ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?

Партията иска оставки в МВР и парламентарна комисия по случая
Обновена: 17 мар 2014 16:01 | 17 мар 2014 13:21,
150
ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ се съмнява, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. Това обяви в извънредно изявление за медиите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като уточни, че в общественото пространство са се появили твърдения за 5-7 ранени спецполицаи.

Подобни информации по думите му будели съмнение за нарочно затъмнение и прикриване на факти за кървавия инцидент, при който 53-годишен мъж застреля униформен и рани трима негови колеги.

Още по темата

"С тази операция, проведена по този начин, действително се застраши човешки живот, не само на тези, които участваха в нея, но и на всички тези, които живеят в близост до тази сграда", отчете Цветанов.

Затова и от партията настояват анкетна комисия да изслуша всички, които са имали отношение към планирането на тази операция и към всички експертизи в миналото по случая със стрелеца.

Ексвътрешният министър не отрече, че през 2012 г. е имало планирана акция срещу Петко Савов, защо обаче не е проведена също можело да бъде предмет на проучване на анкетната комисия.

По думите му оставката на главния секретар на вътрешното ведомство е наложителна, защото именно Светлозар Лазаров носи персоналната вина за този случай.

Според Цветанов цялостната организация на операцията в Лясковец е показала дефицита и дефектите на всички законодателни промени, които се правят в сектор "Сигурност" в последните девет месеца.

По отношение на начина, по който се правят кадровите назначения в МВР от страна на политическото ръководство, Цветан Цветанов каза: "Доминирането на представители от структурите на контраразузнавателната ГД "Национална сигурност" показва пороците и тези грешки, които се постигат в момента в МВР. Не е нормално главният секретар да дойде от ДАНС, директорът на финансовата служба да дойде от ДАНС, директорът, който беше назначен в СДОТО, да дойде от ДАНС. Има поредица служители, които нямат никаква професионална подготовка в полицейската дейност", категоричен бе той.

По думите му при ГЕРБ е имало приемственост и нещата са стояли другояче – през 2009 г., тогавашният главен секретар Павлин Димитров е станал заместник-министър, директорът на "Национална полиция" Калин Георгиев бил назначен за главен секретар на МВР, а тогавашният му заместник Ангел Антонов станал директор на  "Национална полиция".

"Беше резонно да запазим всички тези професионалисти", заключи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
19
 
16
 
! Отговори
59 преди 10 години
Цецо Радара нали обеща, че ако се докаже подслушването излиза от политиката ?
65
14
 
12
 
! Отговори
МАГИ преди 10 години
СМЕШНИКО, КАКЪВ СИ СЕЛЯНИН НЕ Е ИСТИНА! СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЕБ ДА ЗА ТЕБЕ ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР! МУТРА БЕЗ МОЗЪК! ВЕДНАГА ОСТАВКА КАКВО СЕ ПУЛИШ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ!
64
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За човек, чийто обичайни слова са "нямам подобна информация" все всичко знае бе да му се не види :D Боко със самолета срещу цецо да лети няма да може да го стигне по наглост и безочие.
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде си бе карамфил, или зумбул беше !!!!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До зумбул; ей не е ли по-правелно " ЗЮМБЮЛ: да се пишеш!!! случайно да си рязън!!! Много те боли за барбекюто нещо!!!
61
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До Анонимен 60Съвършено прав си,а и си се досетил какво имах предвид... ;)
60
2
 
20
 
! Отговори
работеща преди 10 години
Ако това са елитни части,какво остава за неелитните?Жалко за спеца командос,но всеки,който постъпва в тези структури знае,че има риск за живота му.А това,че полицаите не са преценили лудостта и професионализма му с боравенето на пушка-за това може ръководителите да носят отговорност за ранените командоси.По БНТ излъчиха как тези момчета тренират-но на истински терен нещата май се оказаха други.Този случай доказа,че въпреки огромния бюджет на МВР,подготваката на подобни структури куца.
59
11
 
6
 
! Отговори
зумбул преди 10 години
До Героти платен ли си? щото да си фен на герб си или платен, или много семпъл.. надявам се да си палтен,, цоко и боко имаха цял парламент 3.5 години и единственото, което направиха беше да бутнат барбекюто на доган. големият мъж не посмя повече.. тоест - инспектор флоран е безполезен клакьор. боко мутрето - нечистоплътен примитив. на маджо паркировача на коли. трафиканта на амфети. крадецът на коли боко будапещата.. жалка история
58
0
 
13
 
! Отговори
бобо преди 10 години
за *** знаете ли,че на местото на престрелката са намерени над 500 бр.изстреляни гилзи!!1 айде сега *** да кажат колко са ранени и какви капацитети има в МВР по-специално в СОБТ!!?/
57
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля ви Цацаров вкарайте най после тоя в затвора.Искам съд за всички политически престъпници от прехода
56
2
 
20
 
! Отговори
Янукович преди 10 години
Всички шефове - от най-малкия до най-големия - в системата на МВР бяха подменени от хора на БСП и ДПС/а предишните по същия начин/.Така никога няма да има приемственост и сигурност за хората, работещи в нея. А Лясковец е само поредното доказателство за стар милиционерски подход в една съвсем нова и различна среда.Не ми се мисли какво би станало, ако в къщата е имало истински терорист.
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НякойПрост си и неможеш сам да си отговориш!!! докато малоумното население си мълчи и търпи,така ще бъде!!! ***,дай им да ходят на семинари и ... *** чакат и им се радват!!! ***!!!
54
2
 
22
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Другари, говорим за убит човек. Спрете за момент с БСП срещу ГЕРБ и разберете, че проява на достойство и поемане на отговорност се демонстрира с подаване на оставка както на гл. секретар така и на министъра на вътрешните работи. Ако не беше умрял човек ситуацията нямаше да е трагедия, а абсолютна комедия и цирк. Оставка на некадърниците Лазаров и Йовчев!
53
6
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Най-малко ЦЦ има право да говори каквото и да е.Този,който само пуска слухове и после се покрива е крайно време да отиде в затвора.Защото той като беше министър даваше пълна и точна информация на гражданството.Аман от бивши шефове на МВР,секретари и пр.-нито не е доказал доходите си,живеят като Крезове.Нито един журналист не попита коментиращите "спецове" с какво се занимават сега след като са излезли от с-мата на МВР.Да се чудиш как все още има хора,които смятат ЦЦ за голям политик
52
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***-лайнета, човекът пита вярно ли е че си прикрива информация за повече ранени полицаи за да се потули случая! Вие сте ЗА да се потули случая, така ли? Ако е така, заминавайте за северна корея или направо при Димчо, няма какво да се дискутира с *** като вас!
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 53: Какви облаги бе ***!!!??? Докато има толкова безмозъчни същества като тебе,никога в България няма да се научат да носят отговорност!! Нали тази акция някой я е разписал,айде сега да си подаде оставката и на съд и в панделата!!! С какво тоя с химикала *** се различава от оня с пушката!!! Болни безмозъчни същества!! Е,затова ще *** в мизерия в България!!!!
50
8
 
13
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Няма такъв *** като този образ на снимката...До кога Българио,до кога ще те управляват само ***,интересчии и алчни гъ..лизци..?
49
6
 
15
 
! Отговори
bobo преди 10 години
тикви,тикви,ама ако застрелят твоето момче като фазан няма така да говориш!!!!! ***!!! Кой ще отговаря сега за убитото момче!!! Даже и отговорност немогат да носят тея курвети,на Орешарски специалистите!!! Да му се пикам на експертите!!!
48
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХОРА НЯМА НУЖДА ДА КОМЕНТИРАМЕ ЕДИН СЛАБОУМЕЦ КАТО ЦВ.ЦВ. !!!!ЧОВЕКА ТОЛКОВА СИ МОЖЕ.... ВМЕСТО ДА ПРЕКЛОНИ ГЛАВА НАД ЗАГИНАЛИЯ, ТОЙ ИЗПОЛЗВА СЛУЧАЯ ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ !
47
14
 
15
 
! Отговори
9999 преди 10 години
Цецо съсел грозен ,отвратителен си не мога да те гледам