ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!

Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила, посочи Местан
Обновена: 28 май 2014 21:19 | 28 май 2014 16:43, Красимир Ангелов
76
ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!
Лютви Местан. Снимка: БТА

От ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета "Орешарски", се посочва в позиция на лидера на партията Лютви Местан, разпространена от пресцентъра на партията.

"Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството му", се чете в позицията на Местан.

Още по темата
Той посочва, че изявлението му от днес "категорично не дава основание за интерпретации от рода на "ДПС произнесе присъдата на кабинета"Орешарски", "ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета" и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в парламента лидерът на ДПС заяви, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности". Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

Според позицията на Местан този следобед вотът на избирателите е и вот за ДПС като поддържаща управлението на страната партия.

"Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори. Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната, без реваншистки страсти обаче. Затова призовах към диалог без излишни емоции и ултиматуми. Еуфорията е лош съветник, особено когато няма реална база за нея", се посочва в позицията на Местан.

Той припомня, че победителите в евровота от ГЕРБ също губят, при това над 400 000 гласа в сравнение с изборите през май миналата година. Реформаторите също губят над два пъти от вота, който получиха преди година, посочва Местан и допълва, че малко повече предпазливост и разум никому не са излишни.

"Единствената политическа сила, която не губи, а увеличава доверието си, е Движението за права и свободи. Точно затова от нас не може да се очаква да решим съдбата на кабинета. Това на първо място се полага на основния носител на властта - БСП. ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила", се посочва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
21
 
! Отговори
rikohollica преди 9 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !ОСТАВКА! ОСТАВКА!ИНАЧЕ ИДВЕМЕ ДА ВИ ИЗХВЪРЛИМ С ШУТОВЕ!!!
1
5
 
23
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Пламка, няма страшно! ДПС ви подпира... отзад! :D