Неков измести Станишев с повече преференциални гласове

Малинов също смени Кунева като водач в листата на РБ
Обновена: 28 май 2014 22:26 | 28 май 2014 20:50, Веселина Йорданова
165
Неков измести Станишев с повече преференциални гласове
Момчил Неков. Снимка: Facebook

Преференциалният вот за 15-ия в листата на левицата Момчил Неков го нарежда на първо място в нея, стана ясно на брифинг на ЦИК.

Така заради объркване или не, Неков се оказва по-харесван от водача Сергей Станишев, получавайки 8,05 на сто от преференциалното гласуване. Станишев е получил преференция от 6,61 на сто.

Още по темата
Следващите в листата на левицата, която ще има 4 представители в бъдещия ЕП, са Илияна Йотова и Георги Пирински.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че съобщава водачите, без да ги обявява за избрани, тъй като има още 2 дни, в които комисията да обяви поименно евродепутатите.

Светослав Малинов също измества Меглена Кунева от първото място в листата на Реформаторския блок, тъй като е получил най-висок преференциален вот – 27,1 на сто. Блокът изпраща в ЕП един евродепутат.

ГЕРБ ще има 6 евродепутати. Томислав Дончев, водач на листата, е с преференциален вот 15,91 на сто.

Под 5 на сто събират следващите в листата - Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова, Емил Радев.

Първите в листата на ДПС също са под този процент и редът им се запазва. В ЕП трябва да отидат Филиз Хюсменова, Делян Пеевски, Неджми Али, Илхан Кючюк. Пеевски обаче вече обяви, че ще се откаже в полза на екоминистъра Искра Михайлова.

От коалицията около „България без цензура", която ще има двама представители, водачът Николай Бареков и вторият Ангел Джамбазки имат над 5 на сто преференциален вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 118Ти откъде пазаруваш бе, гербова марко? Олиото сега е по 1.90, 2.0, месото 5.50 до 10 лв. (за филе обаче), доматите преди 2 години бяха по 5 лева, сега има и по 1 лев, и така цяла зима. Всичко е поне с 1/5 по-евтино отколкото при Дянков-***. Мислиш, че хората вярват на теб а не на очите си. БСП загуби заради Станишко-недоразвишко заради ДПС. А не от любов народна към тоя, който направи старците да умират бавно от смешни пенсии и от *** здравни реформи и закрити болници.
112
2
 
16
 
! Отговори
Не се отказвай!!!! преди 9 години
Чудесен шанс за електората на БСП да разклати стола на неизтребимия Станишев. Мая трябва да си покрие главата с пепел, но си заслужиха резултата, защото докрай хитруваха и нарочно не разясняваха точно как трябва да се гласува. Хитрата сврака- с двата крака! Този младеж, ако не използва шанса си, изобщо да не се появява повече! Нека покаже, че поне един в тази партия е истински мъж! Дано не му спретнат номер, както са свикнали в БСП, дано не се поддаде! Така ще отреже СС и от Брюксел!
111
2
 
14
 
! Отговори
кОЙІтОЙ преди 9 години
СТАНИШЕВ ОСТАНА ИЗВЪН ЕП ЗАРАДИ ВОЛЯТА НА НАРОДА!
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ицоНе си у ред с мисленето. *** гнилата въдица на реакционния лицемер ЯнСтоилов и рошлата Йотова, че електоратът сбъркал числата 15=15, или другата въдица, че електорът на БСП са старци и нищо не разбират. Тцъ! Защо другите партии, освен РБ, не сбъркаха числата? А аргументът с възрастта на електората е малоумие. Та те са по-умни и по-аналитични от нас младите, как ще сбъркат! Пък и старци в БСП почти няма измряха си от старост и от държавна грижа 25 години. Проста провалилите се не признават силата на мажоритарния вот много е опасно за ненавистните властолюбци.
109
3
 
12
 
! Отговори
vot42 преди 9 години
Защо толкова са панирани в БСП!?.Ако Станишев бъде сменен като председател на БСП,а и председателството му на ПЕС не е много сигурно след тази загуба на БСП,какво ще прави той!? Та той цял живот е бил партиен апаратчик! Момчиле,отивай в ЕС,защото какъвто и държавен пост да ти предлагат,нищо не е сигурно,при нестабилността на правителството. В ЕС ще си осигуриш 5 години сигурна и добре платена работа,нещо което нашата държава не може да ти осигури.
108
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Браво на електората на БСП.Преценили,че млад човек трябва да ги преставя - избрали го.Само БСП и РБ са мислили,когато са глсували всички други са пускали бюлетината ез да се замислят кои са бьтре,може и някое недоразумение , важен е номера.Сега са разбрали ,че са имали право да избират,освен Партия и Човек,ама кьсно.Не злобейте - уважявайте избора на ХОРАТА.
107
8
 
2
 
! Отговори
vot42 преди 9 години
До ТИКВА РАЗБИТ СИМай по-голяма тиква от тебе няма!
106
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчиле, отивай в Брюксел. Млад си умен си имай амбиция! Сега ти е шанса. Не ги слушай тия стари маймуни и тарикати какво ти обещават. Станишев е пътник. Лъжат и мажат. Когато ти изтече мандата в Брюксел тия вече няма да ги има. Огънеш ли се, пропилял си си шанса.Успех.
105
4
 
21
 
! Отговори
Х преди 9 години
Предлагали на Момчил зам.министерско място,все едно ляво гребло в пробита лодка,която всеки момент ще потъне.
104
5
 
31
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Ей сега Мая Манолова да излезе и да обясни за качеството на техните избиратели,погледа им в бъдещето и т.н.Сбирщина от неграмотници,*** действащи под команда и другото са баби и дядовци,които по принцип си гласуват по инерция.Та така г-жо Манолова....те точно ей този ваш качествен избирател,той ви е....а м......та
103
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен112"Неков няма трудов стаж.." - Сякаш, че Станишко има ! А иначе тъпите избиратели на БСП са се престарали с "15", те изобщо не вдяват за какво иде реч !
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
igrachi sa lovko i ymelo vi mamit vsichki i zablyjdavat tr.voina no sled kato ste mishki nishto ne stava ot vas osven da ste krepostni seliani ....
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-харесван, а така. друго си е да е по-харесван.
100
20
 
17
 
! Отговори
ТИКВА РАЗБИТ СИ преди 9 години
Мутрата Борисов трябва да знае,че само ако се опита да вземе властта ще има коктеили Моллотов ако не ни изпревари Сретен Йосич. 4 години увеличаваше с по 13% без ДДС ел.енергията,яйцата от щастливите кокошки бяха стигнали 40ст.,олиото 4лв.,нафта и бензин по 2.80лв. Сега яйцата по 17ст.,олиото по 2лв. тока 2 пъти бе намален,горивата по 2.50лв. Върне ли се този няма да оживее,нали каза че в следващото му правителство "финансовия ми министър ще бъде по строг от Дянков"
99
14
 
15
 
! Отговори
Сбърка Станишев преди 9 години
С банкянската мутра не може да се отнася човек по нормалния начин. Станишев това не можа да разбере. Трябваше веднга да се изнесат кирливите му ризи и бой, бой до дупка. Служаш го на пресконференцията, която ГРОБ даде. Чудовищна арогантност и скудоумие. Хора на извънредните парламентарни избори на този трябва да се затворят устата веднъж завинаги.
98
15
 
12
 
! Отговори
видяхте ли преди 9 години
Видяхте ли Тиквата след изборите. Беше подивяло ***.А зад него Цецо пъпеша и още двама трима/това, което остана от рък.на ГЕРБ/ как гледаха бясно с тъпите си физиономий. Очите им щяха да изкочат и бяха жадни за мъст.Това е нещо между шайка *** или глутница побеснели вълци. ***, които ние си докарахме и с негласуването си им дадохме знак, че пак могат да заръфат кокала. Но от нас зависи.
97
3
 
13
 
! Отговори
става ли преди 9 години
Ми нали БСП казваха, че електоратът им не е ***. Как така умници ще объркат вота)
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ си знае работата. Нека млади и необременени с глупости (все още) млади хора да сменят номеклатурата.
95
9
 
0
 
! Отговори
гугу преди 9 години
До Анонименами да, трябва да има нормални българи с голи чела като цветан цветанов. на тях ще им дадем ако трябва и 200 000 лева. и повече, горкичките
94
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неков няма трудов стаж и е съмнителем. 100 хиляди евро заплата е абсурд за студент без трудов стаж.