Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна

Разпределението в ЦИК е сделка между ДПС и ГЕРБ, смята националистът
Обновена: 24 мар 2014 11:28 | 24 мар 2014 11:08, Анисия Иванова
127
Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна
Митингът на "Атака" пред Президентството по време на КСНС за Украйна. Снимка БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти, че не очаква консенсус по темата за Украйна на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Той припомни, че опитът в парламента да се направи обща декларация за Украйна е приключил с неуспех. Сидеров уточни, че е бил в работната група и там мнението, че България трябва да бъде против санкциите, не се споделя от ДПС и ГЕРБ.

Очаквам тук това да се повтори и всъщност да няма консенсус, каза Сидеров, докато негови привърженици се бяха събрали на митинг и скандираха пред президентството.

Още по темата
Според него президентът Росен Плевнелиев "няма право да говори в чужбина как Русия ще нападне България".

По спора за разпределението на местата в ЦИК Сидеров каза, че "това е сделка между ДПС и ГЕРБ", като добави, че в нея е включен и президентът и всичко ще се реши между тях. „Те гласуват заедно в парламента и сега ще се разберат, нямам съмнения”, каза Сидеров.

Националистът призова днешният КСНС да се вслуша в "гласа на разума". Сидеров отново напомни позицията на "Атака" и каза, че  България трябва да е против санкциите срещу Русия, да признае референдума в Крим, както и да бъде против забранителния списък, защото това разваля дипломатическите ни отношения с Русия.

Как ще стане посещението на Сергей Наришкин, който е в забранителния списък, и е планирал през май посещение в българското Народно събрание, попита Сидеров.

Според него да се слагат забранителни списъци на руски политици е безумно, контрапродуктивно и е под натиска на САЩ.

По време на митинга пред Президенството депутатката от "Атака" Деница Гаджева заяви, че те са там, за да кажат "не" на санкции срещу Русия и "да" на референдума в Крим.

Докато в сградата заседава Консултативният съвет за национална сигурност, на площада пред президентството са се събрали повече от стотина привърженици на партията. Те носят знамена на "Атака" и българското знаме. Издигнали са надписи "Не ЕС ни освободи от турско иго, а Русия", "България и Русия заедно срещу
еврофашизма" и др. С викове "Оставка!" събралите се поискаха оттеглянето на президента Росен Плевнелиев. Чуваха се и скандирания "палячо".

Депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов заяви, че Русия е преживяла няколко нашествия и даде пример с тези на Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер. По думите му сега сме свидетели на "третото нашествие на Запада срещу Русия", но и то щяло да приключи с крах. "Долу ръцете от Русия", посочи депутатът и призова на предстоящите европейски избори да се каже "не" на русофобията.

Между привържениците на "Атака" и група протестиращи срещу правителството възникна напрежение с размяна на словесни атаки. Служителите на реда предотвратиха пряк сблъсък, като направиха полицейски кордони между двете групи. Протестиращите срещу правителството бяха изтласкани пред сградата на бившия Партиен дом, те обаче след време се появиха откъм Археологическия музей. Полицейското присъствие в района е засилено.
Жена на средна възраст припадна. За минути на място пристигна медицински екип, който я откара в здравно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
до плювачв 10 преди 10 години
Да не би да го познаваш, че да знаеш?Пълно е с некомпетентни мнения, градящи се не на факти и доказателства, а на празни твърдения.
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правете разлика между русофил и путинофил.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eхехехехе, кой се намери да говори за сделки с ДПС :D
9
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя човек на снимката се продаде на всички едновременно !взима едновременно от турците и от руснаците !
8
6
 
11
 
! Отговори
дядо преди 10 години
@1,тази реч ни я държаха когато подписвахме ,че ще се заробваме в ЕС ;)девиза на СДС беше-"със заплатата на един-кола, апартамент и вила за всяко семейство",ако не ми вярвате,потърсете кадри от протестите през онова време,имаше огромни плакати с този надпис
7
8
 
13
 
! Отговори
M.Jane преди 10 години
я, смешния *** пак се изказва за неща от които не разбира. и какво е това 'националистът каза..', още малко и някой ще го обяви за държавник сигурно...
6
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственния които има конкретна и правилна позиция за действията на ЕС в Украйна.
5
8
 
3
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
lud 4ovek i silen viatar ni6to nemoje da go spre
4
1
 
2
 
! Отговори
nixnixbg преди 10 години
До Анонименhahahahahahahahahahah ha
3
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юруш е по-руска партия, дори от бекапето. Факт. Да се избесят за шпионаж и национално предателство ***. Болен може да го разпнат на кръст, като най-набожен и православен :)
2
10
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Сидеров оправи България, направи пенсиите 500 лева, заплатите - 1000 и сега тръгна да оправя Крим и Украйна. На Путин не му трябват такива палячовци като това белокосо нещо на снимката. Путин за разлика от този е мъж с чест, достойнство и принципи - истински държавник. А този е царя на нищоправенето и нищоговоренето. Колкото и да се опитва да спечели симпатии, толкова по-антипатичен и безхарактерен става в обществото.
1
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На пропутински митинг в Крим тамошните контри честват присъединяването на полуострова към Русия. Путин с имперски патос държи тържествена реч: Скъпи нови сънародници, до края на тази година всеки от вас ще може да си купи по един нов велосипед, догодина - автомобил, а по-догодина - самолет!!! Но защо ще е нужен на всекиго самолет? - дочул се заблуден глас от публиката. - Помислете само: пускат на единия край на полуострова банани, грабваш самолета и кацаш там да се наредиш на опашка!