Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?

Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията
14 фев 2014 18:44,
159
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Още по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
13
 
! Отговори
Брей преди 10 години
Ми щом мижитурка на Прокопиев ни е президент, то си е логично и със северно-корейците да сме си дружки
58
3
 
13
 
! Отговори
1111 преди 10 години
Гейналиев от президентсвото в затвора за дооформчне на халката.
57
1
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 10 години
ПОЖАРНИКАРЯ
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пък с една жена неможе да се оправи, тръгнал държаата да опрая
55
0
 
6
 
! Отговори
до 64 преди 10 години
КОЙ е каратист -футболист?
54
2
 
12
 
! Отговори
най жалката преди 10 години
Мишка в олигофренска постановка в която се вживява на съсел. Ава жалко мишко гнус ме е от жалките ти постановки в които защитаващ не България а прилапането по мишата ти система, а за Северна Корея само можеш да мечтаеш тя не е изчезнал ***, от нея се възхищават и другите Корейци както и има респект цял свят, а ние респектираме с момите дето от кола са влезли да заработват в войската/ за мен нещо друго/ , а за северна корея е известно там са най Коравите пичове признати отвсякъде, а ти ха
53
2
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 10 години
Няма значение по добре Китарист от колкото Каратист-Футболист
52
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka г-н станишев се извини на турците а кога ще се извини на хилядите балгари които бяха в беляне по- времето на на БКП ?Това ли искате отново ?
51
3
 
17
 
! Отговори
ами сега? преди 10 години
Още през октомври 2010 година кабинетът на ГЕРБ е приел и одобрил Програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между правителството на Република България и правителството на Корейската народно-демократична република за периода 2010 - 2013 г."Документът е приет на 1 октомври 2010 година от МС, а подписите под него са на тогавашния зам.-външен министър Милен Люцканов и на посланика на КНДР в София.
50
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това става ясно от публикация в германското списание " Дер Шпигел" в края на миналата година. Изданието цитира евродепутата Инге Гресле, член на комисията по бюджетен контрол.
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателят на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц има проблем и това е невнимателното използване на финансови ресурси, в които влизат и безвъзмездно отпуснатите близо 60 000 евро на пиар фирмата на съпругата на шефа на ПЕС Сергей Станишев Моника Йосифова.
48
4
 
8
 
! Отговори
до 52 преди 10 години
Петър Стоянов е добър китарист ,но не и президент
47
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевня, подновено е сътрудничеството между България и Северна Корея, тъй като подписаното от ГЕРБ споразумение за периода 2010-2013 изтече. Какво се опитваш да кажеш?
46
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията"Да .Това е истината ,но Вие г-н Президент четете ли я ?
45
2
 
4
 
! Отговори
До54 преди 10 години
С теб съм Колега само дето му беше много крив Суратя :)
44
7
 
24
 
! Отговори
mmaa преди 10 години
Айде ГЕРБерастите да не ми говорят за комунисти, а?Негодни *** тиквени!Точно вие ли бе нешастници?!?Вие, които подкрепихте официлно Ал-Нусра и ССА.Вие, които ислямизирахте България чрез Ердоган, колко турски фирми вкарахте, колко джамии построихте?Вие които нарекохте Ботев ксенофоб!!ГЕРБерастки червени чорбаджии резани *** сте, вие сте новото радикално крило на ДПС !!!!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говорител на ЕП каза, че проектът е получил много добра оценка от комисия, съставена от 6 независими специалисти, работещи в Европейския парламент, а Моника Йосифова не получавала възнаграждение по този проект.Мъка, мъка .....без пари работят !
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕВЕРНА КОРЕА ПОНЕ НЯМА ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТИ
41
12
 
4
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
до 39Най-образованият и културен президент беше Петър Стоянов. Другите са пълни селяни.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Главна дирекция "Комуникации" категорично отхвърлиха съмненията за конфликт на интереси, породени от факта, че Моника Йосифова е съпруга на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Партията ще участва в разясняваните евроизбори.