Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза

Станишев: Президентът направи тежка политическа грешка
Обновена: 21 мар 2014 12:48 | 21 мар 2014 11:30, Камелия Цветанова
157
Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи като тежка политическа грешка поведението на президента Росен Плевнелиев, който назначи състава на ЦИК по сметките на ГЕРБ и така лиши ДПС от едно място в комисията.
 
Според него това е погазване на закона и Конституцията и е направено след съгласуване с ръководството на ГЕРБ.
 
„Със скандала, който предизвика президентът, той показва за пореден път, че е президент на една политическа сила”, коментира Станишев.

Според него доказателство, че действията на Плевниелв са съгласувани с ГЕРБ, са и думите на лидера на опозицията Бойко Борисов,  който предупреди тази сутрин, че може и да не  признае резултатите от евроизборите.

Още по темата
„Това, което направи вчера президентът, е открита провокация към парламента, към законите и към Конституцията, защото той отправи апел към политическите сили да се разберат за разпределението на местата в ЦИК, но той зае страна и в момента стои наклонен на една страна като кулата в Пиза и то към ГЕРБ”, обвини соцлидерът.
 
Относно кризата в Украйна той коментира, че винаги трябва да се премерва внимателно.

Станишев разясни и какво е имал предвид в интервюто си за в. "Труд", озаглавено: "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!", което предизвика реакции от останалите политически сили.

В него лидерът на столетницата защитава позицията на България за референдума в Крим и прави паралели с Кърджали.

„Благодарение на политическите сили България избегна това, което се случи в други балкански страни, но нищо не е даденост и не е гарантирано.  Винаги трябва да пазим това, което сме постигнали”, обясни днес Станишев.

Заради намесването на името на брат му Георгий Станишев в проекта за строителство в местността „Карадере” той настоя, че брат му е архитект и е наемен работник.
 
„На брат ми, който го използват като боксова круша, бих  препоръчал да съди всеки, който замеси неговото име”, заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еййййй , яви се Бареков и скрихте Мишо Шамара
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коолко си долен съселеее, за власт и пари ни даде на фесовете- *** украинска!
46
6
 
1
 
! Отговори
lari преди 10 години
plevnqta iskah da kaja
45
0
 
13
 
! Отговори
az tam преди 10 години
То и ти СтаниШеф си "слуга на народа" та и брат ти. На редови архитект ще мине спорния проект, точно толкова колкото и на брата на Станишвев :)) Ние всички сме се родили слепи, вярваме че Доган е хидроинжинер, Ангел Найденов е загрижен за оная ограда, а не за комисионни, а Волен е напълно нормален.Сигурно защото шмъркаме тщтщн продаван в ЛаФка
44
2
 
1
 
! Отговори
lari преди 10 години
olqvnqta e ot godini v poza parter ,no mai i ti naposledak si
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Prezidenat mai edinstven chete komunisticheskia izbirtelen kodeks I samo toi smiata pravilno. V kodeksa pishe che broia chlenove v CIK otgovaria na razpredelenieto v parlamenta (kato se izvadiat dvete mesta za Evrodeputatite). Demek ot 19 chlenove na CIK - ostavita za razpredelnie saglasno kvotite 17. GERB ima 39% ot mestata v nardonoto sabranie. Tova pravi - 6.63 chelna v CIK, demek 7. Ot tuk idva - 6 chlena I 1 zam=predsedatel. Elementarno I prosta zadacha za 3-ti klas. Ama drugarkata Maya ...
42
1
 
8
 
! Отговори
за СерГейа преди 10 години
Това, което направи вчера президентът, е открита провокация към парламента, към законите и към Конституцията, защото той отправи апел към политическите сили да се разберат за разпределението на местата в ЦИК, но той зае страна и в момента стои наклонен на една страна като кулата в Пиза и то към ГЕРБ, обвини соцлидерът. "Ако не е незаконно и против Конституцията - президента си е в правата. Дали е имал морално право - това в последствие ще се види. От морална гледна точка - не разчитам на СС
41
3
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Направил тежка политическа грешка... И сега какво? Ще го накажете ли, *** червен пор? Същия *** си като Тиквата, който щял да взема крайни мерки.
40
0
 
11
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Сестра Галева да беше поставила ултиматум на братя Галеви да се предадат на Интерпол , а ?
39
0
 
21
 
! Отговори
Anonymous преди 10 години
А твоят Орешко на цяла България ли е премиер, бе червен ***?!?
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Признавай Крим ....фашист
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишка , ако знаеш само колко баджанаци имаш в БСП
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали Плевнелиев е наклонен но съм сигурен че станишев не може да си вдигне гащите вече 10 месеца !
35
5
 
5
 
! Отговори
Operacia "Metla преди 10 години
Каква е тази работа бе! В Германия за "забравена" данъчна декларация-президент е осъден,в Гърция за измами също е осъден бивш министър,в Румъния-също,в Израел президента Кацав,който е престъпник-също,в Италя-"Берлусконигейт"-също,но в България Мутрите и Мишоците вилнеят на свобода? Кога ще ги стигнем...! В Нова България не щем повече "Отровени общества"(Агнешки главички) и Офшорни Тарикати и "Борисови пирамиди"!
34
5
 
6
 
! Отговори
operacia "Metla преди 10 години
Каква е тази работа бе! В Германия за "забравена" данъчна декларация-президент е осъден,в Гърция за измами също е осъден бивш министър,в Румъния-също,в Израел президента Кацав,който е престъпник-също,но в България Мутрите и Мишоците вилнеят на свобода? Кога ще ги стигнем...! В Нова България не щем повече "Отровени общества"(Агнешки главички) и Офшорни Тарикати и "Борисови пирамиди"!
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
А истинското отношение на Роско към българските граждани личи в дреболии като ветото върху Закона за лекарствата, който спира износа на евтини български лекарства от спонсорите на президента, когато в България хората имат нужда от тях, вместо да плащат 5-10 пъти повече за вносни. Щом става въпрос за пари и печалби, обидинителя на нацията мъкне от девет дерета вода за това колко е важно да се спазва конкуренцията и европравилата.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БЪЛГАРИНДа се забрани ДПСто е лоша идея после ще се разпръснат кат пилци и върви ги търси кой в коя партия е. Тряя им пълна лустрация и съд, ама не само на тях а на целия парламент.
31
11
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Подобна пристрастеност към Герб вече изглежда налудничава добре че нямаме армия, иначе Плевнята като нищо щеше да я хвърли в някаква война, измислена от скопците край него.
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Плюлвнелиев, почваш да досаждаш вече не само с малоумието си, но и с упоритата настойчивост, с която го демонстрираш всекидневно. Беше жалък, като те назначиха за отоплителен уред за президентското столче на бъдещия президент банкянския тиквун. Беше смешен, когато правеше гаф след гаф. После стана за *** и на част от избирателите си. Какво е бъдещето ти ?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До tuuutt++++++++++++++++++++ ZATEP