Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК

Държавата трябва да покаже справедливост, смята лидерът на БСП
Обновена: 4 апр 2014 19:34 | 4 апр 2014 16:47, Камелия Цветанова
206
Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ЕРП-тата да спазват законите, след като те отказаха да платят дълговете си на НЕК. 

„Едно от нещата, които липсват в България и много хора го усещат, това е чувството за справедливост. Чувството за справедливост е накърнено и много хора се чувстват беззащитни пред произвола на големите фирми и инвеститори“, упрекна ги той в специално видеообръщение, което публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него ролята на държавата e именно да урегулира тези отношения.

Станишев отбелязва, че наскоро се е запознал с одита на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните предприятия за 2010 г. Според него от доклада става ясно, че ЧЕЗ плаща на своята компания-майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за EVN, което на компанията-майка плаща около 1700 евро всеки ден. От този доклад става ясно също, че около 3 млрд. лв. са изнесени от България за различни консултантски и други услуги, за всякаква възможна дейност чрез аутсорсинг”, обяснява лидерът на социалистите.

Той заявява още, че България предоставя възможност на всеки инвеститор, който спазва правилата и законите, да прави бизнес, при това добър бизнес, със солидни печалби.

„Само че това означава действително да спазват всички правила и да бъдат почтени и справедливи към потребителите. Темата за ЕРП-тата, за тяхното неплащане към НЕК е една от актуалните теми в обществото и медиите. Моето и на БСП разбиране е, че българската държава трябва да покаже справедливост”, категоричен бе председателят на БСП.

По думите му бизнесът очаква държавата да си плаща навреме ДДС, да плаща за обществени поръчки.
„Хората очакват българската държава да гарантира спазването на законите и правилата от всички фирми и инвеститори, в това число и големи. Това е нашето дълбоко разбиране за правилния подход. Това и ще очакваме от всяка компания, която инвестира в България. Държавата ще помага и ще защитава всеки, който спазва законите. Това е честният подход”, категоричен е Станишев.

Той допълни, че европейските компании е добре да знаят, че когато България влиза в ЕС, този съюз се основава на върховенството на закона. „Това означава, че тези закони важат за всички – за големи и за малки. Това е ролята на българската държава - да гарантира тази справедливост. Убеден съм, че и Министерство на икономиката и енергетиката и ДКЕВР ще гарантират спазването на закони и ще изискват това от всеки един, в това число и големите енергоразпространителни дружества”, обобщава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Май Моника е събрала пари да си купи едно ЕРП.
148
2
 
7
 
! Отговори
до мишките преди 10 години
кой докара ЕРП-тата в България? Какъв ГЕРБ , *** продажни? Групата EVN България е създадена след приватизация на енергийни дружества в началото на 2005 г. и първоначално обхваща бизнес дейности в областта на разпределението и продажбата на електрическа енергия в Югоизточна България. От декември 2007 г. EVN България е активна и в областта на топлоснабдяването в Пловдив, а от 2009 г. започва да реализира и проекти в областта на възобновяемите енергийни източници.
147
3
 
5
 
! Отговори
Горски преди 10 години
В качеството на какъв пращаш съобщение бе амсалако - кой си ти - ако не знаеш - ще ти подскажа - един *** и турска ***
146
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 155Напротив, цената на тока ще скочи драстично именно в следващия мандат - на Боко Тиквата, който през зимата отново ще бъде прогонен с камъни.
145
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на тока ще се повиши и то двойно и хубавото е че това ще стане именно в мандата на Станишев!
144
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев знае 7 езика, а Боко Тиквата само банкянски и малко *** (от дедо си ***)
143
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този не му ли стана ясно,че никой не го бръсне за слива.Тръгнал гризача да се репчи.О,Боже,прибери го при баща му?
142
4
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
До жеко Подканват ти ако те искат да платят иначе ако ги изгониш 6 милиарда трябва да се бръкне хазната и още 2 глоба защото в международния съд знаеш 99% от делата ги печели този който съди бг-то еххехехехехот къде ще извадите пари 6 милиарда ехеххехехе ако ги изгоните па ви нямате пари бе какво ще решите вие бе Бай ви тошко маймуняка не ви ли казваше така ехеххехехехехе.
141
5
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
ХАХАХАХААХХАХАХХАХА Ще вземете на асан ..... хехеххехехехе писал им писмо хехехехеххе смс да им беше пратил хехехехехеееххе.
140
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко играеше с ЕРП-тата, а Станишев им разгони фамилията.БЪЛГАРИЯ е със Станшев !!!
139
5
 
14
 
! Отговори
мунчо преди 10 години
нали твоя министър даде срок на ЕРП-та които изтече миналата седмица, щеше да им взима лиценза какво стана скри се като мишка,*** скапани гаврите се с народа
138
5
 
3
 
! Отговори
ахаа преди 10 години
следващия министър -предсетадел серГЕИ И местан4о и тока и газта данесе пипат през целия им мандат
137
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес попаднах на запис на разговор между Станишев и Местан. В него се чуваше пъшкане и изведнъж Станишев вика ох Местане, изкарай го по- навътре, изкарай го по- навътре.
136
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Станишев много ме кефи. При него няма шест-пет като при тъпнугнера от Банкя.Взема лиценза на ЕРП-тата и ги изритва в Чехия.
135
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 142Цената на тока ще я вдигне Боко Тиквата като материалът пак го избере, а зимата пак ще го погне с камъне и дърве.
134
4
 
9
 
! Отговори
жеко преди 10 години
АМА КАКВО САМО ГИ ПОДКАНВАТЕ ЕРП-ТАТА, РЕЖИ И ХВЪРЛЯЙ ААААЙДЕЕЕ
133
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много го е страх горкия че цената на тока ще скочи и той няма да може да стане евродепутат. Другари, трябва на всяка цена да задържим цената на тока до изборите за да гласуват за нас. А после пускайте увеличението, майната му на народа.
132
4
 
8
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Е нали избори идат, защо да не прокара малко популизъм, както и Лудия. Не че нещо ще направи като си приказва. ЕРП-та са частници. Боли ги фара какъв вятър им прави . Много са щедри покрай изборите и на приказки и на дребни левчета добавка за някои пенсионери. През останалото време обаче се краде като за световно и с голямата лъжица. Това Карадере, южен поток парите вървят с милиони. И така ще е докато има прости хорица да се връзват на приказки.
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКолега Орешарски е НАЕМНИК
130
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО СТАНИШЕВ - мачкай монополите и олигарсите.Честните българи сме с теб.Това не са им далавераджите от ГРОБ, с които делиха откраднатото толкова години.