Роми се оплакват: Чакаме пари, ама никой не идва!

Темите в печата за евровота
15 май 2014 07:23,
105
Роми се оплакват: Чакаме пари, ама никой не идва!

"Чакаме някой да дава пари за гласуване, ама никой не идва! Лоша работа!", оплакаха се обитатели на циганските махали в Лом. От началото на прехода жителите на четирите крайни квартала на града са постаянна банка за гласове на нови и стари партии, алармира "Труд".

"Българските граждани не искат избори", заявява в интервю за "Труд" Илияна Йотова, евродепутат от БСП.

"За тях провалили се политици искат отново да се върнат във властта, отново да разпределят баницата, без да се интересуват как живеят хората", допълва Йотова.

В коментар за изданието анализаторът Първан Симеонов пита: Прословутите избори минават, какво става после? Вероятно ще има опит за рестарт на кабинета. Дали ще е нова програма, нови министри - нещо ново трябва да е, стремеж за взимане на инициативата, прогнозира Симиенов.

"България трябва да предлага идеи за решаване проблемите на ЕС наравно с големите държави", е заглавието над интервю в "24 часа" с Лостена Лаверн, кандидат за евродепутат от Коалиция за България. "Това, че България е бедна, не значи, че няма идеи за развитието на съюза. Тези идеи се финансират от всички, така че ние трябва да произвеждаме идеи наравно с големите, да им предлагаме решения, например в посока федерализацията на ЕС, на общите политики за сигурност и др.", допълва Лаверн.

Пред "Дума" Петър Курумбашев, кандидат за евродепутат от Коалиция за България посочва: "На първо място изборите са важни за Европа от гледна точка на това, дали ще имаме социална Европа или ще имаме Европа на ограничаване на разходите, на съкращаване на болници, на училища и на работни места, каквато
политика беше следвана през последните 10 години, когато ЕП се управляваше от десните. Изборите са важни не само за избраните 17 наши евродепутати и за мнозинството на социалистите в ЕП, но са важни и с националния прочит на резултатите от тях. Затова е изключително важно БСП да има повече гласове от ГЕРБ. Победата на социалистите би означавала ясна подкрепа за правителството и за парламента. Победата на ГЕРБ ще означава подновени искания за оставка, не че те някога са спирали. За БСП тази победа е необходима и за самочувствие и за да заложи за следваща победа на местните избори."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Евроизбори 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роми се оплакват: Чакаме пари, ама ДПС и Бареков не идват!
12
2
 
6
 
! Отговори
дo: 4 преди 10 години
Не познаваш собствената си Държава , за твое сведение в България живеят : Дасикане рома (роми християни, български ***) и Хорахане рома (роми-мюсюлмани, турски ***) така или иначе не пише от кои Роми са точно
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера пред посолството в Париж е имало огромна тълпа от *** ,дошли да проверяват за изборите. Явно вече ДПС-то им е платило.
10
0
 
19
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Ще дойдат,няма да пропуснат да уважат електората.От вчера изкараха бюлетините,малко търпение де, листче-паричка.Курумбашев,що е то социална Европа?Социална,социална,ама и някой трябва да работи...Пак ли с ГЕРБ си мерите п...., изборни резултати за самочувствие,а ние мислим,че за хората работите.Или ,че на преден план са държава, народ,то било друго! Вервай,народе,че някой го е заболяло нещо за теб,било в страната,било в Европа!Намерете за кого да гласувате този път,апатията настрана
9
1
 
37
 
! Отговори
Не бой се, роме! преди 10 години
Не бойте се роми, ще намерят начин да купят гласовете ви - някои само на това разчитат, иначе и 5 % от гласовете няма да вземат! А благодарение на вашите гласове, вече 24 години ни управляват - това са тези същите, дето преди това 45 г. ни управляваха само благодарение на съветската армия, иначе отдавна щяхме да сме ги забравили!
8
1
 
37
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До за 11Като имаха и жилища, какво правеха в тях?Ямболския блок -съборен, в Плевен на изхода за София-бетонен 14 етажен кошмар....Всеки месец им се наливат пари във вид на всякакви помощи и пак нямат за хляб.Ама за алкохол имат!
7
0
 
31
 
! Отговори
бай мангау преди 10 години
И в село Градец ги чакахме дълго,но дойдоха.
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** живеят прекрасно и се размножават не само заради помощите. половин България слуша тяхната музика - чалга, държи се по същия начин, живее ден за ден и гледа на света по ***. тук не става дума за бедните пенсионери, а за цяло поколение от не-правещи (и не-искащи да правят нищо) нашенци с огромни претенции. няма разлика между една продадена *** на пазара и една силиконова кифла, чакаща чичко паричко. както и между *** с мраморен парапет и онези с 24 год. БМВ, а пиещи само кафе..
5
0
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
НАЙ-ПОЛЕЗНОТО ЗА ВАС ЩЕ Е ЦИАНКАЛИЯ ,ЗА ДА ОСВОБОДИТЕ СВЕТА !!
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, отивай при матриала чакат те!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** sa parazitite na Bulgaria.V bita i kulturata im e da jiweqt dobre bez da rabotqt.
2
1
 
28
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Нашите европейски и трансатлантически партньори си имат проблеми с Русия. Последен дерт им е ня`къв *** от Лом.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви пари бе ?Полицията и съдебната система да се задейства и тия в панделата