Кампанията ще промени подредбата на малките партии

Абрашева: Партиите говореха основно на своите симпатизанти
Обновена: 23 май 2014 09:45 | 23 май 2014 09:45, Веселина Йорданова
10
Кампанията ще промени подредбата на малките партии
Марчела Абрашева. Снимка: архив, БулФото

Предизборната кампания ще промени положението на по-малките партии, първите три места са ясни от началото, заяви социологът Марчела Абрашева пред БНР.

Абрашева посочи, че кампанията по традиция е била концентрирана върху национални въпроси.

Още по темата
Според нея партиите малко повече от друг път говореха само на своите собствени симпатизанти и затова се е създало впечатлението, че „всеки сам си говори в огледалото“.

По думите й и в Европа не всички са изкушени от европейската тематика, за да гласуват, а политическите разговори са свързани с вътрешнополитическите проблеми в съответната страна.

Тя заяви, че най-амбициозна е била кампанията на "България без цензура" от гледна точка на ходене в страната и обещания.

„Изглежда това е новият спасител. Всички спасители от последните години играха тази роля“, коментира социологът.

Абрашева е скептична за преференциалния вот. „Истинска изява на мажоритарност е дали ще има лица, които ще привлекат симпатизанти. Засега няма такива индикации“, смята тя.

За избирателната активност социологът посочи, че все по-неясно става точно колко българи живеят в България.

По отношение на вота на недоверие за провал в енергетиката Абрашева каза, че вотовете се правят, за да се говори по телевизията, а не да се реши проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
плагиат преди 9 години
0 1 Отговориплагиат преди 1 секундаМили ми станишки, драги позитанки, честни комунисти, верни ми другари Грабвайте торбите , пълни с парите. По всичките пазари , кой където свари, в мини Бобов дол и във всеки мол. Гласове купете и не се бавете. Купувайте на едро , хиляди , безброй , та вотът да е мой. Плащайте им щедро с тези тлъсти пачки , както при Ковачки. Ако пък ни спипат, ГЕРБ ще натопим , Те са най - удобни, вечните виновни.
6
0
 
18
 
! Отговори
определено преди 9 години
С внушенията за ниска избирателна активност коварно се манипулират колебаещите се ,който от най- почтените хора в държавата ни.....В техните ръце е съдбата ни.Българи , нека не се поддаваме на внушение .Нека покажем ,че все още сме мнозинството!Нека накажем пилеещите ценни пари за билбордове , плакати и неясни клипчета.Пари ,които можеха да спасят гладуващи или болни .
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"че все по-неясно става точно колко българи живеят в България" !...Най-сигурна е бройката на тези в затворите където активноста е "100%" и тези гласове вкарват в парламента няколко депутата.
4
5
 
20
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Каква еврокампания с тези *** Станишев, Местан, Сидеров, Бареков-най вече. Те през цялото време плюеха ГЕРБ и Б. Борисов , друго не можаха да измислят. А наркоманчето Бюреков-дудуков говори като извън земен . Ще връща казармата, ще прави ТКЗС-та , ще отнема собственост на богатите и ще дава на бедните, въобще пълен ***. Е при това положение остава най-читавата партия ГЕРБ. Само Б. Борисов се държеше като Държавник , който мисли за хората реално. Явно това е новата четворна коалиция .
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според мен ще има голям скрит вот за Атака. Социолозиете дават до 2-,25 проценат а като гледам анкетите тя е на трето място с по 7-9 проценат зад герб и РБ. каков знаич това - мноог млади хора не си признават че ще гласуват за нея Очаквам изненада.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според мен не са ясни първите три места, пъров не е сяно кой ще е първи ( БСП или ГЕРБ) и с каква разлика, второ не е ясно кой ще е терти (ББЦ и ДПС) терот не е ясон ще еспят ли АБВ, АТАКА или Рб за влязат в парламента, четвърот не е ясон колок ще вземе Атака - под 4 процента или над 4 процента, пето не е ясно колок ще вземат някои малок партии като Глас народен и зелените.и шесот не е сяно ккаво става с НФСБ....досат неща са неясни.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кампанията ще промени подредбата на малките партии"-Да Батака отива в девета глуха и Вольо-Агътъ почва да си говори сам по мегафона в лудницата, няма да има и пари за подръжници.