Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК

Държавата трябва да покаже справедливост, смята лидерът на БСП
Обновена: 4 апр 2014 19:34 | 4 апр 2014 16:47, Камелия Цветанова
206
Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ЕРП-тата да спазват законите, след като те отказаха да платят дълговете си на НЕК. 

„Едно от нещата, които липсват в България и много хора го усещат, това е чувството за справедливост. Чувството за справедливост е накърнено и много хора се чувстват беззащитни пред произвола на големите фирми и инвеститори“, упрекна ги той в специално видеообръщение, което публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него ролята на държавата e именно да урегулира тези отношения.

Станишев отбелязва, че наскоро се е запознал с одита на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните предприятия за 2010 г. Според него от доклада става ясно, че ЧЕЗ плаща на своята компания-майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за EVN, което на компанията-майка плаща около 1700 евро всеки ден. От този доклад става ясно също, че около 3 млрд. лв. са изнесени от България за различни консултантски и други услуги, за всякаква възможна дейност чрез аутсорсинг”, обяснява лидерът на социалистите.

Той заявява още, че България предоставя възможност на всеки инвеститор, който спазва правилата и законите, да прави бизнес, при това добър бизнес, със солидни печалби.

„Само че това означава действително да спазват всички правила и да бъдат почтени и справедливи към потребителите. Темата за ЕРП-тата, за тяхното неплащане към НЕК е една от актуалните теми в обществото и медиите. Моето и на БСП разбиране е, че българската държава трябва да покаже справедливост”, категоричен бе председателят на БСП.

По думите му бизнесът очаква държавата да си плаща навреме ДДС, да плаща за обществени поръчки.
„Хората очакват българската държава да гарантира спазването на законите и правилата от всички фирми и инвеститори, в това число и големи. Това е нашето дълбоко разбиране за правилния подход. Това и ще очакваме от всяка компания, която инвестира в България. Държавата ще помага и ще защитава всеки, който спазва законите. Това е честният подход”, категоричен е Станишев.

Той допълни, че европейските компании е добре да знаят, че когато България влиза в ЕС, този съюз се основава на върховенството на закона. „Това означава, че тези закони важат за всички – за големи и за малки. Това е ролята на българската държава - да гарантира тази справедливост. Убеден съм, че и Министерство на икономиката и енергетиката и ДКЕВР ще гарантират спазването на закони и ще изискват това от всеки един, в това число и големите енергоразпространителни дружества”, обобщава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
3
 
0
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво Станишев!Действай като Орбан и ние ще те подкрепим!Всички пиявици трябва да бъдат махнати от снагата на моя народ!
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредните опорни точки на жена му Моника - да се обвинят ЕРП-тата че крадат българския народ за да се измести фокуса от комунистическата енергийна мафия държаща фотоволтаиците ветрогенераторите и т.н. американски централи откъдето идва скъпия ток. Дела на ЕРП-тата в цената на тока е 1% в момента.
187
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Серго е егати изпечения лъжец. Приказките му сапредназначени заизбирателите *** и пенсионери които могат да смятат. Ако ЧЕЗ изнася по 4800 лева на ден х365 дни дава 1.7 милиона изнасени на година. За да изнесат 3 милярда ще им трябват 1764 години. българи я има от 1300 години. ***.
186
1
 
3
 
! Отговори
credits2help2030 преди 10 години
(т.89162416986).Реально помогу взять любой кредит за 15-20% комиссии.(тел_89162416986_Алексей).Реально помогу взять любой кредит за 15-20% комиссии. Реальная и быстрая помощь без предоплат в получении любых кредитов (от микро до миллионных).(тел_+79162416986_Алексей).Помогаю в любых случаях (с плохой КИ и без документов тоже).Москва и область личная встреча. Другие регионы по России удаленно. Звоните и перезванивайте если недозвонились.
185
5
 
2
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Аз предлагам следното: Разбирачите които тука се упражняват в риторика да защитават ЕРПтата да плащат с 10% по-скъп ток след като не им харесва каквото е казал Станишев. Така нещата се уредят от само себе си защото ЕРПтата ще си вземат парите, които са си наумили а и Баце ще е доволен щото ще му платят уговорената комисиона.Точно заради тази комисиона на Баце на ЕРПтата не им излиза сметката.
184
3
 
13
 
! Отговори
До 193 преди 10 години
Изпълзял си от дупката на съсела ***.
183
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестите в 2013, началото на 2014 бяха платени от ББ и ЦЦ пари от наркотрафика, а също платени от американски и европейски служби с цел дестабилизация на Бг. Ако ние българите бяхме наивници както в Украйна сега щеше да има убити, хиперинфлация, погром и последните 1 млн млади щяха да напуснат Бг. За сметка на това ББ щеше да бъде пак премиер, Прокопиев и подобни щяха да си изчистят банковите дългове; щеше да има още 1 американска база у нас.
182
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този гей мръсен като какъв се явява в случая?
181
3
 
17
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Станишев като какъв праща съобщение до ЕРП-та, да си платят на НЕК..Орешарски ,да не е подал оставка без да сме разбрали.. !?
180
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инфантилните политически трикове на съветския серГЕЙ!
179
3
 
16
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
Аууууууууууу.....вече си разменят и "ЛЮБОВНИ ПИСМА " в енергетиката...ха,ха,хааааааааПРЕДИЗБОРНАТА ПИЕСКА --ВЗИМА ТРАГИКОМИЧЕН ХАРАКТЕР----С ЛЮБОВЕН ПРИВКУС!ЦИРК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
178
14
 
5
 
! Отговори
брадясал Клошар преди 10 години
Аз пак ще си гласувам за АТАКА, но ми харесва че все по-често "правилните" политици прегръщат "неправилните" идеи на Волен Сидеров
177
3
 
12
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
ABE STANISHEV, DA NE BI TI DA PISHESH TUK ZA SEBE SI????)))))) INACHE KOI DRUG *** SHTE TE HVALI, DORI I MONIKA NYAMA DA SE IZLAGA TUK))))
176
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е една, Сергей е чистокръвен хомосексуалист.
175
4
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
На крадлив гащник комунист,как ще дават пари.Не ми го побира акъла.
174
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Петър ТомовАбе ти нормален ли си вееееее ти знаеш ли кви ги е вършил тоя С-Гейчо бе къв държавник кви пет лева тоя изобщо неможе да мисли ли ве иска да избяга в Европарламента:))) тебе ич та нема ВЕ колага *** народ слаба държава заради ейтакива като теб
173
5
 
11
 
! Отговори
ОТЛИЧНО 176...... преди 10 години
... ОЩЕ НЕЩО :СОЦИАЛИЗЪМ ИМА ТОГАВА ---КОГАТО НАРОДА БАЧКА ЗА БЕЗ ПАРИ /..за 2-дол/месечно / И ГРАНИЦИТЕ СА ПЛЪТНО ЗАТВОРЕНИ ---КАТО В КОНЦЛАГЕР!ТОГАВА СТОКИТЕ, СУРОВИНИТЕ И ТРУДА НЯМАТ СТОЙНОСТ-- И ЖИВЕЕШ ПРАКТИЧЕСКИ БЕЗ ПАРИ! ВСЯКА СТОКА Е ДЕФИЦИТ!Жените се продаваха за по чифт найлонови чорапи и чорапогащници--ЗА ТОВА ВРЕМЕ ЖАЛЯТ ВСИЧКИ ***!ТЕ ИМАХА СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ И КОРЕКОМИ ЗА ПАЗАРУВАНЕ С ВАЛУТА ОТ КОМАНДИРОВКИ!БИЕХА СЕ ЗА КОМАНДИРОВКИ НА ЗАПАД!!!
172
4
 
5
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Pozitanskite trolove prepisvat ot listhcetata koito sa im dali.Te ne mogat i da mislyat.A pak tezi ot Ataka----eee te dori i ne znayat da pishat)))))) Oshte nyakoi KOMUNISTICHESKI TROL da mi obyasni kolko velik darjavnik e Stanishev????
171
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С ти откога започна да разбираш и от енергетика БЕ *** Ама ти си бил много всестранна развита личност бе голям капацитет се извъди бе
170
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОМНИ!БСП или АБВ са оригиналната издънка na БКП/дс,кгбГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгбАтака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб България без Цензура хулигано-мутренска издънка на БКП/дс,кгб