Неков измести Станишев с повече преференциални гласове

Малинов също смени Кунева като водач в листата на РБ
Обновена: 28 май 2014 22:26 | 28 май 2014 20:50, Веселина Йорданова
165
Неков измести Станишев с повече преференциални гласове
Момчил Неков. Снимка: Facebook

Преференциалният вот за 15-ия в листата на левицата Момчил Неков го нарежда на първо място в нея, стана ясно на брифинг на ЦИК.

Така заради объркване или не, Неков се оказва по-харесван от водача Сергей Станишев, получавайки 8,05 на сто от преференциалното гласуване. Станишев е получил преференция от 6,61 на сто.

Още по темата
Следващите в листата на левицата, която ще има 4 представители в бъдещия ЕП, са Илияна Йотова и Георги Пирински.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че съобщава водачите, без да ги обявява за избрани, тъй като има още 2 дни, в които комисията да обяви поименно евродепутатите.

Светослав Малинов също измества Меглена Кунева от първото място в листата на Реформаторския блок, тъй като е получил най-висок преференциален вот – 27,1 на сто. Блокът изпраща в ЕП един евродепутат.

ГЕРБ ще има 6 евродепутати. Томислав Дончев, водач на листата, е с преференциален вот 15,91 на сто.

Под 5 на сто събират следващите в листата - Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова, Емил Радев.

Първите в листата на ДПС също са под този процент и редът им се запазва. В ЕП трябва да отидат Филиз Хюсменова, Делян Пеевски, Неджми Али, Илхан Кючюк. Пеевски обаче вече обяви, че ще се откаже в полза на екоминистъра Искра Михайлова.

От коалицията около „България без цензура", която ще има двама представители, водачът Николай Бареков и вторият Ангел Джамбазки имат над 5 на сто преференциален вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
12
 
! Отговори
ко?не! преди 9 години
Е и ко?Волен 2011 имaше 1,78% нa президентските избори и AТAКA още не е погребaнa,Много съжaлявaм, сини и червени комунистиРaно или късно хорaтa ще видят кaкво нaпрaви Орбaн със същaтa политикaХорaтa и сегa виждaт, че европейците сaми ще рaзтурят есВие с вaшия вожд червения генерaл нaй много дa вкaрaте турция в ес, знaм много добре че тях ги обичaте, a a мрaзите брaтятa руснaциСори, товa нямa дa го допуснем, мили крaдливи червени герберчетa
32
3
 
24
 
! Отговори
Шапшал преди 9 години
От кога Сергей пак ще е безработен? Да ходи младежа в ЕП ,а Станишко да му държи като безработен оная работа.
31
2
 
14
 
! Отговори
веско преди 9 години
Ко Не ко в Брюксел??? Верно ли бе, ай стига, най- сетне един случаен човек в Брюксела - да живее Конеков! Президент!
30
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да го пратят момчето там, а не да у предлагат разни постчета! Греша или не - момчето си е избрано, нека да му дадат шанс, той е млад, бързо ще се адаптира и научи, а не нон-стоп лачени чанти като Йотовска да дават акъл кой къде да ходи. Ако не е ставал за такава позиция - да не са го слагали в листата си. Това са комунистите - долни и нагли. НЕКОВ В ЕП!
29
4
 
30
 
! Отговори
иванова преди 9 години
Изкефих се максимално!
28
2
 
6
 
! Отговори
Сестра Галева: преди 9 години
Въххх ,блондинките са умни сред патешкия род пък аз преебах шефа..........
27
2
 
5
 
! Отговори
Ко не преди 9 години
Ко Не ко в?
26
2
 
3
 
! Отговори
Владо преди 9 години
До ЛораТе политиците, за това са политици - да възпрепятстват въвеждането на такива закони.
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С какви очички СерГея сега ще продължи да паразитира върху БСП? Кажи бе, СУЕК! ФОСТАВКА!
24
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Неков! Всички бгкомунисти те подкрепяме, само да стискаш трътката, да се не изпедерасиш нещо, че Бог ще те накаже! Татуирай си отзад: Не е вход, а само изход и те така!
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли и на смет :)
22
9
 
21
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Драги сънародници щом като хора като Бареков ръси мозък и морал ние нямаме бъдеще като Държава. Няма какво да коментирам негови изказвания. Видно е отвсякъде, че е проект на ДС да замести Волен в тройната коалиция. Единствения начин е да го спрем като гласуваме масово за ГЕРБ и РБ. Ако това не стане сбогом България.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15- стица от тотото
20
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да отиде момчето в Брюксел, такъв му бил късмета. Даже се радвам за младото момче. А Станишката да се скрие в миша дупка и без това него никой не го иска.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва доста да се пази , че Станишев се закани "да види това момче "което се е класирало на неговото място.По далеч от лидера , докато в него все още е останало нещо "мъжко"
18
5
 
30
 
! Отговори
Пич преди 9 години
Още едно чудесно доказателство са високите интелектуални способности на червения електорат. Същото важи и за армията от онлайн ***. Ето и един бърз виц по случая:На "Позитано" 15 вече обявяват часовете така: 11, 12, 13, 14, три следобед, 16, 17...
17
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Боко, а Неков е истинският победител на тези избори!
16
2
 
2
 
! Отговори
Лора преди 9 години
В предишен коментар някой се чудеше,чудя се и аз - ако въведем и приложем Крумовите закони,които били насочени към създаване на строги норми в българското общество за защита на частната собственост,предпазване от разоряване на обеднялото население,против клеветниците,лъжесвидетелите,лъжците,крадците и техните съучастници... хмммммм... може би ще се наложи някои в НС да гласуват с *** "...а на крадеца да се пречупят пищялките. (от законите на хан Крум),под пищялки се има предвид китките.
15
10
 
8
 
! Отговори
Димитър Блоагоев преди 9 години
Другарю Неков пикаещото момченце те зове. След 5 години никой няма да си спомня нито за СерГей, нито за който и да е гей от ЦК на БСП, а другаря Пирински ще те насочи към най-добрите швейцарски банки . . .
14
6
 
11
 
! Отговори
СЪРП И 4УК преди 9 години
ВЪЗРАСТОВАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТАНИШЕВ И НЕКОВ Е МНОГО ПО-МАЛКА ОТ ВЪЗРАСТОВАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЛИЛОВ И ВИДЕНОВ, ТАКА, ЧЕ НЕКОВ Е НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ЦК НА БСП . . .