с растежа?", попита Владислав Горанов.

На свой ред Томислав Дончев заяви, че макар основната цел на програмата е да се постигне растеж, това няма да се случи, защото се раздават пари на приближени до властта фирми без никакви критерии. Според него така всъщност скрито се финансира предизборната кампания на БСП.

По думите му срокът, даден на общините да си подготвят формите по проектите, е бил между 1 и 3 дни, времето за оценка - 5 дни, което прави близо по 100 проекта на ден.

"Потресаващ е коментарът на финансовия министър", каза той и заключи: " ТТук дори не е търсен факторът растеж, генерира се финансов ресурс, който ще се използва срещу нас на всички нива още на следващите избори. С тези пари наведнъж можеше да бъде финансирано електронното управление на България".

На пресконференцията беше раздадена протестна декларация, приета от Общински съвет – Благоевград, в която се посочва: "Ние, общинските съветници от община Благоевград, осъждаме дискриминациония начин и неясните критерии, по който правителството определя регионите и градовете за държавно целево финансиране".

След всичките тези данни, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, на която да постави въпроса дали може да се промени постановлението за разпределението на парите за общините.

"Утре ще се обадя на секретарката на Орешарски за среща, за да дискутираме по въпроса. Това правителство няма експертност, то е партийно, на двете партии. На тази среща ще ни интересуват само критериите и точките за определяне на проектите. Не търсим конфронтации с тях, а просто да променим евентуално, постановлението", каза Борисов.

Бившият премиер обяви, че ако това постановление остане, то ГЕРБ ще сезират Сметната палата и ЕК.

"Искаме им оставката и няма да спра кметовете, които ще желаят да обжалват постановленията. В тези места живеят хора, гласували за различни партии, но са платили данъци всички и заслужават нормални условия за живот", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia sa spcialisti po otvrstaneto , povrstaneto i pregrstanetokoito saka da go pregrane otvratitelno povrnal gerberstin da im odi na sofrata. sade mui, komari i sini peperudi lainarki krujat okolo Tikvata Budka (dobre ma- znam 4e Budka se pise s P i T - demek TuPka)i ne me prekasvai kogato ne mi se prekasvareji im na tia lentata i da padat u kohsa
117
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управлението на ГЕРБ беше кулминацията на "Прехода" от сливането на държавата с мафията,когато мафията си назначи неин представител за премиер...няма такава държава!по света дъжавите си имат мафия.В България мафията си има държава
116
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като иска да реже лентички, Борисов да дава партийната субсидия на кметовете от ГЕРБ, а не да хвърля пари на вятъра - за безсмислени протести, за да спонсорира немския адвокат на Цветанов, за информационните атаки срещу правителството и т.н
115
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ни е толкова къса паметта, та да сме забравили времето, когато любимците на Боко София и Бургас, бяха щедро възнаграждавани. Тогава какви бяха критериите?
114
0
 
15
 
! Отговори
ДОЛУ МУТРИТЕ преди 10 години
ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПАРТИИ СА КРЕАТУРИ ЕДНА НА ДРУГА И ЦЕЛТА ИМ Е ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ.САМО ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО, ДА СЪЗДАДЕ НОВА ПАРТИЯ. СЕГАШНИТЕ СА ЕДНА И СЪЩА ПОЛИТИЧЕСКА КЛИКА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ УПРАВЛЯВАЩИ И "ОПОЗИЦИОННИ", ПАРЛАМЕНТАРНИ И ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНИ.
113
5
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ГЕРБ, (АНТИ)РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК (КУНЕВА-ПРЪМОВА, КОСТОВ, КАСИМ ДАЛ), БСП, ДПС, АТАКА, БАРЕКОВ (ПЕЕВСКИ) - ТОВА Е ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, ПРЕВЪПЛАЩЕНИЕ НА ЕДНИ И СЪЩИ БАНДИТИ, КОИТО СА ОБВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА, И САМО ПРИВИДНО СИ РАЗМЕНЯТ РОЛИТЕ. КОГА НАЙ-НАКРАЯ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ЩЕ СЪЗДАДЕ СВОЕ НЕЗАВИСИМО ДВИЖЕНИЕ, НЕКОНТРОЛИРАНО ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ, КОИТО 25 ГОДИНИ РАЗГРАБВАТ И УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
112
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през 4 години при управлението на Боко беше така - парите се вземат от нашия джоб, но ние в Северозападна България не сме получили и 1 лев. Забравени от Бога бяхме, но виж Бургас, София, Плевен. Така че, при Борисов имаше двоен аршин, докато сега на всички по-малко, но има.
111
9
 
21
 
! Отговори
DOLU GERB ! преди 10 години
Вижте го бе ! За 6 месеца от как не е на власт се е състарил с 10 години , прилича на грохнал старец ! Открадна милиарди , но пак е нещастен още иска да краде мръсника , не го е срам
110
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За четири години Борисов задуши почти цялата страна, като не даде и лев за развитие за регионите, с изключение на любимите му Бургас и София. Сега правителството дава 500 милиона за цяла България, а на него му се привижда наказателна акция. Време е да си избие от главата трайно настанилите се наказателни акции.
109
10
 
16
 
! Отговори
КЪМ ГРОБА-АРИТЕ преди 10 години
НЯМА Я ВЕЧЕ КОСТИНБРОДСКАТА ПЕЧАТНИЦА, ЗА ДА "ПЕЧЕЛИТЕ" ИЗБОРИ. НЯМА ГИ ВЕЧЕ ФИДОСОВА, ДЯНКОВ, ЦВЕТАНОВ, КАЛИНА ИЛИЕВА, АНГЕЛ СЕМЕРДЖИЕВ И ПРОЧИЕ ***, ЗА ДА МАЧКАТ И УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
108
10
 
17
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКА ИЗМЕТ преди 10 години
ГЕРБЕРИ, ПО-ГОЛЕМИ ПОПУЛИСТИ, НЕКАДЪРНИЦИ И РАЗСИПНИЦИ ОТ ВАС БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ВИЖДАЛИ! СЛАВА БОГУ, ЧЕ СЕ ОТЪРВАХМЕ ОТ ВАС И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДОКОПАТЕ ВЕЧЕ ДО ВЛАСТТА, ЗА ДА ДОУНИЩОЖИТЕ И ДОРАЗГРАБИТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. ВИЕ СТЕ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО, КОЕТО СМЕ ВИЖДАЛИ.
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви червени,какви бембени,какви сини *** бе ?Всички са уродливи мутанти на БКП ,и децата го разбраха...
106
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глейте ги гейберасите от снимката как гледат като наеб*ни магарета.Властта популистки давала пари,а ГРОБ като беше на власт раздаваше пари под формата на бонуси,но само на висшите си служители.Боко ходеше с правителствения самолет да рита мачлета.А за народа замразиха доходите.Това са най-големите извършители на геноцид с/у българите
105
14
 
10
 
! Отговори
UK преди 10 години
*** от яд червени ***, ГЕРБ пак ще спечелят!!!!
104
2
 
7
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Варна ? Доколкото си спомням ГЕРБ спечелиха там !!!
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е записано в програмата "за преодоляване на регионалние дисбаланси" тоест по бедните региони да получат повече пари, а по-богатите региони да получат по-малко пари или въобще да не получат. Нормално е най-бедните общини да получат най-много пари иначе как ще се преодолят регионалните различия ??? За мен е важно че това правителство дава за Варна 50 млн. и то още през първата си година, защото ГЕРБ за цялото си управление дадоха 5 млн. за ремонт на един булевард и то 3 месеца преди изборите ...
102
8
 
6
 
! Отговори
Мага преди 10 години
Който подкрепя БСП и чете това, вече е прокълнат !
101
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм от Варна, Варна беше града който пострада най много от управлението на ГЕРБ. Морската столица заприлича на бойно поле след тия фашисти и мутри !! Въпреки това на парламентарните избори и на кметските тук спечели ГЕРБ.. затова е виновна простотията и нехайството на моите съграждани които не излязоха да гласуват. Въпреки всичко обаче Варна получава 50 млн от тази програма!! Ние сме града който получавав най много пари за инвестиции от правителството на Орешарски (благодаря му)
100
5
 
10
 
! Отговори
Новата история преди 10 години
По времето на ГЕРБ 70 хил. град получи 16 хил лв. за снегопочистване (Шумен) (БСП)а 5 хилядния 1 милион(Смядово)(ГЕРБ)......
99
4
 
5
 
! Отговори
8 часа разлика преди 10 години
Жалко е,че българите не искат прозрачност и справедливост за това как се харчат данъците им.Толкова се изпростели,че вече по най-левашкия начин ви прекарват,а вие им ръкопляскате и им целувате краката.Заслужавате си *** и мизиерията в която се въргаляте на 100% и никога няма да се промените,защото това явно ви харесва.