Роми се оплакват: Чакаме пари, ама никой не идва!

Темите в печата за евровота
15 май 2014 07:23,
105
Роми се оплакват: Чакаме пари, ама никой не идва!

"Чакаме някой да дава пари за гласуване, ама никой не идва! Лоша работа!", оплакаха се обитатели на циганските махали в Лом. От началото на прехода жителите на четирите крайни квартала на града са постаянна банка за гласове на нови и стари партии, алармира "Труд".

"Българските граждани не искат избори", заявява в интервю за "Труд" Илияна Йотова, евродепутат от БСП.

"За тях провалили се политици искат отново да се върнат във властта, отново да разпределят баницата, без да се интересуват как живеят хората", допълва Йотова.

В коментар за изданието анализаторът Първан Симеонов пита: Прословутите избори минават, какво става после? Вероятно ще има опит за рестарт на кабинета. Дали ще е нова програма, нови министри - нещо ново трябва да е, стремеж за взимане на инициативата, прогнозира Симиенов.

"България трябва да предлага идеи за решаване проблемите на ЕС наравно с големите държави", е заглавието над интервю в "24 часа" с Лостена Лаверн, кандидат за евродепутат от Коалиция за България. "Това, че България е бедна, не значи, че няма идеи за развитието на съюза. Тези идеи се финансират от всички, така че ние трябва да произвеждаме идеи наравно с големите, да им предлагаме решения, например в посока федерализацията на ЕС, на общите политики за сигурност и др.", допълва Лаверн.

Пред "Дума" Петър Курумбашев, кандидат за евродепутат от Коалиция за България посочва: "На първо място изборите са важни за Европа от гледна точка на това, дали ще имаме социална Европа или ще имаме Европа на ограничаване на разходите, на съкращаване на болници, на училища и на работни места, каквато
политика беше следвана през последните 10 години, когато ЕП се управляваше от десните. Изборите са важни не само за избраните 17 наши евродепутати и за мнозинството на социалистите в ЕП, но са важни и с националния прочит на резултатите от тях. Затова е изключително важно БСП да има повече гласове от ГЕРБ. Победата на социалистите би означавала ясна подкрепа за правителството и за парламента. Победата на ГЕРБ ще означава подновени искания за оставка, не че те някога са спирали. За БСП тази победа е необходима и за самочувствие и за да заложи за следваща победа на местните избори."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Евроизбори 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
20
 
! Отговори
do 61 преди 10 години
Ако не пращат децата на училища, децата да им се отнемат, а родителите да плащат издръжка. Ако не плащат, да полагат обществено-полезен труд. Ако и това откажат, затвор.
52
0
 
29
 
! Отговори
Читател преди 10 години
Не знам защо, но грижата за справяне с марокански скакалци и колорадски бръмбари е по-важна от тази за справяне с *** напаст, а тя е многократно по-вредна.
51
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
инфо|изпратиСретен Йосич организирал атентат на Бойко Борисов. Оказал се успешен - Бойко бил прострелян в челото и куршумът излязъл от тила му. Откарали го веднага в Пирогов. След първоначалния медицински преглед, лекарят съобщил добрата новина на разтревожения Цветан Цветанов.- Няма никаква опасност за живота на пациента.Не са засегнати никакви жизнено-важни органи.
50
0
 
42
 
! Отговори
Бобката преди 10 години
Гнусни ***.Никога няма да бъдат интегрирани, Франция и Италия не успяха та ние ли ще успеем.... Тези същества от хиляди години не работят и никога няма да работят, те са номади.. Не възприемат България като родина а като приемствен организъм точно както бълхите живеят на гърба на кучето.Единствения начин да се справим с тази *** е твърдо прилагане на закона. Крадеш ли в затвора, не си ли пращаш детето на училище спират ти детските и помощите.
49
0
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
Лостена Лаверн ????? Българите в политиката са дефицит !!! :X
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми то и аз тъй. Чакам пари, но никой не дава. Нито държавата, нито работодателя, нито тъщата и тъста, нито чичо, нито жената, абе никой не ми дава. Ама аз чакам ли, чакам. И ща продължавам да чакам. Може пък да цъфнат налъмите. Мани, ами даже всички искат аз да им давам. Пък аз предпочитам да ги давам на себе си.
47
6
 
11
 
! Отговори
дo: За по-младите преди 10 години
Ти къде въобще си живял , по Тодор Живково време се крадеше дори повече просто немаше Новини както сега , сега всяка 2-ра Новина е за някакво престъпление
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na tezi gnidi shte kaja-"kupuvaneto i prodavaneto na glasove e prestaplenie"
45
7
 
39
 
! Отговори
За по-младите преди 10 години
При Тодор Живков нямаше безработни *** - тия с до 8-ми клас работеха в транспорта, строителството, чистотата, а завършилите средно и по-високо образование си работеха по професията. Крадците бяха по затворите и тухларните и никой не прибираше капаците на шахтите за скрап. Значи е можело ... защо сега да не може?
44
1
 
21
 
! Отговори
Към 61 преди 10 години
Че то си е факт - састра й - Румяна е шеф на НЗОК за втори път. И двата пъти здравеопазването е вкарано в гроба и в прекия и в преносния смисъл. Тя и некадърността и алчността са генетични.
43
1
 
13
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Лостена Лаверн.. абе да ви **** в журналистите.. кой ги пише тези статии някой спортен журналисти може би... На тези избори ще гласуват отчайващо малък % от хора и това говори достатъчно за културата на българина. Тук не става въпрос за България.. Може да не ви харесва никой от нашите политици, но всеки един ваш глас отива за ЕНП или за ПЕС.. това е уникален шанс да участвате в избора на бъдещото управление на Европа.. дали има и 5 човека във форума, които го осъзнават.. най-лесно е да се плюе
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На др.Йотова, както и на нейните партийни другари въобще не им се искат избори. Ей така ако може - доживотно във висшите етажи на държавната хранилка. Даже ако става със закон службата да се предава по наследство!
41
0
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Популацията от вредители е вече над 1.3 милиона, но правителствата (всички) си мълчат и плащат социални помощи, а нормалните хора изнемогват. На това трябва да се сложи край веднъж и завинаги.
40
0
 
23
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Докога муфлона Йотова и кокошката Мая ще говорят от името на нас българските граждани и ще правят внушения? Долни и гнусни твари са червените кхмери. Ето ни и дереджето след десетилетия тяхно управление. Хайде ако има балъци да им се връзват.
39
0
 
38
 
! Отговори
Българин преди 10 години
И защо да им се дават пари? Аз да работя и да плащам данъци и осигуровки, а хъхряка да краде, да се размножава като *** и да чака всичко наготово. Тая *** трябва да се принуди да работи и да учи ... иначе ще ни погребе и като нация и като държава.
38
0
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
БСП-ДПС РЕАЛИТИ..МУТРИ..К.УРВИ..КОРУМПЕТА..МИЛИЦОНЕРИ ПАК КОРУМПИРАНИ..БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ..РУСКИ БАНДИТИ..***..ТА И *** ЗА ЦВЯТ..ПИ АРКИ ЕЙЧ АРКИ..ЗЛАТКИ..БРАДЪРКИ..ВСЕКИ СЕ МЪЧИ ДА ЗАБЕГНЕ ДОРИ И В АФРИКА..ФОНДАЦИЙКИ..АСОЦИАЦИИКИ..ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ И БЕЗРАБОТИЦА..РАЗДЕЛНОТО СЪБИРАНЕ НА *** СЕ ПРАВИ ОТ БЕЗРАБОТНИ ИНЖЕНЕРИ..ЗАЛОЖНИТЕ КЪЩИ.СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТИТЕ..И ПОГРЕБАЛНИТЕ БЮРА СА УДАРЕН БИЗНЕС..ТЛЪСТ *** КРАДЕЦ БЕЗ ЕЗИЦИ ЩЕ НИ БЪДЕ ЕВРОДЕПУТАТ..ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ДРАГИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ
37
2
 
17
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
36
0
 
4
 
! Отговори
дo: 53 Анонимен преди 10 години
да беше погледанл по надолу какво пише на комнтар 36 , да де ама без Образование не става бате
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
идвам бе ей сега вземам гьостерицата и идвам.
34
1
 
9
 
! Отговори
Магаре и Космос преди 10 години
На мен лично не ми е ясно , какво общо имат ромите в Лом с Църквата , прилича на Магаре и Космос , жалко е че всичко това го пише в История на България