Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК

Държавата трябва да покаже справедливост, смята лидерът на БСП
Обновена: 4 апр 2014 19:34 | 4 апр 2014 16:47, Камелия Цветанова
206
Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ЕРП-тата да спазват законите, след като те отказаха да платят дълговете си на НЕК. 

„Едно от нещата, които липсват в България и много хора го усещат, това е чувството за справедливост. Чувството за справедливост е накърнено и много хора се чувстват беззащитни пред произвола на големите фирми и инвеститори“, упрекна ги той в специално видеообръщение, което публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него ролята на държавата e именно да урегулира тези отношения.

Станишев отбелязва, че наскоро се е запознал с одита на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните предприятия за 2010 г. Според него от доклада става ясно, че ЧЕЗ плаща на своята компания-майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за EVN, което на компанията-майка плаща около 1700 евро всеки ден. От този доклад става ясно също, че около 3 млрд. лв. са изнесени от България за различни консултантски и други услуги, за всякаква възможна дейност чрез аутсорсинг”, обяснява лидерът на социалистите.

Той заявява още, че България предоставя възможност на всеки инвеститор, който спазва правилата и законите, да прави бизнес, при това добър бизнес, със солидни печалби.

„Само че това означава действително да спазват всички правила и да бъдат почтени и справедливи към потребителите. Темата за ЕРП-тата, за тяхното неплащане към НЕК е една от актуалните теми в обществото и медиите. Моето и на БСП разбиране е, че българската държава трябва да покаже справедливост”, категоричен бе председателят на БСП.

По думите му бизнесът очаква държавата да си плаща навреме ДДС, да плаща за обществени поръчки.
„Хората очакват българската държава да гарантира спазването на законите и правилата от всички фирми и инвеститори, в това число и големи. Това е нашето дълбоко разбиране за правилния подход. Това и ще очакваме от всяка компания, която инвестира в България. Държавата ще помага и ще защитава всеки, който спазва законите. Това е честният подход”, категоричен е Станишев.

Той допълни, че европейските компании е добре да знаят, че когато България влиза в ЕС, този съюз се основава на върховенството на закона. „Това означава, че тези закони важат за всички – за големи и за малки. Това е ролята на българската държава - да гарантира тази справедливост. Убеден съм, че и Министерство на икономиката и енергетиката и ДКЕВР ще гарантират спазването на закони и ще изискват това от всеки един, в това число и големите енергоразпространителни дружества”, обобщава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото по-рано ги разкараме тези червени, толкова по-скоро България ще може да тръгне по нормален път, без да се влияе от желанията и прищевките на разни нехранимайковци и лъжепатриоти!
168
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
серГей,ти си ненадминат в глупостта. Отдавна си гушнал тоя приз и скоро няма да го пуснеш.
167
3
 
8
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
mdaa GEYA poe otgovornost ne pred darjavata a pred Peevski)))))))
166
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недей да се пениш - 3 пъти доведоха страната до фалит шумкарите -1960 , 1972 и 1989. Първите 2 пъти продадоха златния резерв на руснаците за да се спасят от фалит, третия път си спретнаха пленум - махнаха Тодор и станаха капиталисти. Туй социализЪма беше едно недоносче, ако се вЕвра на Първия ..............освен, ако не копаш нефт у двора и го продаваш е немислим
165
11
 
3
 
! Отговори
Политик преди 10 години
Чест прави на Станишев, че поставя нещата на масата такива, каквито са. Има неща, които трябва да бъдат казани един път завинаги в тази държава и да се намерят решенията на доста проблеми. Това се опитват да направят, както БСП, така и правителството, колкото и да се опитват да му пречат разни измислени и назначени политици и генерали.
164
2
 
3
 
! Отговори
Митко преди 10 години
1700 евро Х 365 дни = 620500 евро годишно.По 10 години-малко над 6 милиона.Сметките за ЧЕЗ са подобни.Струва ми се,че има грешка.Тия са откраднали с аутсорсинг поне няколко милиарда.
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ВЯРВАЙТВ И ЙОТА НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИ ОТ (БСП И АБВ)=БКП...ВИНАГИ СА НИ ЛЪГАЛИ И В МОМЕНТА ЛЪЖАТ...ЗА ПОВЕЧЕ БРОЙКИ В ЛИСТИТЕ ЗА ЕВРОПА...ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНАТ И ЩЕ ОСТАНЕТЕ О Т Н О В О РАЗОЧАРОВАНИ ОТ НАГЛОСТТА ИМ!
162
2
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Pozitano ne spi)))) vsyaka edna bolshevishka ovca s 10 imena vav foruma...Inache nyama mazna banichka hahahaha Pak zapochnaha i da si vyarvat tova keto pishat ))
161
7
 
1
 
! Отговори
Stop преди 10 години
Може всеки да говори каквото си иска за Станишев, но на този етап това е човекът, който пое отговорност за управлението на страната и излъчи един доста добър премиер.
160
0
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
156 анонимник. Цената на тока със сигурност ще скочи, но заради безумията на твоя , който сега стиска, за да се държи на власт. Само че хората вече разбраха кои са мръсниците и тях ще гонят с камъни. А ти на кои разчиташ да хвърлят камъни - на 70+ бабичките от селата или на *** от гетата? Или на Мишо шамара и Нина Гергова :)
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази партия-мафия е преяла от власт и непрекъснато се опитва да ни натяква нейните желания и мераци. Разкарайте се бе! Наглеци! Нямате ни срам, ни угода и ни насита! От както с измама сте се възкачили на власт хората непрекъснато ви гонят, а вие с всеки изминал ден все по-нагли и по-нахални ставате
158
8
 
0
 
! Отговори
Jameson преди 10 години
С това изказване С.Станишев показа зрялост. Няма политици в България в момента, които да се похвалят с подобно поведение.
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко пъти до сега....столетницата БКП си смени името...123 годишния проблем на България, наричан последователно както следва: - 1891 - БСДП - 1894 - БРСДП - 1903 - БРСДПт - (тесни социалисти) и БРСДПш - (широки социалисти) - 1919 - БКП (наследник на тесните и вироки социалисти) - 1924 г. е най-светлата в историята на България - "през април 1924 година Върховният касационен съд закрива БКП и свързаните с нея организации и национализира имуществото им." - 1927 - РП - 1938 - БРП - 1948 - БКП - 1990- БСП --2013-АБВ опит отново за смяна на името -2014-България без цензура
156
0
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Петър Томов---OSHTE EDIN TROL. Mislel kato darjavnik.Nali pri tozi darjavnik satrudnika na DC Dogan aga vze 2 000 000( DVA MILIONA) lv za hidrolojski sposobnosti i tochno tozi "darjavnik" mu pomogna! ZNAESH LI TROLCHE KOLKO PENSII SA TOVA??? A PARICHKITE NA MONIKA KOYATO GI VARNA NA EU?? ZA VAS KOMUNISTICHESKITE OTREPKI TOVA E PRIMER ZA DARJAVNIK....))))
155
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 10 години
А, бе, велосипедист, ако имам да ти давам 100 лева, а ти на мен 50, ще ми върнеш ли моите, а пък за твоите да ти кажа "ще чакаш"?
154
6
 
0
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Лидерът на БСП каза много истини на ЕРП-тата и то в прав текст, за което само може да бъде поздравен.
153
0
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Станишев отишъл в едно село да агитира хората да го изберат. Събрали се селяните в читалището и започнала агитацията. Започнал да обещава тои едно -друго, от хубави по-хубави неща а накрая им казал : Ако ме изберете ще ви прекарам електричество. Гробно малчание в залата. Чул се само един глас отзад-Господин Станишев ами оня които беше преди вас ни обеща същото.Станишев се смутил малко но отварнал- Драги селяни, колегата ме е улеснил. Тои ако ви прекара електричество аз ще ви прекарам трамваи
152
9
 
1
 
! Отговори
Петър Томов преди 10 години
Станишев в момента е единственият български политик, който мисли като държавник.
151
1
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Aide po 30 lv kam pensiyata za Velikden i balgarskata ovca shte glasuva pak na izborite za tyah!!! A onya palyacho Siderov shte si gree dupeto na plajovete na Varadero. Taka e-VSEKI NAROD SI ZASLUJAVA UPRAVNICITE
150
1
 
2
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Neka toya smeshnik da kaja kakvo stana s 1000 lv zaplata i 500 lv pensiya???? ili govorim za sled 45 g narodna vlast...nyakade kam 2060????