Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?

Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията
14 фев 2014 18:44,
159
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Още по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То защо ДС едно време е оценила ББ като неблагонадежден сътрудник
78
3
 
20
 
! Отговори
666 преди 10 години
Защо не сътрудничество със Северна Корея? Вече сърбаме попарата на робството от запада!
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ще кажа следното, в периода 1991-1998 г България няма пописвано подобно споразомение, през 1998 Костов обмисля да закрие посолството Северна Корея с цел икономии и отпаднала необхоимост, но след няколко срещи със западни партньори..... взима решение посолството да остане и подписва спогодбата, от тогава тя винаги се подновява
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еххххххх Защо Куба не е Северна Корея
75
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя льохман на снимката вече се чуди с какви глупости да ни занимава. Хората живеят с по 100 лева на месец бе !!!?! Няма да ти казвам през какво ми е Северна Корея! Почни да работиш и да си изпълняваш задълженията!
74
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За това ви говоря,аз, че има една много висока планина Лицемерие и ГРЪБ е нейния връх.Бойко бил правил магистрали,оказа се,че направил по-малко от серГеяКой махна Ботев от програмата, оказа се че била Комисията по правата при ГЕРБ.Защо подписваме с Корея,оказа се,че ГЕРБ били подписали.ГЕРБ бяха притеснени не за Българите, а че бежанците мизерставли.ГЕРБ гласува заедно с ДПС и БСП да не затаряме границат за нелегалните бежанци(яко кинти)Комунистите викат дружте комунистите.ГЕРБераст=лай*о
73
4
 
25
 
! Отговори
Nika преди 10 години
Че нали самият Плевнелиев като министър през 2010 г. е гласувал за този договор, подписан от ментора му ББ. Стига с тия простотии Плевнелиев. Или си президент или си долна гербадджийска ***.
72
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Френския и Немския посланик се скараха на ББ че повдига темата непоготвен и той млъкна, ама са забравили и презиентУ
71
5
 
6
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Сътрудничество със Северна Корея!? CPOMEN OT ARHIVITE !
70
6
 
8
 
! Отговори
? преди 10 години
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?****************************************************PLEVNELIEV NEZNAE LI S KOI SI IMA RABOTA. ? KOMUNISTI! DOLNI I MRASNI KOMUNISTI !!!Сътрудничество със Северна Корея!?- 2 KRACHKI NAPRED 100 KRACHKI NAZAD.SADRUDNICHESTVO S DIKTATORI !!
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тубата има много хубав филм за Северна Корея на Елена Йончева, същата е допусната да снима там именно на базата на въпросното споразомение
68
4
 
15
 
! Отговори
До 72 преди 10 години
БОКО БЕШЕ ТАТООО ПОД ПРИКРИТИЕ ТО ЗА ТВА ПЛЕВНЬО Е ТОЛКОЗ ОЗАДАЧЕН ВКЛЮЧВАШ ЛИ :D
67
4
 
10
 
! Отговори
Плевнелиев преди 10 години
Ох, ох, извинявайте, хора от обществото, млади и красиви, ама още ме наболява от Сидера.Тоя Сиде как ми го подаде, качи на 20% данъците от ВЕИ-тата ми.ООоООоОххх, ммъъ,,,ох, немога боли ме многоооооооо, изивинете, пак отивам да, дааа, ох ох...
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой виждал ли е жена му
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 25 години населението на Северна Корея се е увеличило с 50 %, докато населението на България спадна с 50 %.
64
5
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Тоя пак неподготвен....
63
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 69 - ***, не ми трябват опорни точки, за да си кажа мнението за това нищожество на снимката, което е позор за Институцията Президент на България!
62
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президент, който укрива данъци и офшорни фирми, си подава оставката и подлежи на съд.
61
0
 
8
 
! Отговори
до 68 преди 10 години
тука говорим за президенти не за пожарникари ти пак за Бойко си знаеш
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Няма никаква амнезия на депутатите от ГЕРБ, настоя първоначално Десислава Атанасова и заяви, че от ГЕРБ не са подписвали подобен документ (споразумение за сътрудничество със Северна Корея за периоада 2010-2013 подписано от ГЕРБ). Журналистите обаче се бяха подготвили със страниците от брой 87 на Държавен вестник от 2010 година."Хахахах Роска, яко се издънихте, мойто момче.