Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК

Държавата трябва да покаже справедливост, смята лидерът на БСП
Обновена: 4 апр 2014 19:34 | 4 апр 2014 16:47, Камелия Цветанова
206
Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ЕРП-тата да спазват законите, след като те отказаха да платят дълговете си на НЕК. 

„Едно от нещата, които липсват в България и много хора го усещат, това е чувството за справедливост. Чувството за справедливост е накърнено и много хора се чувстват беззащитни пред произвола на големите фирми и инвеститори“, упрекна ги той в специално видеообръщение, което публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него ролята на държавата e именно да урегулира тези отношения.

Станишев отбелязва, че наскоро се е запознал с одита на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните предприятия за 2010 г. Според него от доклада става ясно, че ЧЕЗ плаща на своята компания-майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за EVN, което на компанията-майка плаща около 1700 евро всеки ден. От този доклад става ясно също, че около 3 млрд. лв. са изнесени от България за различни консултантски и други услуги, за всякаква възможна дейност чрез аутсорсинг”, обяснява лидерът на социалистите.

Той заявява още, че България предоставя възможност на всеки инвеститор, който спазва правилата и законите, да прави бизнес, при това добър бизнес, със солидни печалби.

„Само че това означава действително да спазват всички правила и да бъдат почтени и справедливи към потребителите. Темата за ЕРП-тата, за тяхното неплащане към НЕК е една от актуалните теми в обществото и медиите. Моето и на БСП разбиране е, че българската държава трябва да покаже справедливост”, категоричен бе председателят на БСП.

По думите му бизнесът очаква държавата да си плаща навреме ДДС, да плаща за обществени поръчки.
„Хората очакват българската държава да гарантира спазването на законите и правилата от всички фирми и инвеститори, в това число и големи. Това е нашето дълбоко разбиране за правилния подход. Това и ще очакваме от всяка компания, която инвестира в България. Държавата ще помага и ще защитава всеки, който спазва законите. Това е честният подход”, категоричен е Станишев.

Той допълни, че европейските компании е добре да знаят, че когато България влиза в ЕС, този съюз се основава на върховенството на закона. „Това означава, че тези закони важат за всички – за големи и за малки. Това е ролята на българската държава - да гарантира тази справедливост. Убеден съм, че и Министерство на икономиката и енергетиката и ДКЕВР ще гарантират спазването на закони и ще изискват това от всеки един, в това число и големите енергоразпространителни дружества”, обобщава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
украински евреин!
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не Ви харесват думите "честни и почтени", мога да ги заменя с други, с техните синоними - съвестни и честни граждани, жертва на произвола на монополите, и на властниците които ги защитават. Всъщност, Вие против тиранията на монополите ли сте, или на тяхна страна
127
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О С Т А В К А НА ЧЕРВЕНИЯ *** ОРЕШАРСКИ И МАФИОТСКОТО МУ НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО! ДОЛУ БСП=БКП!
126
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усилията на правителството в борбата срещу монополите се подкрепят от всички почтени и честни хора.
125
6
 
12
 
! Отговори
S O S ! преди 10 години
Срам и позор за България е този съветски обратен индивид и полусъщество да бъде народен представител! Какво говори това за нас като народ?!
124
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дмитриевич серГей Станишев владее само и изключително болшевишката риторика,връща ни с десетилетия назад и си вярва по един безумно *** начин.Понякога си мисля,че има сериозни проблеми с интелектуалното развитие.Или е просто нагледен продукт на пълното интелектуално отсъствие,вследствие на комунистическото си образование и възпитание.
123
3
 
8
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Моников нещо си се объркал кой на кого има да дава или искаш кинти за предизборна а?
122
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсната истина за диктатурата на Орешарски и за пълното сливане с мафията на неговия марионетен кабинет (крепен от 10 хиляди полицаи! и от медиите на Пеевски!) лъсна не само у нас, но и в чужбина...ОСТАВКА!
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГароАве пич ти не разбираш ли че цената на тока трябва да се вдигне бе как с административни мерки ще се месиш на пазара сега ще я вдигнат изведнъж
120
2
 
10
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
СТАНИШЕВ СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК КОМУНИСТ!!!!!КАТО БАЩА СИ .....АМА ПРЕДИЗБОРНО!!!!!МНОГО РАНО ПОЧНА С ЛЪЖИТЕ И ТЪПИЗМИТЕ .....ИМА ОЩЕ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА.............ха,ха,хааааааааа!!!ПРОСТО СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТА ГЬОБЕЛС:....ЕДНА ЛЪЖА ,ПОВТОРЕНА 1000 ПЪТИ -----СТАВА ИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!!ВЪПРОСА Е ОБАЧЕ ---КОЛКО МУ ВЕРВАТ!!!!
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пушилка за пред матрЯла,за който мисленето е много трудно действие. В ЕРП остават под 5% от сметките за ток. Проблема е в останалите 95% - а то е все държавно - НЕК, БЕХ, ЕСО, ТЕЦове, тъпия подход с ВЕИ-95% от причината са чиновниците, а не ЕРП-тата! Ама така си е по-лесно за матрЯла враг да се посочи-банки,ЕРП,Супермаркети,инвеститорите. После се чудете защо доходите намаляват, а безработицата расте. Ей тази соц среда, за която матрЯла гласува (БСП/ДСП/Атака) е причината.
118
2
 
7
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Простите маргинали се радват на тефтерчета и обещания за светло бъдеще , а сиренето е 10 лв. , кашкавала 15 лв. , агнешкото 16 лв. хляба над 2 лв. и т. н. Затова след управлението на БКП-ДПС-ДС-Атака-КГБ ще ядете тефтерчета и обещания , а Станишев черен хайвер и скариди в Брюксел. Хайде Чао и да гласувате пак за нашите, че може да ви повишат пенсиите и заплатите с 5 лв.
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Станишко пак не разбрал! НЕК дължи на ЕРП-тата повеч, отколкото те на него, какво му е толкова трудното за разбиране? Громете брмаркети, ЕРП-та, въобще инвеститори и чужди, и наши, а после матрЯла да се чуди защо инвестициите и доходите му намаляват, а безработицата се увеличава. Ами то е логично. Соц управлението винаги е водило до дефицит на пясък в пустинята, винаги! Няма нито една страна просперирала с такъв соц.
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам какъв е проблемът Станишев да даде ЕРП-тата на съд и ако са виновни за увеличението на цената на тока, но само след като се докаже, да им вземат лицензите.Останалото са празни приказки и предизборен популизъм.
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички са им *** задниците-ЕРП-тата вкарват всякакви възможни и дори невъзможни разходи за да надуят себестойността си , а политиците гледат на тези ЕРП-та като лична и партийна хранилка.И Цанков камък и АЕЦ Белене са чисто корупционни сделки. Само "хидроинженера " Доган прилапа няколко милиона и после бил скъп тока.Същото е и с възобновяемите енергопроизводства-определиха се изкупни цени с които за 2-3 години да се избие инвестицията и се дадоха разрешения за присъединяване на "наши хора"
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пак не разбрах - ЕРП-то ли вдигна тока миналата зима или ДКВР ?
113
14
 
1
 
! Отговори
Гаро преди 10 години
Протестите миналия февруари бяха основно срещу ЕРП-тата, ако Тиквата беше направил това, което сега прави Станишев, още щеше да е на власт с втори мандат. Предпочете да избяга като мишка и да се покрие, явно е зависим от тях.
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама кой е тоя че ще призовава игати Охлюва тия ще фалират НЕК сметките не излизат ДРУГАРИ
111
3
 
1
 
! Отговори
НИЩО 118.... преди 10 години
КАТО МУ БРЪКНАТ В ДЖОБА ОТ 1.07.14год с 20%......МНОГО БЪРЗО ЩЕ ПОУМНЕЕ...ХА,ХА,ХАААААААА....МНОГО МИ СЕ ИСКА ПАК ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ПАЛЯТ....ХА,ХА,ХАААААААААА...КАТО СЪРЦЕТО НА ДАНКО!!!МНОГО Е КРАСИВА ТАЯ ПРИКАЗКА....ХА,ХА,ХААААААААААА....!!!
110
4
 
5
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Срока да платят мина отдавна! И какво стана - нищо! Всичката ви работа е такава - само да залъгвате хората! Ама то вашата наглост,другари няма край!