БСП дописа слогана на Борисов: Няма време за губене с ГЕРБ!

Писмото на Йотингер за "Южен поток" е "брутална заблуда", смята левицата
Обновена: 1 апр 2014 16:05 | 1 апр 2014 15:00, Веселина Йорданова
113
БСП дописа слогана на Борисов: Няма време за губене с ГЕРБ!
Борислав Гуцанов (д) и Таско Ерменков Снимка: БСП

България няма време за губене с ГЕРБ. Така Борислав Гуцанов от левицата „допълни“ обявения вчера от партията на Бойко Борисов слоган за кампанията за евровота „България няма време за губене”.

Гуцанов честити „рождения ден“ на ГЕРБ – 1 април. „Хем е шега, хем от друга страна – много тъжна шега е тази“, обясни той.

Гуцанов определи като „брутална заблуда“ писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер до енергийния министър Драгомир Стойнев, което дойде като запитване за законови промени, свързани с „Южен поток“. Надявам се, че няма този черен пиар да бъде използван от основния ни опонент ГЕРБ на предстоящите избори, коментира той.

Единият от вносителите – депутатът Таско Ерменков, отново обясни, че промените, които предлагат с Явор Куюмджиев, не целят изключване на „Южен поток” от европейските правила, а хармонизиране на нашето законодателство с европейското.

Ерменков заяви, че в малко по-свободен превод писмото започвало с „до знанието на Комисията беше донесена информацията“. „Надявам се, че времето на поява на доносник в Брюксел и времето на посещението на г-н Борисов (Бойко Борисов – бел. ред.) в Брюксел е просто чисто съвпадение, защото иначе не мога да си представя сериозни политически мъже да се занимават с доноси“, коментира народният представител.

По думите му това, което следва в писмото, е от рубриката „една жена каза“.

Той изрази учудване, че висш чиновник пита министъра за неща, които са направили депутати. Ерменков заподозря, че оттук нататък, имайки предвид предизборната борба не само у нас, но и в ЕС, ще бъдат използвани всякакви средства.

Ерменков каза още, че другата цел на промените е да се уточни откъде започват отговорностите на България по отношение на „Южен поток“. „Някой от България в момента се опитва да изкарва принципа на работа „колкото по-лошо, толкова по-добре“, заяви депутатът, който отново напомни ползите за икономиката от реализирането на проекта.

Още по темата
От левицата увериха, че ще водят предизборна кампания на идеи и на виждания за управление, основно концентрирани в две области – социалната и икономическата.

За последните няколко седмици представителите на БСП са обиколили над 10 областни града, над 100 общини, а хората, с които се срещнали, били повече от 120 000.

Борислав Гуцанов уточни, че част от тези обиколки са свързани с евровота, но по-важната цел била да се види как се усвояват парите от публичната програма за регионите и как да се действа през следващата година.

„Имаме много тежко наследство, не казвам, че докато сме управлявали, не сме правили грешки, но това, което заварихме, многократно надхвърли и най-черните ни виждания във всяка една област“, обобщи Гуцанов, като конкретизира, че при обиколките от левицата открили „фантастичен“ дисбаланс между регионите и в образованието по отношение на кадрите, които се произвеждат, и нуждите на бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
14
 
! Отговори
456 преди 10 години
Това Гуци не беше ли гуцнал някакви пари от ОНС Варна.
49
3
 
24
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
По принцип съм аполитичен,но няма как да не ми направи впечетление,че всички критикуват и плюят само по ГЕРБ и Боце. Това е причината и да ми стане симпатичен.Това да покажеш истинското лице на всички останали не е шега работа.Да отвориш очите на хората и да им покажеш в цялост как се целуват Местан и Сергей,как върлия националист Волен,бил просто стайно цвете,а най заплашвания журналист и водач на Делян без цензура и той в цирка.Това не е малко и явно има защо всички крадци да са обединят
48
6
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Гуцанов ,похарчи ли парите от скъпите автобуси ,които набута на варненци?
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 61Това сигурно е виц за бавноразвиващи се *** ?
46
5
 
13
 
! Отговори
бобо преди 10 години
по-обидното от *** социалист е заблуден социалист!!! Не знае на къде да хване ,към социализма или към комунизма!! На добре на село!!!
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата е, че Бойко си мислеше, че ще управлява вечено като Путин.Тези сега са с пълното съзнание, че ще им е за последно, и че ако Бойко пак вземе влата ще ги изпонаръга в затвора.За това битката е на живот и смърт, а краденето като за последно
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП в момента правят в много по -големи мащаби всички грехове в които обвиняваха Герб.И политическите репресии из администрацията и обществените поръчки и трафика.Герб не си позволяваха да уволняват роднини на бспари.Как пък за една година нашите граничари един грам амфетки не хванаха, а от другата страна турците на няколко пъти по 500 тона.Това ако не е чадър здраве му кажи.
43
2
 
9
 
! Отговори
бобо преди 10 години
кои социалисти са по-***:френските или българските??? Въпрос за начинаещи!!!
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТова като тайните срещи на президента, дето не се сещат да не ги обявяват публично предварително и Волен ги разконспирира безпощадно.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами дайте да го видим това писмо??! Защо трябва комунистите да ни го "тълкуват"??
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБе бойко е бил завеждаш катедра.Върхът на академичната кариера на Местан е селска даскалка по български.На Станишев пък е титаничният труд за влиянието на униформата върху морала на съветската армия.И двамата са псевдо интелигенти позьори.Каот сложиш очила и разтегаш локуми само бабите може да впечатляваш.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До REDvaylerЕдинсвеното с което се гордея с вас комунисти предатели е, че поне се научихте как се пише думата "пед**аст" С "Т" ! това е голям напредък за ограничен ***, като вас!
38
4
 
11
 
! Отговори
дам преди 10 години
До црсКак се при БСП няма пари за никакви проекти и всичко се замразява . Да не забравяме , че повечето от построеното от Боце е с 80% европейски пари и там трудно се краде , точно затова другарите предпочитат да се прави нещо от бюджетните , че да не ги подхващат от ЕС и да ги правят за смях , както се получи след Цанковия камък и милионите за консултанта Доган и водните огледала в Кърджали. Помним и как бяха се наговорили с горския цар да дадат магистрала Тракия за 30 на концесия на сина му
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До соросоидБСП в момента действат като за последно.Такива неща правят дето Бойко не си е помислял.Само си казаха, че всички в тоя кабинет са с пълното съзнание, че са политически камикадзета.Та въпросът е като не са за политически дивиденти за какво са?
36
12
 
5
 
! Отговори
соросоид преди 10 години
и аз мисля, че БСП трябва да продължи да управлява ...не че не са крадци ... крадци са, но за по-малко вредни от Герб
35
2
 
10
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Абе някои засичал ли е жандармерията по селата.В събота си ходих на вилата и се заговорих с местните , за акциите на жандармерията и преборването с престъпността.Та от тях разбрах ,че жандармерията е стояла точно 2 дни в селото на централното площадче само за снимките където единя ден е имало камери на пеевските телевизии ,а на другия ден вечерта просто са заминали и никой повече не ги е виждал в селото .Това казва всичко за сегашното ПР управление с опорните точки и слоганите
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов има доказано IQ над 150, което е доволно рядко.Спокойно мога да се обзаложа, че в този фоум нама нито един. Че е крадец крадец е ама *** не е.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До црсВажното е, че за делфините имаше.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Х:)) Я пак провери къде е избягал Дянков
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ настани на нея прасетата и мустаците.