БСП дописа слогана на Борисов: Няма време за губене с ГЕРБ!

Писмото на Йотингер за "Южен поток" е "брутална заблуда", смята левицата
Обновена: 1 апр 2014 16:05 | 1 апр 2014 15:00, Веселина Йорданова
113
БСП дописа слогана на Борисов: Няма време за губене с ГЕРБ!
Борислав Гуцанов (д) и Таско Ерменков Снимка: БСП

България няма време за губене с ГЕРБ. Така Борислав Гуцанов от левицата „допълни“ обявения вчера от партията на Бойко Борисов слоган за кампанията за евровота „България няма време за губене”.

Гуцанов честити „рождения ден“ на ГЕРБ – 1 април. „Хем е шега, хем от друга страна – много тъжна шега е тази“, обясни той.

Гуцанов определи като „брутална заблуда“ писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер до енергийния министър Драгомир Стойнев, което дойде като запитване за законови промени, свързани с „Южен поток“. Надявам се, че няма този черен пиар да бъде използван от основния ни опонент ГЕРБ на предстоящите избори, коментира той.

Единият от вносителите – депутатът Таско Ерменков, отново обясни, че промените, които предлагат с Явор Куюмджиев, не целят изключване на „Южен поток” от европейските правила, а хармонизиране на нашето законодателство с европейското.

Ерменков заяви, че в малко по-свободен превод писмото започвало с „до знанието на Комисията беше донесена информацията“. „Надявам се, че времето на поява на доносник в Брюксел и времето на посещението на г-н Борисов (Бойко Борисов – бел. ред.) в Брюксел е просто чисто съвпадение, защото иначе не мога да си представя сериозни политически мъже да се занимават с доноси“, коментира народният представител.

По думите му това, което следва в писмото, е от рубриката „една жена каза“.

Той изрази учудване, че висш чиновник пита министъра за неща, които са направили депутати. Ерменков заподозря, че оттук нататък, имайки предвид предизборната борба не само у нас, но и в ЕС, ще бъдат използвани всякакви средства.

Ерменков каза още, че другата цел на промените е да се уточни откъде започват отговорностите на България по отношение на „Южен поток“. „Някой от България в момента се опитва да изкарва принципа на работа „колкото по-лошо, толкова по-добре“, заяви депутатът, който отново напомни ползите за икономиката от реализирането на проекта.

Още по темата
От левицата увериха, че ще водят предизборна кампания на идеи и на виждания за управление, основно концентрирани в две области – социалната и икономическата.

За последните няколко седмици представителите на БСП са обиколили над 10 областни града, над 100 общини, а хората, с които се срещнали, били повече от 120 000.

Борислав Гуцанов уточни, че част от тези обиколки са свързани с евровота, но по-важната цел била да се види как се усвояват парите от публичната програма за регионите и как да се действа през следващата година.

„Имаме много тежко наследство, не казвам, че докато сме управлявали, не сме правили грешки, но това, което заварихме, многократно надхвърли и най-черните ни виждания във всяка една област“, обобщи Гуцанов, като конкретизира, че при обиколките от левицата открили „фантастичен“ дисбаланс между регионите и в образованието по отношение на кадрите, които се произвеждат, и нуждите на бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зад това прозира тънката мисъл на кутев.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като откраднат някой друг милион го отчитат като грешка,и пак си продължават в същия дух.
28
1
 
14
 
! Отговори
дам преди 10 години
Вчера слушам министърката с цикламеното костюмче излиза и казва , ние ще направим 90 км пътища.И изброява проектите на Боце , които трябваше да се открият още в края на миналата година , но другарите успешно замразиха въпреки топлата зима.Изброи , магистрала Марица , а даже и 3 км от околовръстното на София където няма ни най малка заслуга , а напротив.С две думи след като откриха завършената от Боце магистрала Тракия и Дунав мост 2 , всичко замръзна ..... защото асфалт не ядем
27
1
 
7
 
! Отговори
до другарите преди 10 години
Другари точно за Дянков не говорете , защото лично Медведев , което на практика означава Путин го предложи за зам управляващ на една от най големите руски банки . Единствения чужденец в борда на директорите на банката .
26
2
 
11
 
! Отговори
Без коментар преди 10 години
Не знам за троловете на Боце , но за червените *** разбрахме .Даже си и признаха от бсп , че не можели да забранят на привържениците си да пишат в нета макар и платено , след разкритията от биволь .Призна се и за опорните точки Лъснаха и игричките на Мая и Бюреков и новия проект на ДС , чието начало бе театъра в Костниброд , който година по късно е напълно забравен за разлика от дена за размисъл и деня на изборите.Година след вечерта която Дудуков нямаше да приживее , няма един обвинен
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Огромен остров буквално е изплувал от морето в бургаския залив снощи. На шокиращата гледка станаха свидетели стотици бургазлии, излезли да се разходят по плажа тази сутрин. Техните снимки вече обикалят социалните мрежи в страната и дори стигнаха до международните агенции.В момента острова се изследва на място от геолози, биолози и дори археолози, но достъпът за цивилни все още е строго ограничен.Все още няма официални данни за това каква е площта на острова, но на пръв поглед тя може да се сравни с тази на бургаския комплекс Меден рудник.Според пърите мнения на специалисти появат
24
2
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 10 години
ами активизирайте се и вие и убеждавайте хората че БСП и ДПС са най-доброто за България, някой може да се върже
23
5
 
3
 
! Отговори
хи хи преди 10 години
Дянков пляска ли руснаците?Пляс...пляссс...пляяяас!
22
2
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
не бе червен плъх, защо искат твоите хора да го изкарат от европейското законодателство дето изисква прозрачност и отчетност? айде обясни, да не би щото искат да грабят без Европа да ги гледа
21
3
 
8
 
! Отговори
дам преди 10 години
Eдинственото хубаво от управлението на дпс , бсп и атака е топлата зима.Да добавя само , че това е така , защото не зависеше от тях.С всичко останало съм съгласен . Ужас без край ... е точния слоган за БСП и управлението на ореха
20
1
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
До REDvaylerСамо копи пейст бе нали ви казах...Иначе си личи, че сте неграмотни селяни..
19
2
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
що бе ти на кой си фен, на БСП или на ДПС, или на никой ами ей така безплатно плюеш ГЕРБ
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До REDvaylerОЛИ , МНОГО СИ ГРАМОТЕН ...ДА НЕ СИ ЗАВЪРШИЛ 3 - ти КЛАС ???
17
13
 
6
 
! Отговори
REDvayler преди 10 години
До ERДнес не празнувата ли, бе, *** и *** герберастки
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 15 .... БКП /БСП е ЕДИНСТВЕНАТА партия, която на последните 3 избора, ползва черна пиар кампания срещу опонентите си !!! И 3 - ТЕ ПЪТИ ГУБИ ИЗБОРИТЕ .... ТАКА ЩЕ БЪДЕ И СЕГА ...
15
2
 
15
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
Eдинственото хубаво от управлението на дпс , бсп и атака е топлата зима.Всичко останало е ужас без край.- нови заеми за 6 млрд- увеличена безработица официална 13% неофициална над 20 %- чужди инвестиции близо до нулата - замразено строителство на магистрали- обещания за светло бъдеще и ежегодно увеличение на пенсиите с около 2% , което е около 5 лева .След тридесет години с тези темпове пенсиите могат да станат по 500 лева , толкова с колкото си увеличиха депутатските заплати само за год
14
1
 
12
 
! Отговори
ER преди 10 години
нямаме време за губене с който и да е от вас. Въжето виси...
13
1
 
18
 
! Отговори
Кутев-спина преди 10 години
Много мразя образовани , умни и способни Президенти. Още от времето на бай Тошо-овчаря и неграмотния Правешки *** се влюбих в неграмотните хора. Сега все повече се тормозя с тези образовани хора. В нашата партия ако имаш завършен трети клас по старому е успех и ставаш за министър. Вижте Сергейчо , знае какво е значението на копчетата в Съветската униформа. Никой в България не го знае. Затова обичам неграмотните БКП-БСП-ари.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Надявам се, че няма този черен пиар да бъде използван от основния ни опонент ГЕРБ на предстоящите избори,"***.Кого заблуждаваш !? БСП е ЕДИНСТВЕНАТА партия, която на последните 3 избора, ползва черна пиар кампания срещу опонентите си !!!
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма време за губене със Станишев.