Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат

Най-вероятно той ще е втори, а Филиз Хюсменова ще е водач на листата на ДПС
Обновена: 16 апр 2014 21:56 | 16 апр 2014 20:56,
266
Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат
Снимка: Архив, Булфото

Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат. Най-вероятно той ще бъде втори в листата на ДПС, а водач ще е Филиз Хюсменова. Това стана ясно след близо 4-часово заседание на предизброния щаб на партия, на което присъстваха само определени медии. 

Номинацията на Пеевски е издигната от 25 от общо 28-те области. Лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук пък е получил номинация от всички области. Всички местни лидери, в това число и Кючук, са подкрепили номинацията на Пеевски.

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан е заявил, че всички кандидати за евродепутати, издигнати от ДПС, имат безспорни качества. Според него публичният образ на депутата не трябва да бъде взиман под внимание пред този на партията.По негови думи тази номинация не е аналогична с кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, предаде БНР.

След дългото обсъждане на номинациите от областните структури до окончателно решение за подредбата на листата не се стигна.

В края на заседанието Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, а след нея - на народния представител Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на  околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

"Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира", заяви лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

"ДПС в Европа, Европа в България" е слоганът на предизборната кампания на ДПС за европейските избори, обяви при откриването на  заседанието лидерът на партията Лютви Местан.

Той посочи, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти евродепутат. Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега, каза още Местан.

„Няма съмнение, че резултатът от тези избори ще има пряко отношение или отражение и върху стабилността на кабинета на премиера Орешарски, зад който Движението за права и свободи стои твърдо”, коментира още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е успял млад мъж...от продажбата на очистително,като вместо вещество предизвикващо ...очистването в блистери се слага снимките на семейството му-100% резултат.Блиндирания автомобил е заради крехката му физика/рохко яйце е горкия.../, а охраната от *** мутри и целия слугинаж е да маскират честния бизнес,че в България прави лошо впечатление...ако имаш каквото и да е честно или чест...
158
1
 
17
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Имайки предвид кандидатурата на *** Пеевски,на България са и много и 17 евродепутата.С такива кандидати като тоя не трябва да имаме нито едно място там.Ние българите сме простаци,осираме се винаги и не заслужаваме да сме сред белите хора.Нека някой ме опровергае.
157
1
 
9
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Не ни харесва всичко това - от крайната мизерия и геноцида до тази турска ***? Тогава защо не убиваме евреите! Защо им сътрудничим с безхаберието си!
156
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
До БИВА СИ НИНяма да е юрски парк,а неозойски!А Пеевски ще е свинята от ада!Който гледа Нат Гео знае за какво става дума.
155
1
 
12
 
! Отговори
БИВА СИ НИ преди 10 години
Ще превърнем Европарламента в Джурасикпарк.
154
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя дебелян трябва да го изберат за символичен образ на ДПС - той много точно олицетворява тая сбирщина от алчни *** !
153
4
 
7
 
! Отговори
Сл. преди 10 години
***, ще ви управляват турците.Докато си мислете, че ГЕРБ(ДС) не са комунисти и че БСП(ДС) са !!***, ***, промит *** народ, пфу бе, да сте най-бедни и най-болни, това искате вие!
152
6
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Ако докараме АТАКА на власт, естествено с бунт и кръв, с избори гласовете не се броят, ще бъдат избити и изпратени във възтановеното Белене около сто хиляди. Толкова са нашите убийци, - все евреи-комунисти, тук таме с някой турчин и ***. А тази *** ще бъде изпратена посланник в турция, Родопите и Странджа ще бъдат набичкани с руски ракети и руски войски, защото присъствието на Русия по нашите земи е единствената възможност да няма демокрация! Но първо трябва да почнем с избиването на евреи
151
3
 
11
 
! Отговори
Caki71 преди 10 години
Ами излесте и гласувайте бе РАЯ!! От вас зависи!
150
1
 
21
 
! Отговори
зоолог преди 10 години
Това на снимката е кръстоска меду свинкя и тапир.
149
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погледнете статистиката за брой раждания на една жена в EUROSTAT ,където е включена и Турция.Ще разберете,че България е троянският кон на Турция , не на Русия,а Турция е пренаселена и и трябва земя.Господ да ни е на помощ,драги съотечественици!
148
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
представители на клета БЪЛГАРИЯ в ЕП!Да се смееш ли,да плачеш ли,или да се СРАМУВАШ?!Бог да пази България!А М И Н !
147
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до #194БСП=бкп=дс си я спретнаха ДПС/дс=бкп,за да са ВЕЧНО ВЪВ ВЛАСТТА!
146
1
 
14
 
! Отговори
Прасчо преди 10 години
ДПС не са типичните мутри, но като гледам този на снимката само бухалката му липсва.
145
3
 
21
 
! Отговори
бугарейшън преди 10 години
Само си представете Европейския парламент, и нашите се наредили - ***, СЪСЕЛ, ДУДУК, *** САЙДЕРОВ...майко мила,... сеир Европейски! КАТО НАЗЕ ДРУГИ НЕМА! НЕМА И ДА ИМА!
144
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците не са и никога няма да бъдат българи,а допускането на етническа партия в България въпреки конституцията ,е най-голямата политическа грешка в съвременната история на България.
143
5
 
5
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
До Анонимен 188Най-голямата гавра за България е на Кунева !Ако Пеевски направи няколко милиона , шефовете на Кунева нямат слаби далавери всичко е за милиарди !
142
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Делян председател на европейскя парламент! ДПС ДПС ДПС
141
8
 
9
 
! Отговори
нац. преди 10 години
Папагали само врякате по ДПС. Ама всички партии без изключение в или извън коалиция управляват с тях!!Сaмо мрънкате, хленчите и подсмърчате като деца!!Ако искате да няма ДПС(въпреки, че сте нямали нищо против турците и много ги уважавате защото и те са Българи)-просто махнете двойното гражданство, като в повечето Европейски държави!!!
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 186Нема да стане оноденето. Требе кран, да им повдига шкембетата.