Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!

Местан не вижда вариант кабинетът да изкара мандата си
Обновена: 28 май 2014 13:58 | 28 май 2014 11:29, Веселина Йорданова
138
Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности".

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“. Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

„Ремонт на кабинета, актуализирани или задължителни 4-5 неща, които този кабинет и този парламент трябва да направят преди предсрочен вот; незабавен предсрочен вот, вот есента, най-късно до края на годината са все опции, които са отворени за ДПС", разясни Местан.

„Трябва да се обсъди идеята за избори, но много трезво, без емоция, не в резултат от ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но губят над 400 000 гласа в сравнение с една година“, посочи той.

Местан каза, че не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в тази ситуация.

Още по темата
Ние сме ограничени от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласим с ултимативни искания още днес, незабавно разпускане на парламента, каза той.

Местан обаче беше категоричен, че ДПС няма да бъде първопричината и още днес да реши проблема със съдбата на кабинета „Орешарски“, защото „сме ограничени от силната подкрепа на избирателите си“.

Лидерът на ДПС очаква инициативата за съдбата на правителството да дойде от мандатоносителя БСП.

ДПС е отворена за разговори, за намиране на полезен за България изход от тази ситуация, за постепенен преход на стабилизиране на политическата ситуация в страната, каза той.

Според Местан има нужда от такива разговори, но препоръча на политическите сили по-малко емоция и победителите от ГЕРБ да отчетат своята загуба от близо половин милион гласоподаватели.

Лидерът на ДПС още не е разговарял с председателя на БСП Сергей Станишев.

Той обаче е разговарял с президента, който се е срещнал и с Бойко Борисов за резултатите от вота. Плевнелиев не бил говорил още със Станишев, но се очаквала и такава среща.

Местан каза, че има нужда от спешни мерки от страна на кабинета сега, за тази бюджетна година.

Той заяви, че оценява изключително позитивно хода на Делян Пеевски да се откаже от евродепутатското място в полза на екоминистъра. Госпожа Искра Михайлова ще бъде един от най-успешните представители на ДПС в ЕП, убеден е той.

Местан заяви, че не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Днес ще видя г-н Доган, съобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде на избориМестан започна да играе много грубо
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До за 121,122,123, GOSPODINE ILI GOSPOJO, NIE NE PISHEM NA LATINITZA ILI NA SHLIOKOVITZA ZASHTOTO TAKA E PO DOBRE, A ZASHTOTO KOGATO KOMPUTARAT E KUPEN V CHUJBINA NE MOJE DA SE VKARA KIRILIZATOR. BLAGODARIA,
113
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 9 години
Има ли българи и родолюбци в България ? Ако да, докога ще позволяваме тази група по интереси, наречена партия ДПС, да "врътка броеница" според личния интерес на местни и чужди алчници ? Очевидно в този момент те отново актьорстват, за да опазят единствено себе си! И това въпреки неизпълненото им обещание да корегират разрухата от предходното управление. Има ли патриоти в България, или не ?
112
4
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Тези кърлежи от дпс са пред много тежък избор , ако оставят комунистите на власт при нови избори ще гласуват МНОГО български граждани и процентът на платения вот ще спадне драстично , съответно вотът за комунистите и дпс. Ако тръгнат веднага на избори, партньорът им батака няма да влезе, бардуков и комунистите са им в кърпа вързани и може би ще се решат да рискуват !!! Гадни кърлежи !!!
111
2
 
5
 
! Отговори
за 121,122,123 преди 9 години
В българските сайтове се пише на българската азбука. Уважавай себе си, ако искаш да те уважават другите! Постове на написани на латиница или шльоковица ги подминавам като бърз влак малка гара.
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az vijdam variat da vi raztreliame vsichki parazitri v sofia kakto v ykraina i siria .
109
2
 
1
 
! Отговори
Omov преди 9 години
ah, nai - posle si prizna Gospodin Mestan, che dosega vse na piani glavi sa reshavali ...bravo za smelostta i za otkritostta da se prebori s masovite piyanstva v negovata partia!
108
2
 
2
 
! Отговори
Paycho преди 9 години
nema nujda da barzate mnogo, toi bulgarskiat narod si vi plasta hubavichko vseki mesec bg partiinite i bg deputatskite zaplati - i da barzate, i da se bavite e vse edno i sasto. bulgarskiat narod pak si vi broi zaplatite na vsyaka partiina, deputatska glava (palna ili hepten prazna vse e edno pak!)motaite se da vidim sadiata, che vi sviri li "bavene na topkata", jalta knijka...taktiki i strategii za bavene i chakane ima mnoooooogo...i bez drugo, kato zapochne svetovnoto sa vi izpozabravili
107
4
 
6
 
! Отговори
seira преди 9 години
ПРОВЕДЕНИТЕ ИЗБОРИ НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ СЪДБАТА И ФУНКЦИИТЕ НА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ!КАТЕГОРИЧЕН Е Й ИЗВОДА, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТХВЪРЛЯ НЕОБХОДИМОСТТА ОТ СПЕШНИТЕ ПРОМЕНИ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО И УПРАЖНЯВАНЕТО НА ПРАВОТО НА ГЛАС ТРЯБВА ДА БЪДЕ Й ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!!!
106
4
 
7
 
! Отговори
seira преди 9 години
АКО НАИСТИНА СТЕ ТАКИВА, ЗА КАКВИТО ПОСТОЯННО СЕ САМООПРЕДЕЛЯТЕ, ТО:НЕ ПОДМЕНЯЙТЕ СЪЩНОСТТА И НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЙТЕ ЗНАЧЕНИЕТО НА СЛУЧИЛОТО СЕ НА СМЕХОТВОРНИТЕ ИЗБОРИ, ОТ КОИТО ЕДИНСТВЕНИЯ КАТЕГОРИЧЕН ИЗВОД Е, ЧЕ НАРОДА НЕ ПРИПОЗНАВА И НЕ ПРИЗНАВА РОЛЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА!
105
3
 
9
 
! Отговори
seira преди 9 години
"Местан не вижда вариант кабинетът да изкара мандата си""ДРУГАРЮ" МЕСТАН,НЕ СЪМ ПОДРЪЖНИК НА КОЯТО Й ДА Е ОТ ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ "СИЛИ"... НООТКРОВЕНИЯ ЦИНИЗЪМ, КОЙТО ЛЪХА ОТ ВАШИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ, ОПРЕДЕЛЕНО ПОКАЗВА, ЧЕ ВАШАТА "ПОЗИЦИЯ" НЯМА НИЩО ОБЩО С ШИРОКО ПРОКЛАМИРАНАТА ТЕЗА, ЧЕ ДПС Е "НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА" СИЛА!!!АКО НАИСТИНА СТЕ ТАКИВА, ЗА КАКВИТО ПОСТОЯННО СЕ САМООПРЕДЕЛЯТЕ, ТО:НЕ ПОДМЕНЯЙТЕ СЪЩНОСТТА И НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЙТЕ ЗНАЧЕНИЕТО НА СЛУЧИЛОТО СЕ НА СМЕХОТВОРНИТЕ ИЗБОРИ, ОТ КОИТО ЕДИНСТВЕНИЯ КАТЕГОРИЧЕН ИЗВОД Е, ЧЕ НАРОДА НЕ ПРИПОЗНАВА И НЕ ПРИЗНАВА РОЛЯТА НА ПОЛИТИЧ
104
3
 
5
 
! Отговори
националист преди 9 години
Ето, че кафето с Боко дава отражение както и купените гласове на протежето му Дудуков! Партньорите им от ЕП следователно Либералите и ЕНП ги притискат да се направи коалиция между ГЕРБ и ДПС!
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тук на сетне БСП ще са най-послушните ханъми в харема на Доган. А са казали нещо, а изхвърчат от властта... ЗАВИНАГИ :-)
102
4
 
6
 
! Отговори
EB*N NAROD преди 9 години
EDNI I SYSHTI PRESTYPNICI E*AT NARODA PROST...
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трезво, трезво, лесно му е на Местан, нали не може да пие алкохол. Какви избори ще са това ?
100
8
 
13
 
! Отговори
Мам*а ви преди 9 години
Ага качанов, ага джамбазки, сидер ага и дудук ага са с вас и червените кхмери! Не бойте се аги *** е ваш.
99
12
 
11
 
! Отговори
rusev преди 9 години
Колкото и да не ни се иска да признаем, от доста време дпс се държи като най отговорна пол.партия. Където е необходимо критикуват и защитават държавния интерес. Жалко, че другите партии в стремежа си да управляват превърнаха държавата в разграден двор и гето..
98
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС коалиция с ГРОБ невъзможно това е краят на ДПС
97
10
 
9
 
! Отговори
мопед преди 9 години
До arharбойко, както го наричаш, бие сергейчо и по крадене на пари, дебелото стана милиярдер, сергейчо с някакви парици за реклама, дребна работа. мутрякът обаче има проблем - *** е като вирус, последните не се усещат как изяждат хоста, в който са се насадили. така и с боко дебелото и цецо красивото..
96
3
 
4
 
! Отговори
новата Партия преди 9 години
това с новината за новата Партия само с името на партията ''Възродителен Процес'' , измества автоматично ДПС от Политиката