Роми се оплакват: Чакаме пари, ама никой не идва!

Темите в печата за евровота
15 май 2014 07:23,
105
Роми се оплакват: Чакаме пари, ама никой не идва!

"Чакаме някой да дава пари за гласуване, ама никой не идва! Лоша работа!", оплакаха се обитатели на циганските махали в Лом. От началото на прехода жителите на четирите крайни квартала на града са постаянна банка за гласове на нови и стари партии, алармира "Труд".

"Българските граждани не искат избори", заявява в интервю за "Труд" Илияна Йотова, евродепутат от БСП.

"За тях провалили се политици искат отново да се върнат във властта, отново да разпределят баницата, без да се интересуват как живеят хората", допълва Йотова.

В коментар за изданието анализаторът Първан Симеонов пита: Прословутите избори минават, какво става после? Вероятно ще има опит за рестарт на кабинета. Дали ще е нова програма, нови министри - нещо ново трябва да е, стремеж за взимане на инициативата, прогнозира Симиенов.

"България трябва да предлага идеи за решаване проблемите на ЕС наравно с големите държави", е заглавието над интервю в "24 часа" с Лостена Лаверн, кандидат за евродепутат от Коалиция за България. "Това, че България е бедна, не значи, че няма идеи за развитието на съюза. Тези идеи се финансират от всички, така че ние трябва да произвеждаме идеи наравно с големите, да им предлагаме решения, например в посока федерализацията на ЕС, на общите политики за сигурност и др.", допълва Лаверн.

Пред "Дума" Петър Курумбашев, кандидат за евродепутат от Коалиция за България посочва: "На първо място изборите са важни за Европа от гледна точка на това, дали ще имаме социална Европа или ще имаме Европа на ограничаване на разходите, на съкращаване на болници, на училища и на работни места, каквато
политика беше следвана през последните 10 години, когато ЕП се управляваше от десните. Изборите са важни не само за избраните 17 наши евродепутати и за мнозинството на социалистите в ЕП, но са важни и с националния прочит на резултатите от тях. Затова е изключително важно БСП да има повече гласове от ГЕРБ. Победата на социалистите би означавала ясна подкрепа за правителството и за парламента. Победата на ГЕРБ ще означава подновени искания за оставка, не че те някога са спирали. За БСП тази победа е необходима и за самочувствие и за да заложи за следваща победа на местните избори."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Евроизбори 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
27
 
! Отговори
Чума преди 10 години
Ще дойде, бе. Ама ЧУМАТА да дойде да ви изтреби, *** непотребна! Само наготово чакате, *** долни.
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромите чакали пари...Е, докога?!
31
0
 
10
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Змаете ли колко получават партиите в Германия за глас по избори ? Ще се стреснете, само 0.12 евро / 12 цента /, а в България 11 лв., затова българинът вечно ще бъде беден, защото разрешава сам това безумно ограбване. Войната е единственото спасение,няма друг изход от бедноста. Р.Ралин / Бог да го прости/ е казал: "Търпи народът наш, той има петстотин-годипен стаж". Каквито и хора да ви показват пътят на спасението няма да го разберете, защото комунизмът ви е разрушил нещото за размисъл.
30
1
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
DOKATO NE SPRETE DA SI PRODAVATE GLASOVETE ZA CHUVAL S BRASHNO I MALKO OLIO ZA BSP DPS,NYAMA KAK DA BUDETE INTEGRIRANI PRIZNATI POCHETENI KATO CHAST OT TRUDOLYUBIV NAROD!VAS *** ISKUSTVENO VI DURJAT BEDNI PROSTOVATI NEUKI,ZA DA NE OSUZNAVATE ZNACHENIETO NA DUMITE CHEST DOSTOINSTVO PATRIOTIZUM TRUDOLYUBIE LOYALNOST CHISTOTA V DUH DUSHA I TYALO!!!ZATOVA POMISLETE ZA KOI SHTE GLASUVATE!VASHIAT GLAS E VAJEN!
29
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Тези роми са смрадливи влашки *** .Кметът на Лом не си поплюва като бивш кадър на полицията,затова реват защото искат да крадат да не работят и получават помощи. Сега и да им платят след изборите ще хапнат дръвцето защото вечните плащачи ще са аут.
28
1
 
6
 
! Отговори
Лом- ROMANO преди 10 години
Не е ясно в Лом кои кои са , тоест Ромите ли са Българи или Българите са Роми , понеже в Лом Ромите са християни та означава че са Българи
27
0
 
3
 
! Отговори
Отговор: преди 10 години
До Що е То???Като има кой да му дава, с цел да гласува евтино за него.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименха ха ха ха Не дават бре!!!! Свидливи! ха ха ха ха Пародия са изборите у нас!
25
0
 
12
 
! Отговори
проф.Преображенски преди 10 години
Пак слушаме глупостите за някакъв социализъм! Маргарет Тачър право ви каза, но нищо не разбрахте; затова малко ще я поправя: има много пътища, но само един е правилният десният. Всички други са грешни! Аре у лево барабар с *** и другите ***, деца на Шариков!
24
0
 
11
 
! Отговори
obbbo преди 10 години
за всичко сме си виновни ние, народът, как за 20 години не отрепахме един от тая продажна шайка.....
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност целта на статията е да алармира не нас, а партиите, че парите на електората в Лом закъсняват.
22
0
 
8
 
! Отговори
ставри преди 10 години
"За тях провалили се политици искат отново да се върнат във властта, отново да разпределят баницата, без да се интересуват как живеят хората", допълва Йотова.-A тя дали се итересува?Или само 15-20 дена преди избори-другото време народа не СЪЩЕСТВУВА.
21
0
 
16
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Добре охранената Йотова откри Америка.Хората не искали провалили се политици.Да не искаме но и ти Йотова си от тия дето не ги щем.Сигурно е пропуснала обяда си и е стигнала до това умопомрачително заключение.
20
1
 
7
 
! Отговори
ДПС преди 10 години
Дасикане Рома в Лом са си ваши хора освен това ходят на Църква да се молят , не са наши
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е за един лек геноцидец срещу малцинствата с цвят на ***.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакат хората заштоим обещахте
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чувалите с бюлетините от Лом трябва да бъдат изгаряни след вота.
16
0
 
3
 
! Отговори
дo: Варна преди 10 години
Да беше прочел малко в интернет , вероятно си негрмотен : Сред ''дасикане рома'' широко разпространено е протестанството , като първата евангелиска Църква е построена 30-те години на XX в Лом
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само мене ли ме притеснява, че за това се говори открито? Сигурно и журналята не са си направили труда да информират органите. В една нормална държава вече щяха да следят оплакващите се ***, идва човека с парите и щрак белезниците.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ЧАКАЙТЕ ТОГАВА АМИ РАБОТЕТЕ.