ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!

Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила, посочи Местан
Обновена: 28 май 2014 21:19 | 28 май 2014 16:43, Красимир Ангелов
76
ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!
Лютви Местан. Снимка: БТА

От ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета "Орешарски", се посочва в позиция на лидера на партията Лютви Местан, разпространена от пресцентъра на партията.

"Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството му", се чете в позицията на Местан.

Още по темата
Той посочва, че изявлението му от днес "категорично не дава основание за интерпретации от рода на "ДПС произнесе присъдата на кабинета"Орешарски", "ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета" и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в парламента лидерът на ДПС заяви, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности". Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

Според позицията на Местан този следобед вотът на избирателите е и вот за ДПС като поддържаща управлението на страната партия.

"Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори. Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната, без реваншистки страсти обаче. Затова призовах към диалог без излишни емоции и ултиматуми. Еуфорията е лош съветник, особено когато няма реална база за нея", се посочва в позицията на Местан.

Той припомня, че победителите в евровота от ГЕРБ също губят, при това над 400 000 гласа в сравнение с изборите през май миналата година. Реформаторите също губят над два пъти от вота, който получиха преди година, посочва Местан и допълва, че малко повече предпазливост и разум никому не са излишни.

"Единствената политическа сила, която не губи, а увеличава доверието си, е Движението за права и свободи. Точно затова от нас не може да се очаква да решим съдбата на кабинета. Това на първо място се полага на основния носител на властта - БСП. ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила", се посочва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7Дори да стане задължително да се гласува вота пак ще е таен и моята бюлетина ще е невалидна тъй като не виждам някой от политиците ни да е свестен
21
5
 
8
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Къде сте Апостоли???
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадно ми е да го призная, ама Местан и ДПС са голяма работа.Винаги са във властта, никога не управляват директно, все някой друг отнася калая и те пак са целите в бяло. А сега направо изнасилиха Серго, просто му счупиха ръцете от извиване, администрацията е пълна с техни кадри...
19
3
 
6
 
! Отговори
250 000 преди 9 години
СЕА МОЯТ ДА ОСТАЯТ ДРУГИТЕ ДА ВРЪЩАТ 7-ТЕ МИЛИАРДА ЗАЕМИ!!! ВКЛУЧИТЕЛНУ И ЧАРВЕНИТЕ БЕТОННИ ГЛАВИ!!! ДАНО НЕ СА ПРЕИЗПЪЛНИЛИ ПЛАНА - 250 000 РАЗРИТИ ГРОБНИ МЕСТА!!!
18
2
 
9
 
! Отговори
преведено, значи преди 9 години
ДПС разпределя порциите, що ме занимавате с глупости
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без реваншистки страсти, а? Основна мисъл на всичките политици у нас. За всичките мръсотии които са извършили да не им се търси сметка. После следващите - същото. Каквото и правят, както и да си разпределят властта и облагите от нея, на когото и да продават българските национални интереси - да не им се търси отговорност!Хора, събудете се! Тази политическа мафия трябва да се разбие и осъди. Не говоря за конкретна политическа партия. Няма чисти от тях. Случайни хора в мафията не се допускат. Съд!
16
1
 
12
 
! Отговори
Стар Краставичар преди 9 години
Местан продължава да осребрява злобата на ПЕСовете към ГЕРБ !...и защо НЕ !? Никога не е имало толкова много негови хора назначени на високи постове в държавата, както при това управление.
15
2
 
16
 
! Отговори
Долу ДПС преди 9 години
""Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила, посочи Местан""Коректни и лоялни спрямо продажните БГ политици, защитаващи чужди интереси или огаждащи на себе си. Коректни и лоялни към тези български предатели.Некоректни и нелоялни спрямо България и народа и. Но нямаше нужда да ви го казвам.Всички знаят че ДПС-то е противоконституционно и анти-българско.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на мене ми липсва Левски,ама като сме ялови та един ЛЕВСКИ не сме кадърни да си родим-кой ни е крив????
13
3
 
17
 
! Отговори
Потресена преди 9 години
До Невджет ШукриПоне да беше написал името на държавата правилно... Срамота!
12
21
 
9
 
! Отговори
Невджет Шукри преди 9 години
Да бъде ли Местан новият премиер на Балгариа - палче горе - да, палче доло - не
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕХ КАК МИ ЛИПСВА ЛЕВСКИ ИЛИ БОТЕВ ЕЙ В ТИЯ МОМЕНТИ....
10
26
 
7
 
! Отговори
Невджет Шукри преди 9 години
Аллах здраве да ти дава Местане, ако е рекъл ти ще си новият премиер на Балгариа...Крайно време беше..
9
3
 
13
 
! Отговори
Х преди 9 години
Какво очаквате да каже говорителя на Доган.Преди обет казва едно защото не смее да събуди вожда след обяд като се консултира говори друго.Може и Станишев да е ходил да се моли на стратега от сараите.
8
11
 
9
 
! Отговори
кк преди 9 години
Човекът показва отново, че е най-добрия български политик в момента. Човекът дебело подчертава, че преди 3-4 дни се проведоха избори за ЕвроПарламент. За Български се проведоха миналата година ИЗВЪНРЕДНИ и то защото един страхливец подаде оставка. По Конституция се провеждат през 4 г. Ама сега на някои им се привиждат нова ситуация... Догодина, след местните избори, и на друг ще му се привиди нова... И пак ли извънредни избори ли? За някои мътната вода е най-добрата среда за живуркане.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е една от големите причини държавата да е в това положение, и не говоря само за последната година, мандат, два ...!
6
1
 
18
 
! Отговори
. преди 9 години
Дпс имат малко над 6% подкрепа, но докато всички, които не виждат как ще се оправим не ходят да гласуват - тези проценти изведнъж могат да се окажат напълно достатъчни, за да са втора, а след десетина години и първа политическа сила в България
5
0
 
4
 
! Отговори
xcvzxcbvxzcv преди 9 години
*** - *** - тъпанара
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС не трябва да бъде и причина за оставането му също така. Как може партия с 10% обществена подрека да решава съдбата на държавата? Това е грешно бе хора. Аз незнам някъде другаде в Европа да става такова нещо.
3
11
 
11
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
Когато нямаше пари за лекарства за онкоболни, а фонда за спешно лечение на тежко болни деца беше празен, ГЕРБ даде 2 млн.лева по Оперативна Програм на Пайнер Медиа ООД.Благодаря!-Емануела