Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна

Разпределението в ЦИК е сделка между ДПС и ГЕРБ, смята националистът
Обновена: 24 мар 2014 11:28 | 24 мар 2014 11:08, Анисия Иванова
127
Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна
Митингът на "Атака" пред Президентството по време на КСНС за Украйна. Снимка БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти, че не очаква консенсус по темата за Украйна на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Той припомни, че опитът в парламента да се направи обща декларация за Украйна е приключил с неуспех. Сидеров уточни, че е бил в работната група и там мнението, че България трябва да бъде против санкциите, не се споделя от ДПС и ГЕРБ.

Очаквам тук това да се повтори и всъщност да няма консенсус, каза Сидеров, докато негови привърженици се бяха събрали на митинг и скандираха пред президентството.

Още по темата
Според него президентът Росен Плевнелиев "няма право да говори в чужбина как Русия ще нападне България".

По спора за разпределението на местата в ЦИК Сидеров каза, че "това е сделка между ДПС и ГЕРБ", като добави, че в нея е включен и президентът и всичко ще се реши между тях. „Те гласуват заедно в парламента и сега ще се разберат, нямам съмнения”, каза Сидеров.

Националистът призова днешният КСНС да се вслуша в "гласа на разума". Сидеров отново напомни позицията на "Атака" и каза, че  България трябва да е против санкциите срещу Русия, да признае референдума в Крим, както и да бъде против забранителния списък, защото това разваля дипломатическите ни отношения с Русия.

Как ще стане посещението на Сергей Наришкин, който е в забранителния списък, и е планирал през май посещение в българското Народно събрание, попита Сидеров.

Според него да се слагат забранителни списъци на руски политици е безумно, контрапродуктивно и е под натиска на САЩ.

По време на митинга пред Президенството депутатката от "Атака" Деница Гаджева заяви, че те са там, за да кажат "не" на санкции срещу Русия и "да" на референдума в Крим.

Докато в сградата заседава Консултативният съвет за национална сигурност, на площада пред президентството са се събрали повече от стотина привърженици на партията. Те носят знамена на "Атака" и българското знаме. Издигнали са надписи "Не ЕС ни освободи от турско иго, а Русия", "България и Русия заедно срещу
еврофашизма" и др. С викове "Оставка!" събралите се поискаха оттеглянето на президента Росен Плевнелиев. Чуваха се и скандирания "палячо".

Депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов заяви, че Русия е преживяла няколко нашествия и даде пример с тези на Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер. По думите му сега сме свидетели на "третото нашествие на Запада срещу Русия", но и то щяло да приключи с крах. "Долу ръцете от Русия", посочи депутатът и призова на предстоящите европейски избори да се каже "не" на русофобията.

Между привържениците на "Атака" и група протестиращи срещу правителството възникна напрежение с размяна на словесни атаки. Служителите на реда предотвратиха пряк сблъсък, като направиха полицейски кордони между двете групи. Протестиращите срещу правителството бяха изтласкани пред сградата на бившия Партиен дом, те обаче след време се появиха откъм Археологическия музей. Полицейското присъствие в района е засилено.
Жена на средна възраст припадна. За минути на място пристигна медицински екип, който я откара в здравно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ ТАЗИ АТАКА СА СЕ СЪБРАЛИ САМО ЛУДИ ! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ И БЪЛГАРИ !
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко са проблемите на България Сидеров тръгнал да защитава руските интереси в крим Руски националист
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчина що се обажда?
29
5
 
9
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
Предлагам Боленчо и Деничка да отидат на магистралата да поизкарат малко пари за държавата.Поне може да има някаква полза от тях - хем и на някои (жертвали се да ги опрашат) може и хубаво да им стане.
28
2
 
21
 
! Отговори
АРЕТЛИЦИ преди 10 години
ДПС Е ТУРЦИЯАТАКА Е СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗАРКАДАШИ И ДРУЗЯ ДА СИ ПОДЕЛИМ бълхарияДПС И АТАКА = ПОБЕДААААЛЛАХ ПРЕД НАС ХРИСТОС ЗАД НАС А КАМА СУТРА ВЪВ НАСПОБЕДАААА
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пенчоТо русофила е наивен романтик.Точно лесния за лъжене с приказки таргет на Волен
26
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен продава националните интереси за рубли.
25
7
 
8
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
До Анонимен"Правете разлика между русофил и путинофил."Ще ти се, ама русофилите са на страната на Волен, тоя път, и им е заслужил доверието. Знам, че ти е гадно.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hdhЯ дай дефиниция за фашист, че ми стана интерестно.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КТБ - Цветан Василев добре плащат, за пропутинска Пропаганда.Ндеай Боже да дойде Шеврон вместо Газпром в България
22
13
 
8
 
! Отговори
hdh преди 10 години
КОЙТО Е ПРОТИВ АТАКА Е ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ,Я ПЛАТЕНИТЕ КОМЕНТАТОРЧЕТА ДА БЯГАТЕ!ФАШИСТИТЕ КОИТО ПИШАТ ПО ДОЛУ ДА БЯГАТ ФАШИЗОИДНИ И ТУРСКИ *** МОГАТ ДА ПЛЮЯТ ВОЛЕН И РОССИЯ....ИЗРИНКИ НА ОБЩЕСТВОТО.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обидно е в 21-ви век някакво комплексирано, русофилско гномче да ми развява трибагреника и да прави циркове по улиците. Дано този беловласт, тънкопиш *** и бандата му ***, повече не стъпят в парламента.
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя нали беше национлаист бе?Кога стана русофил?
19
6
 
13
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Волен хубав,лош си има електорат и е избран законно,защо хората наричащи го национален предател не попитат Президента Плевнелиев,каква е била целта на срещата му в Австрия с шеф на EVN,която е организирана от Гоце преди срещата с Президента на Австрия и не е ли товаНационално предателство
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиката е всъщност битка за умовете и гласовете на ***. Кой ако не пълен *** би се излъгал от фалша на този "патриот". Но явно има такива.
17
6
 
12
 
! Отговори
Спиро преди 10 години
А бе, тоя Сидероглу последно турски националист ли е или руски националист???
16
6
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Тези пък кои бяха?
15
17
 
8
 
! Отговори
Чуколов преди 10 години
Атака след евроизборите ще е втора политическа сила! Много скоро ще управляваме България!
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бюлент Сидероглу е един елементарен предател и *** на щат към... който даде повече.Наблюдавам го още откакто беше гл. редактор на Демокрация. Чорапите не си сменя по-често от позицията. По-фалшив е от десет Миглени Куневи. Слаб актьор, лошо подобие на Хитлер, но явно достатъчно добър за доста ***, които успява да заблуди, че е месия и спасител.
13
3
 
9
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Интересно ми е,тези които ми пишат минуси,защо го правят,нещо излъгах ли,или просто така има нареждат?