ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!

Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила, посочи Местан
Обновена: 28 май 2014 21:19 | 28 май 2014 16:43, Красимир Ангелов
76
ДПС няма да стане причина за свалянето на кабинета!
Лютви Местан. Снимка: БТА

От ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета "Орешарски", се посочва в позиция на лидера на партията Лютви Местан, разпространена от пресцентъра на партията.

"Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството му", се чете в позицията на Местан.

Още по темата
Той посочва, че изявлението му от днес "категорично не дава основание за интерпретации от рода на "ДПС произнесе присъдата на кабинета"Орешарски", "ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета" и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в парламента лидерът на ДПС заяви, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности". Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

Според позицията на Местан този следобед вотът на избирателите е и вот за ДПС като поддържаща управлението на страната партия.

"Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори. Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната, без реваншистки страсти обаче. Затова призовах към диалог без излишни емоции и ултиматуми. Еуфорията е лош съветник, особено когато няма реална база за нея", се посочва в позицията на Местан.

Той припомня, че победителите в евровота от ГЕРБ също губят, при това над 400 000 гласа в сравнение с изборите през май миналата година. Реформаторите също губят над два пъти от вота, който получиха преди година, посочва Местан и допълва, че малко повече предпазливост и разум никому не са излишни.

"Единствената политическа сила, която не губи, а увеличава доверието си, е Движението за права и свободи. Точно затова от нас не може да се очаква да решим съдбата на кабинета. Това на първо място се полага на основния носител на властта - БСП. ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила", се посочва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И според собствените им извратени представи ,това са престъпници за затвор.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4 ТИ НЕ ЗНАЕШ. А ЗАЩО БЬЛГАРКА Е ЕВРО ДЕПУТАТ ОТ ГЬРЦИЯ
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са комунисти не са демикрати.Същите са като БСП,но са синове и дъщери на слугите на БКП.Ако някой гласува за ГЕРБ и си мисли,че не избира комунисти,жестоко се лъже!Бареков ще замести Сидеров при нови избори,а ДПС ще се мобилизира и няма да позволи да влязат реформаторите.Така,че избори сега на есен ще заместят само АТАКА и златния пръст ще е на Бареков.
39
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила, посочи Местан"Никога не са били такива.Ще си остане това, което е - партия против конституцията на България, действаща за външни турски интереси.
38
2
 
5
 
! Отговори
новата Парти преди 9 години
Според социологическо проучване при създаване на новата Партия така наречената Партия ''Вазродителен Процес'' се предвиждат 400 000 гласа от България и оште 200 000 гласа от Турция
37
2
 
21
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Най после Бареков си призна, че иска да се коалира с БСП а това значи и с ДПС. Е сега какво стана с уж плюенето по БСП и ДПС -нищо но от сърце. Нали си е *** наркоман, Бюрека днес си призна без бой какво искат неговите господари. Това е нова тройна коалиция БСП-ДПС-ББЦ-ДС. Това показва, че единствените партии на които може да се разчита са ГЕРБ и РБ. Другото е самоубийство на Българщината и Държавата.
36
2
 
17
 
! Отговори
М. преди 9 години
От *** - мас и от комунист - власт , се вземат само с дране ! Нагла, безочлива ***!
35
1
 
18
 
! Отговори
Божо преди 9 години
България не се нуждае от избори, защото доган е нейния султан, а станишев е неговия шут !!! Защо нормалните хора да определят бъдещето на една страна, като това го вършат пеевските съветски ориенталци ???!!! България не се нуждае от правила и демокрация , тя се нуждае от турски сериали и съветска носталгия !!!! България не се нуждае от образовани хора , важното е да различаваш числото 15;15;15;15;15 !!! България не се нуждае от свободни хора, нуждае се от бедни и зависими нещастници !!!
34
1
 
12
 
! Отговори
ПРОФАЙЛЪР преди 9 години
Браво,вие от ДПС сте най коректните *** които познавам
33
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 9 години
ДПС скоро време щели да го преименуват на ДСП - на името на най-ценния им кадър, следовател, депутат, медиен магнат, ставащ за шеф на ДАНС, за евродепутат и т.н. - великият и незаменим Делян Славчев Пеевски.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога?
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В българия свестните считат за луди.За да се оправим е необходимо .1-велико народно събрание2-нова конституция3-ново държавно устроиство или наи-просто казано НОВА ДЪРЖАВА.Държава според заветите на ЛЕВСКИ.
30
1
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ + ДПС преди 9 години
БСП и Атака не искат нови избори. Остава ново служебно правителство на президента съставено от хора на ГЕРБ или от ДПС или и от двете и така ще подготвят и коалиция ГЕРБ + ДПС.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долни *** *** ,а вие българи където се продавате на тази партия за пари .
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изходът е служебен кабинет на Плевнелиев с министри от ДПС.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Движението ще остане коректна и лоялна политическа сила"Да се чете: оставаме с властта на каквато и да е цена!Само ГЕРБ не ги допуска във властта тия!
26
0
 
2
 
! Отговори
ПЧЕЛИЧКАТА !!!!!!! преди 9 години
До Невджет ШукриНИКОГААААААААААААА !!!!!Както пее любимата ми БЪЛГАРСКА певица , Кичка : " Ах , мечти (2) - пламъци далечни ! Сбъднати , несбъднати - те остават вечни ! " !!!!!!!!!!
25
0
 
9
 
! Отговори
Страхливия преди 9 години
Тази партия ДПС не е губила на нито едни избори заради това че електората им никога не е бил разделен на "наши и ваши" .Може да крадат лидерите им, може да са обединени от страх или друго но ... никога не са губили защото са единни.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стотици хиляди жертви са дали нашите деди за да я има България. Сега - срам и позор. Турците са се впили като кърлежи вътре в самата държавна власт. Това което дедите ни са извоювали по бойните полета сега турците го отнемат малко по малко и то защитени от нашите закони използвайки средства които самата наша държава им дава използвайки най-долните *** на човечеството - безродните наследници на комунистите и ***. И разни *** с български имена им помагат - Бисеров-Бареков-Цоневчета.
23
3
 
4
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Мдааа, Местан и Борисов са си дружки, колкото и да с оправдават.